Hirdetés

Asus X102B notebook Temash APU-val

Hirdetés

Külső

Lassan hat éve már annak, hogy az Asus bemutatta az első EeePC-t, amivel a netbookok óriási sikersorozatát startoltatta el. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, és a kisméretű, egyszerű és szerény teljesítményű mini notebookok helyett a fogyasztó nagy tömege mostmár inkább a tabletekre van rágerjedve. Az igazat megvallva, mi is szívesebben láttuk volna a most kezeink közé kerülő AMD hardvert egy vékony táblagépben, mint egy kis notebookban.

Néhány éve a tízhüvelykes kijelzővel ellátott Asus X102B-t lazán az EeePC-k, vagyis netbookok közé sorolták volna. Kicsi és egyszerű, olcsó hatást keltő műanyag háza van, amit domború mintával igyekeztek feldobni. Belül a kor vívmányait találjuk: az érintőfelület miatt fényes, vastag kávájú kijelzőt, alatta szigetes billentyűzetet és látszólag gomb nélküli, a gép méretei miatt elég kicsi touchpadet.

A csatlakozókínálat rendben van, három USB aljzatot kapunk (a bal oldali USB 3.0-s), a hang ki-/bemenetet összevonták, van Ethernet aljzat, sőt két monitorkimenetet (D-Sub és HDMI) is kapunk, ami örvendetes. A csatlakozók sorát balra kártyaolvasó és kis szellőzőnyílás, jobbra Kensington zár felfogatója, elöl pedig két LED (a jobb oldalon) teszi teljessé.

Alul bővítést segítő nyílás nélküli, egyszerű műanyagból készült fenéklemezt találtunk. Mögötte rejtőzik a 33 wattórás akku, amit minden bizonnyal könnyen cserélni lehet, ha lepattintjuk a néhány csavarral rögzített burkolatot. Érdemes megfigyelni az első részén a széles szellőzőrácsot és a hangzatos SonicMaster névvel fémjelzett hangszórók nyílásait.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés