2019. május 21., kedd

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Asus ZenBook UX305 – reszkess MacBook?

Megnéztük, mit tud a nagyon jól árazott, Core M processzoros, passzív hűtésű, fémházas vékony notebook.

Értékelés

Most aztán nagyon-nagyon közel került az ASUS ahhoz, hogy olyat tegyen le az asztalra, amitől a konkurencia köpni-nyelni nem tud, és tán még az Apple-nél is elkezdenének számolgatni, lenne-e elég pénzük a tajvani cég megvásárlására, hogy ez a gép az ő emblémájukat viselje. A ZenBook UX305 ugyanis egy nagyon csinos – bár erősen az Airről másolt – Ultrabook kiváló minőségű anyagokból, elsőrangúan megépítve. Bölcsen cselekedtek a matt, érintést nem érzékelő képernyő bevetésénél is; a Full HD amolyan kötelező jó döntés, a 3200x1800 pedig igazi reklámfícsör, amit a pixelfetisiszták imádni fognak.

Hirdetés

Mindehhez jön még a kategóriájában nagyon jó billentyűzet, aminek még azt is elnézzük, hogy nem háttérvilágított, de sokan felírnak majd ezért egy fekete pontot – őket is megértjük. A touchpad is jó lett, a hangzás ugyancsak, a csatlakozókínálatra és az akku méretére sem lehet panaszunk, főleg ha a 12,3 mm-es vékonyságot és 1,2 kilogrammos pillesúlyt is szem előtt tartjuk.

A legnagyobb, mindenkit agyoncsapó attrakció viszont sajnos (még) nem jött össze. Passzívan, teljesen némán, mozgó alkatrész nélkül a modern Core i processzor teljesítménye még csak rövid feladatoknál van meg, és ott az a fránya melegedés. Ami ha nem lenne, akkora különösen ajánlott plecsnit csapnánk a Windowszal, 4 GB memóriával, 128 GB-os SSD-vel 230 000 forintos ZenBook UX305-re, amekkorát notebook még nem kapott a Prohardveren.

Meztelen combbal érinteni az 50 °C fölötti fémfelület rém kellemetlen, de ennek ellenére nem beszélnénk le mindenkit az ZenBook UX305-ről, sőt. Azok ne válasszák, akik rövidnadrágban videót vágnának, vagy nagyon komoly renderelő, kernelfordító és hasonló feladatot adnának a gépnek. Arra nem való, de a „maradék 95%-nak” napi mobil tevékenykedéshez, internetezéshez ideális, ezért egy vaskos tetszett címkét ragasztunk rá.


ASUS ZenBook UX305 notebook

rudi

A ASUS ZenBook UX305 notebookot az ASUS hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.