2019. június 18., kedd

Szponzorunk

ASUS Strix gamer kiegészítők

Kipróbáltuk, mit tud a Strix Claw egér, a Glide egérpadok, a Tactic Pro billentyűzet és a DSP headset.

Értékelés

Az ASUS egészen érdekes Strix gamer kiegészítőkínálatot hozott össze, kár, hogy az újdonságokhoz elég magas árcédulát szabtak. A Strix Claw egér például 17 990 forintos árával nagyjából annyiba kerül, mint a közkedvelt és elismert Razer DeathAdder, de ennyibe kerül a szintén menő Logitech G400s vagy a SteelSeries több egere is. Alapverően korrekt darab a Strix Claw, nekünk formája, fogása, gombjainak működése és érzékelőjének teljesítménye is tetszett, de ilyen erős konkurencia mellett néhány ezressel alacsonyabb áron jobb esélye lenne a sikerre.

Hasonló a helyzet a Strix Glide egérpadokkal is. Kifejezetten jó termékek, nagy méretük, ellenálló peremük és vagány mintájuk miatt nekünk tetszett a Speed és Control verzió is, bár nem igazán éreztük a különbséget köztük. A gond viszont azzal van, hogy 6290 forintos áron ki választaná őket, amikor ennyiért megkapja a hasonló méretű, jól ismert Razer Goliathust vagy a SteelSeries QcK-t mindenféle menő mintával?

Kifejezetten jó az ASUS Strix Tactic Pro billentyűzet is. Hiszen mechanikus, a Cherry MX mikrokapcsolók nyomási komfortja pedig állandó. Dicséretes, hogy minden gomb alá ilyen kapcsoló jutott, a felső sornál és a makró gomboknál sem spóroltok. Jár a jó pont a korrektül megoldott világításért, nekünk egyáltalán nem hiányzott a színváltás és az egyéb karácsonyfa-effektusok. Pár USB portot, hang ki- és bemenetet, illetve csuklótámaszt viszont szívesen láttunk volna, a több mint mellbevágó, 39 900 forintos árba ez belefér a neves konkurenseknél.


[+]

A Strix széria leglátványosabb eleme, a Strix DSP headset szerintünk kicsit túl is lőtt a célon. Tény, hogy hatalmas mérete és egyedi formája jól azonosíthatóvá teszi, feltűnő darab, de a bagolyimitálást túlzónak érezzük (bár ez szubjektív), komoly súlya pedig zavaró lehet, kicsi vagy átlagos fejre nem ül fel tökéletesen. A DSP modul nélkül, lényegében az olcsóbb – vagyis 29 900 forintjával inkább kevésbé nagyon drága – Strix Pro szett hangzásával sem voltunk megelégedve, csak valami fülhallgató-erősítővel hajtható meg normálisan. Amint viszont beszáll a képletbe a DSP modul, teljesen más dimenzióba kerül a termék, a legjobban szóló gamer fülesek közé sorolnánk be. Igen, egy jelfeldolgozó rendszer machinálja a hangot, de szerintünk nagyon jól teszi, így az ütős, 38 990 forintos ár ellenére is megszavazzuk a tetszett címet az ASUS Strix DSP headsetnek.


ASUS Strix Claw egér
ASUS Strix Glide egéralátétek
ASUS Strix DSP headset

rudi

Az ASUS Strix kiegészítőket az ASUS hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.