Hirdetés

2019. június 20., csütörtök

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

ASUS ROG Strix Helios: ház a ROG-osoknak

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Gigantikus és drága az ASUS játékosoknak készített háza, úgyhogy megnéztük, érdemes-e gyűjteni rá.

Értékelés

Megszokhattuk, hogy ami megkapja a ROG Strix márkanevet, az drága lesz – és ez alól a Helios sem kivétel, 100 000 forint körüli árával biztos nem lesz az a kifejezett tömegcikk. Ez azért valószínűleg nem fogja zavarni a gyártót, mert a ház azoknak készült, akik már eddig is sok pénzt áldoztak a ROG-os környezet megteremtésére, és nem probléma ezt a komponenst is megszerezniük, az ár/érték arányt tehát itt most felesleges elemezgetni.


[+]

Magunk mögött hagyva az árat (és valljuk be, ez nem egyszerű), a Helios egy jó, de nem hibátlan ház. Az biztos, hogy az Asus a kinézetre nagyon odafigyelt, és ha szabad ilyet mondani, az RGB szintje is megmaradt kulturált kereteken belül. A felső hevederes megoldás inkább dizájn, egy üveggel burkolt, nagyjából 25-30 kg-os gépet úgysem fogunk hordozni, de akkor is egyedi külsőt kölcsönöz a Heliosnak.

A praktikumot tekintve ugyanakkor már vannak kritizálható elemek: egyrészt kevés a furatban maradó, kézzel is oldható csavar, ami ezen az árszinten kellemetlen. A tápegységet takaró lemezek esetén jobban kihasználhatták volna a modularitás kínálta előnyöket, vagy készülhetett volna az egész egyetlen darabból, ha a szerelés egyszerűségére koncentráltak volna, a VGA függőleges elhelyezését lehetővé tévő kerettel és a HDD-fiókokkal kapcsolatban pedig már jeleztük kifogásainkat. A szellőzésnél nem ideális az üveg előlap, a csak az alul és felül rendelkezésre álló réseken tud beáramlani levegő, jobb lenne oldalról is biztosítani ezt valamilyen hálós megoldással. Végül, de nem utolsósorban egy ilyen drága háznál már igazán beleférhetett volna az árba egy riser kábel, ne kelljen még külön beszerezni azt is.

Pumpa és tágulási tartály rögzítéséhez
Pumpa és tágulási tartály rögzítéséhez [+]

Bőven találni ugyanakkor pozitívumot is: a tágas belső tér, az alapvetően könnyű szerelhetőség mindenképpen jó pont, a tologatható, grafikus kártyát megtámasztó keret is ötletes (bár lehetne jobb), és a hátsó, kábelezést eltakaró ajtó is jól jön annak, aki mindkét oldalról szeretné megmutatni az általa épített PC-t. Az előlap és a fedlap mögött a kivehető kereteknek köszönhetően könnyű a hűtőrendszert szerelni, és a gyártó még egy külön lemezt is mellékel a vízhűtést építők kedvéért.

Wombath

A ROG Strix Helios házat az ASUS Magyarország bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.