Hirdetés

2019. június 26., szerda

Szponzorunk

ASUS Strix gamer kiegészítők

Kipróbáltuk, mit tud a Strix Claw egér, a Glide egérpadok, a Tactic Pro billentyűzet és a DSP headset.

ASUS Strix Tactic Pro billentyűzet

A Strix szett legnagyobb és legnehezebb darabja a Tactic Pro billentyűzet. Természetesen mechanikus megoldásról van szó, ami a Cherry MX mikrokapcsolói közül a gamereknek szánt feketével és vörössel, illetve az inkább gépelésre való kékkel és barnával is kapható. Több neves konkurensével ellentétben nem csak a fő gombsorok, hanem a funkcióbillentyűk felső sora és a balra két oszlopba rendezett tíz makró gomb is mechanikus, mindegyiknek külön világítása van. Egyszerűbb megoldást csak a szóköz alatt lévő három további makró és a numerikus rész fölött lévő multimédiás gomboknál alkalmaztak.


[+]

Igazi játékos kiegészítőhöz illően a Strix Tactic Pro marcona vonalvezetésű, vaskos, elnyűhetetlennek tűnő jószág. Mivel a mechanikus gombok extra helyet igényelnek, a billentyűzet alapja elég vastag, a gombok jó magasan kezdődnek, így aztán a kényelmes gépelés valami csuklótámaszt igényelne. Sajnos ilyet nem találtunk a dobozában, sőt a klaviatúra alján semmiféle hasonló megoldásnak nem csináltak felfogatót, tehát önállóan kell majd ezt a problémát megoldanunk. Egyeseknek hiányozhatnak az extra USB portok és a hang ki-/bemenet, ilyeneket nem kapott a Tactic Pro.


[+]

Más gondunk viszont nem lesz az ASUS játékos billentyűzetével. A tíz plusz három makró gomb mellett az első nyolc funkcióbillentyű is makróként használható, így összesen 21 extra funkciót oszthatunk ki, ráadásul három profil áll rendelkezésünkre, tehát nem kevesebb mint 63 lehetőségünk van. Sőt a makrók menet közben rögzíthetőek a jobb Alt gombbal előhívható makrózó révén. Emellett van még game mód, ami letiltja a Windows billentyűt, a numerikus részen pedig négyfokozatú, sárga színű háttérvilágítást aktiválhatunk, ami a bal felső sarkot díszítő Strix emblémát is megvilágítja. Szintén sárga az a négy billentyűkupak, amit a WASD gombokra tehetünk.[+]

Mint korábban említettük, a Tactic Pro billentyűzet ugyanazzal a programmal kezelhető, mint a Claw egér, itt viszont egyszerűbb felületet kapunk, melynek csak két lapja van. Az egyiken található a 21 makró és 3 profilválasztó gomb funkciójának kiválasztása, és itt készíthetünk új profilokat is. A másik lap a makrók rögzítésére szolgál, melyek a számítógépre és a billentyűzet fedélzeti memóriájába is eltárolhatóak. Hasznos részlet, hogy a makrók az egyszeri lejátszás mellett többféle ismétlési módot is kaphatnak.


[+]

A vaskos és meglehetősen széles ASUS Strix Tactic Pro klasszikus, kiváló minőségű, mechnaikus billentyűzetnek bizonyult. A Cherry MX Black kapcsolóknak köszönhetően ugyanolyan nyomáserőt igényel, mint a legjobb Razer vagy SteelSeries megoldások. Természetesen az NKRO funkciót is támogatja, tehát egyidejűleg bármennyi gomb lenyomását tudja kezelni. Ez a funkció megzavarhatja egyes számítógépek vagy azok BIOS-ának működését, ilyenkor 6KRO módba válthatunk, mert a párhuzamosan érzékelt 6 gomb is elég a legtöbb játéknak. Formáját tekintve az ASUS megoldása elöl tényleg egy kicsit magasnak bizonyult, de más részletébe nem igazán lehet belekötni. Szerencsére a billentyűzetkupakokat elég kontrasztos betűtípussal feliratozták, így félhomályban világítás nélkül is jól olvashatóak.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.