Hirdetés

Az őszi piac érdekességei

VegyesenA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A nagyok után bemutatkozott a hazai piacon az ASRock első LGA1156 foglalatos alaplapja is. A márka modelljeit elsősorban kedvező áruk miatt érdemes figyelni. Annak ellenére, hogy több mint 45 000 forintot kóstál a P55 Deluxe, még olcsónak nevezhető, ugyanis a minden jóval felszerelt deszka ára kedvezőbb a konkurensekénél. Rengeteg fázisos áramellátó rendszere az Asustól érkezett, és három hosszú PCI Express foglalatával nem csak az AMD CrossFire rendszerét, hanem az NVIDIA SLI-jét is támogatja. Vetélytársai fölé emeli a mellékelt, extragyors SATA vezérlő, mely akár 6 Gb/s-os átviteli sebességre is képes két SATA és egy eSATA portján. További extra ebben az árkategóriában a dupla gigabites hálózati vezérlő, és tuningos képességeknek sincs híján az ASRock P55 Deluxe.

Tovább növekedik a Samsung külső merevlemezeinek tárkapacitása. Tesztlaborunkban is járt a 3,5”-os STORY Station 1 TB-os változata, de már kapható az 500 GB-tal nagyobb verzió. Az újdonság nagyobb kapacitásán kívül nem különbözik elődjétől, szintén fémbetétes házat kapott szokatlan, tekerős kezelőszervvel. Vételára három év garanciával 39 500 Ft, tehát fajlagosan olcsóbb 1 TB-os társánál, melyet 28 500 forintért vásárolhatunk meg.

Kevesen tudják, hogy az MSI alaplapok, grafikus kártyák, notebookok és egyebek mellett hálózati eszközöket is forgalmaz. A napokban érkezett a hazai piacra két fehér újdonsága. Az egyik az RG300EX Lite útválasztó, melynek adatlapján még a Draft N-támogatás szerepel. Egy antennájából és nagyon kedvező, 9300 forintos árából következik – adatlapján is írják –, hogy csak az alacsonyabb, 150 Mbps-os sebességszintet képviseli. Mindenesetre ez is valamivel nagyobb tempót jelent a gyakorlatban, mint a g-s modelleké. Hozzá színben, teljesítményben és árban is illik az US300EX Lite USB-s Wi-Fi adapter, mely csupán 3300 forintba kerül.

USB-re kapcsolódik a Connectland érdekessége is. A picike, pendrive-ra hasonlító alkalmatosság valójában olajmécses. Négyféle illattal – levendula, menta, rózsa, jázmin – vásárolható meg, vételára pedig ezer forint környékén mozog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés