2019. június 18., kedd

Szponzorunk

ASUS Strix gamer kiegészítők

Kipróbáltuk, mit tud a Strix Claw egér, a Glide egérpadok, a Tactic Pro billentyűzet és a DSP headset.

ASUS Strix Claw próba

Alapvetően vezérlőprogramja nélkül is működik az ASUS Strix Claw, de ha hozzá akarunk férni a beállításokhoz – melyek lehetnek a számítógépen, szoftveresen vagy az egéren tárolva, hardveresen –, akkor fel kell a szoftvert telepítenünk. Három lapra osztották szét: az elsőn a gombok, a másodikon az érzékelő, a harmadikon a világítás paraméterei láthatóak. Alul megfigyelhető, hogy valószínűleg ugyanezzel a programmal konfigurálható a Strix Tactic Pro billentyűzet is. Az egész program működése kicsit hektikus, szoftveres módot használva nekünk minden változtatásnál megakadt kicsit, amíg mentett. Amikor az egér USB frissítési frekvenciáját (ami alapból 1000 Hz) változtattuk, akkor látszólag levált, majd újra csatlakozott, a vezérlőprogram pedig csak újratelepítés után volt hajlandó ismét elindulni.


Ettől eltekintve viszont rendben zajlottak a dolgok, és a görgetési sebesség állításán kívül minden lényeges elemet megtaláltunk; a gombokhoz fejlett rögzítővel készíthetünk makrókat, de multimédiás utasítások vagy programindítás is rendelkezésünkre áll. Szintén jó húzás a négyszintes felbontásállítás mellett elérhető úgynevezett DPI clutch, ami egy kiválasztott gombot nyomva tartva a megadott felbontásra állítja az egeret. Az érzékelőnél állítható az emelési magasság is, a görgő világítása és a Strix logó lüktetése külön-külön kikapcsolható, de színük vagy a lüktetés módja nem változtatható.

Kézbe fogva az ASUS Strix Claw egyből kényelmesen tenyérre áll, háta kellően magas, oldala pedig elég széles ehhez a fogásnemhez, de karmos vagy ujjas fogáshoz már nem ideális. Közepes súlya és aránylag nagy, jó minőségű csúszótalpai révén kiválóan siklik; kemény felületen talán túlzottan is ideges, nekünk inkább szövetpadon vált be. Gombjai dicséretesen járnak, egyedül a görgő alatti gomb keménységével volt gondunk.

Több egérnél találkoztunk már a PixArt (korában Avago) PNW3310DH érzékelővel, ami mint mindig, most is nagyon jól teljesített – feltéve, hogy felbontását 2000-2500 dpi alatt tartjuk, mert fölötte már növekszik a pontatlansága heves rántásoknál. (Persze ilyen magas érzékenységnél kevesen rángatják az egeret.) A Strix Claw szépen veszi a finom, apró mozdulatok jelentette kihívást, akinek pedig nem elég precíz a csuklója, ilyen helyzetben bevetheti a „DPI clutch” funkciót. Az emelési magasság kellően tág határok között állítható, bár nem igazán értjük, miért van szükség 3-4 mm-nél lényegesen magasabb, akár 6-7 mm-es értékre is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.