Hirdetés

ASUS Zen AiO 24 M5401: Lucienne monitorral

Hat mag, AMD grafika, IPS panel, háromszázezer forint alatti ár: ígéretesnek tűnik az ASUS ajánlata.

Bevezető, dizájn

Igen, ismét egybegépet teszteltünk: az MSI felső kategóriás modelljének próbája után most az ASUS ajánlata fordult meg nálunk. A Zen termékcsalád többféle kiépítésben is kínálja ezt a szerkezetet, mi most egy AMD Lucienne köré épített, 23,8”-es változatot vizsgáltunk meg alaposabban.

Külső

A Zen márkanév már elárulja, hogy ennek az egybegépnek a tervezésekor az elegancia és a modernitás vezette a tervezők kezét. Természetesen a monitorral nem nagyon lehet mit kezdeni, de a körítéssel igen: a kijelző alatt egy szövetburkolatú részt találunk, ez rejti a Harman/Kardon által optimalizált hangszórókat. A három oldalon optikailag vékonyra húzott, de a valóságban pár mm-es műanyagkeretnél azért vaskosabb káva felül kapott egy kiemelkedést, ebben rejtőzik a fizikai zárral ellátott webkamera.


[+]

Amennyiben hátulról közelítünk a Zen AiO 24 felé, akkor látható, hogy a tényleges hardvert a képernyő alsó kétharmadán található, vastagabb részbe rejtették. Ennek formája természetesen olyan, hogy elölről gyakorlatilag láthatatlan, tényleg csak oldalról vagy hátulról vehető észre. Felnyitni sajnos normál körülmények között nem lehet, és ez egyben a bővíthetőségről is elmond mindent, amit tudni érdemes. A szellőzést biztosító nyílások középen felülre kerültek, itt távozik a belül képződő meleg levegő.


[+]

Az interfészeket az ASUS mérnökei két csoportra bontották: hátulra kerültek azok, amiket valószínűleg állandó jelleggel használunk majd: van itt három USB 2.0 port, egy HDMI csatlakozó (ez kimenetként szolgál), illetve egy Gigabit Ethernet konnektor, de ide csatlakozik a külső tápegység is. Az „időszakosan” használt portok ezzel szemben a bal oldalon egy bemélyedésben vannak, így ezeket az AiO előtt ülve is elérjük: itt a bekapcsológomb mellett a headsethez tartozó kombinált 3,5 mm-es jack, egy USB 3.1 Type-A és egy USB 3.1 Type-C található.


[+]

Utoljára maradt, pedig a formaterv legjellegzetesebb eleme az állvány, mely aszimmetrikus kialakítású, a középvonaltól balra helyezkedik el, és a masszív fémtalpba nem középen, hanem a bal hátsó sarokban csatlakozik. Sajnos a tetszetős külsőn túl nem sok mindent kínál az erős fémláb: dönthetőségen kívül más állítási opcióval nem rendelkezik.

Végezetül ne feledkezzünk meg a mellékelt billentyűzetről és egérről sem, melyekre ugyanakkor nem érdemes sok szót pazarolni, láthatóan az ASUS is csak kötelességtudatból pakolta őket az egybegép mellé, olcsó kivitelük ugyanis határozottan nem illik az elegánsabb anyagokkal dolgozó Zen AiO-hoz. Vezetékes, szimpla, de használható beviteli eszközökről van szó, melyek feladatukat természetesen ellátják, ennyi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés