Hirdetés

Canon EOS 650D: van új a nap alatt

Értékelés

Nagyon tetszett a Canon EOS 650D artikulatív érintésérzékeny kijelzője és annak sebessége. Gyakorlatilag az összes fontos paraméter egyből kéznél van, ráadásul a menüben való bóklászás is jócskán felgyorsul, ha a tapi-kijelzőt használjuk. A több érintést is kezelő eszköz képnézegetéskor adhat még egy turbó fokozatot a fotós kezébe, hiszen a képek élessége a gyors kinagyításnak köszönhetően a másodperc töredéke alatt elvégezhető.

Hirdetés

Az élőképes használat a hibrid érzékelőnek és AF rendszernek hála ismét egy fokkal közelebb került a MILC-eknél már megkedvelthez, de még mindig szükség lesz pár firmware-frissítésre ahhoz, hogy végleges képet alkothassunk a Canon megoldásáról. Egyelőre még nem teljesen zökkenőmentes a rendszer működése – tesztgépünk valószínűleg még nem a végleges alapszoftverrel rendelkezett (élőképes módban nem működött a folyamatos, automatikus élességállítás).

A képminőséggel meg voltunk elégedve, azonban a maximalistáknak mindenképp érdemes lesz JPEG helyett (vagy mellett) a RAW fájlok használata, ugyanis azokból sokkal jobb minőségű fotókat lehet építeni. Főleg a zajszint és a zaj jellege tért el hatalmas mértékben, de a Canon fényképezőire jellemző erős vöröstónus-használat is sokkal könnyebben és minőségromlás nélkül korrigálható a CR2 kiterjesztésű állományokban.

A fényképezőgép ergonómiája hozza a kategóriától elvárt szintet; a kezelőszervek kiosztása és elhelyezése jó, a legfontosabb nyomógombok fogásváltás nélkül is kényelmesen elérhetők. Fogása nem mindenkinek lesz kényelmes – jelen cikk írójának kissé vékony és rövid a 650D markolata. A váz felépítése és minősége igényes, s annak ellenére, hogy műanyagból van a teljes borítás, nem volt hiányérzetünk minőségérzet terén. A gumírozás csúszásmentes, biztos fogást tesz lehetővé, ami nem utolsó szempont használhatóság szempontjából.

A mozgóképek világába csöppenők is jó társra lelhetnek a 650D személyében. Nemcsak automatikus, de teljesen manuális is lehet a filmfelvétel menete. A gép rendelkezik mikrofonbemenettel, van szélzajszűrés, akár manuálisan is állítható hangszint. Mi csupán a nagyobb fps értékeket (720p-ben 120 fps, VGA felbontásban akár 240 fps) és a fejhallgató kimenetét hiányoltuk a készülékről. Az összkép mindenképp pozitív, egyelőre egy tetszett minősítéssel tudjuk méltatni a Canon legújabb masináját.

Termék megnevezése Canon EOS 650D
Jellemzés Érintőképernyős, MILC-re hajazó dSLR a Canontól.
Pró + magyar menürendszer,
+ magyar útmutató,
+ nagyon szép állóképminőség RAW fájlokból építkezve,
+ manuális videofelvétel sokféle állítási lehetőséggel,
+ mikrofonbemenet,
+ 5 kép/mp sorozatfelvételi sebesség,
+ saját almenübe rakhatjuk kedvenc szolgáltatásainkat,
+ gyors és flott működés,
+ kreatív szolgáltatások,
+ jó építési minőség,
+ nagyszerű érintésérzékeny, elforgatható kijelző többérintéses működéssel
Kontra - zajszűrés eléggé összemossa a képet,
- saját JPEG motor lehetne jobb,
- élőkép használata során nem működik a folyamatos AF,
- csak 18 MP (Nikon D3200 24 MP)
Ergonómia
Képminőség JPEG
Képminőség RAW
Mozgóképek minősége
Mozgóképfunkciók
Ár/érték
Felépítés, anyaghasználat
Ennyire kellene


Canon EOS 650D fényképezőgép

MLaca

A Canon EOS 650D fényképezőgépet a Canon Hungária Kft.-től kaptuk tesztelésre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés