2019. június 18., kedd

Szponzorunk

ASUS Strix gamer kiegészítők

Kipróbáltuk, mit tud a Strix Claw egér, a Glide egérpadok, a Tactic Pro billentyűzet és a DSP headset.

ASUS Strix Glide egéralátétek

Természetesen egéralátétet is kínál a Strix sorozatban az Asus, hiszen ez a mindig asztalunkon lévő segédeszköz az egyik legjobb reklámhordozó. A találóan Glide-nak (magyarul siklás) keresztelt szövet egéralátét kapható simább, Speed és durvább, Control mintával. Előbbi vörös-narancs alapú fekete karomnyomokkal, a utóbbi pedig ennek inverze – szerintünk mind a kettő kifejezetten tetszetős.

Alapterületük 400 x 300 milliméter, tehát jó nagyok, bár ebből valamicskét levesz a strapabírónak tűnő varrással kialakított szegély. Jó gondolat ez, mert a szövet egérpadoknál idővel a külső behatások miatt (mondjuk a billentyűzet sarka) gyakran elválik egymástól a felső és az alsó réteg. Alul természetesen gumit találunk, így a papíron 3 mm-es, mérve kicsit vastagabb pad jól tart az asztalon.

Az alábbi fotón látható a Control és a Speed verzió szövetének különbsége. A Control lényegesen nagyobb, durvább szemekkel készült, a Speed sokkal finomabb szövésű, és adatlapja szerint valamivel nehezebb is (219 kontra 208 gramm). Bő két évtizedes gamer tapasztalatunk azt mondatja velünk, hogy ilyen megkülönböztetést a puha szöveteknél nem igazán, inkább a keményebb műanyagoknál lehet reálisan kivitelezni, mert a gumialátét puhasága rendszerint elnyeli a szövetek különbségét.

Gyakorlatban meg is mutatkozott ez a sejtésünk, mert három tesztelőnk közül egyiknek sem sikerült pusztán az egér mozgásából egyértelműen megállapítani, hogy melyik padot tettük alá, pedig hasonló tesztet műanyag Func Surface 1030-cal  végezve a háromból két alanyunk sikerrel teljesített. Egyébként a Strix Glide Control és Speed egészen jó szövetpad, anyaguk kellően ellenállónak tűnik, a viszonylag könnyű Strix Claw nagyszerűen illik hozzájuk; a Logitech G500s vagy G700s kaliberű "nehézsúlyúakat" viszont inkább műanyag vagy más kemény alátétre tennénk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.