Hirdetés

ASUS ROG Ryujin és Ryuo vízhűtések tesztje

A gyártó első kompakt, multiplatformos hűtőit OLED kijelzővel és RGB LED világítással is felszerelték.

Hirdetés

Konklúzió


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az ASUS kompakt megoldásai egész jól helytálltak hűtés tekintetében, különösen igaz ez a Ryujin 360-ra és a Ryuo 240-re. Az eredményeket nézve a Ryujin 240-es kissé okafogyottnak látszik talán, és mivel a 360-as messze a legdrágább, a Ryuo pedig a legolcsóbb (mégis szorongatja nagyobb testvérét), számunkra egyértelmű, hogy a trióból melyik modellt választanánk.

Sajnos azonban nem eszik ilyen forrón a kását, mert bár teljesítmény tekintetében tulajdonképpen semelyik tesztalanynál nem volt probléma, a szoftveres nehézségek (és az ebből fakadó, blokk-pumpa kombóból érkező, igen hangos motorzaj a Ryujinok esetében) párosítva a kimagasló árazással egyszerűen nem tudják kellően versenyképessé tenni az ASUS ROG vizeket. Például mind a két-, mind a háromventillátoros Fractal Design Celsius S36 hűtés 10-20 000 forinttal olcsóbb még a Ryuónál is, miközben jellemzően halkabb az ASUS üdvöskéknél, ráadásul még jobban is hűt.


[+]

Persze ott van a dizájnos OLED LiveDash kijelző (ami ha éppen megjeleníti, amit szerettünk volna, tényleg jól néz ki), az ASUS Aura Sync RGB, de ezek a legtöbb felhasználónak nem annyira fontosak, hogy megérjék a felárat. Esetleg azoknak lehetnek az ASUS vízhűtések reális választási lehetőségek, akik a ROG logóra eskették fel a számítógépüket, és nem riadnak vissza attól, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak egy márkahű "játékvíz" érdekében. Nekik talán szoftveresen is kevesebb malőr áll az útjukba – és a Ryujinok pumpába integrált ventilátora is halkabb lesz.

Synthwave

Az ASUS ROG Ryujin és Ryuo vízhűtéseket az ASUS Magyarország bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés