Az AMD-vel Los Angelesben

Hirdetés

Universal Studios II.

Persze nem csak „halott” helyszíneken jártunk. A Harcosok terének nevezett díszletet több filmben is viszontláthattuk már. Ezeket a homlokzatokat úgy alakították ki, hogy ügyes betétekkel és némi számítógépes utómunkával bármilyen ókori filmbe beleillenek. Használták például a Gladiátor és a Skorpiókirály forgatásánál is.

Szintén egy ma is használatos díszlet a Kis Európának nevezett rész. Itt több, európai stílusban megépített utca keresztezi egymást. Többek közt a Hősök „Indiában” forgatott részeihez használták, de rengeteg más film jeleneteiben is feltűnt. Akárcsak a kellékek, melyek raktára volt következő állomásunk.

No, itt aztán mindenféle kellék volt, amire egy filmhez szükség lehet. Kölcsönzőként is működik a létesítmény, más stúdiók vagy független filmesek is jöhetnek ide kölcsönözni.

A többemeletes épületben néhány ismertebb film kellékeit is kiállították.

További érdekes jelenetekkel folytatódott a látogatás. Megélhettünk például egy nagyerejű földrengést Los Angeles metrójában. Ezt a helyszínt a Csontok sorozat egyik epizódjához készítették. De jártunk a Lila akác közben, a múmia barlangjában, és láttunk egy kevéssé sikeres cápatámadást is.

A leglátványosabb díszlet a Világok harcából származott. Egy utasszállító repülőgép volt, ami lakónegyedre zuhant. A kiváló kaliforniai időjárásnak köszönhetően ez a grandiózus szabadtéri díszletet még mindig egyben van. Azóta több filmhez is használták egyes részeit, a farka például épp egy zombitámadáshoz volt előkészítve.

Túránk a vidámparkban ért véget. Itt különféle filmekhez kapcsolódó attrakciókat próbálhatnak ki a látogatók. Van például Teminator 2 3D, amiben a szereplők lelépnek a térhatású vászonról, hajós, vizes, shrekes, elvarázsolt kastélyos és még sokféle kipróbálnivaló. Nekem legjobban a Simpsons világában megkomponált, virtuális hullámvasút tetszett. Azért virtuális, mert a látványt egy kupolára vetítik, a kocsikat pedig szimulátorszerűen rángatja egy masszív hidraulika. Egészen hatásos és vicces volt a kivitelezés.

Meg kell hagyni, nagyon jó kis programot készített nekünk az Universal Studios gárdája az AMD-vel karöltve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés