ASUS ROG Raikiri Pro: prémium kontroller gamereknek

Kipróbáltuk az ASUS számos extrával rendelkező vezérlőperifériáját.

ASUS ROG Raikiri Pro

Az ASUS érezhetően hatalmas energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy a gamer univerzum minél nagyobb részét lefedje termékeivel, kínálatukban megtalálhatóak a játékra tervezett, kész gépek, komponensek, hangeszközök, megjelenítők, akad már kézikonzol is, és természetesen a vezérlőperifériák sem hiányoznak. A tesztre érkezett ASUS ROG Raikiri Pro kontroller ez utóbbi sereget erősíti, és az előzetes információk és az ára alapján egy abszolút felsőkategóriás darabnak tűnt. Megnéztük, hogy mit tud!

ASUS ROG Raikiri Pro
ASUS ROG Raikiri Pro [+]

Külső

A játékvezérlőt PC és Xbox mellé szánják, és a készülékház alapjaiban hasonlít is a Microsoft konzolja mellé járó kontrollerre, tehát a botkormányok, gombok ugyanott vannak, és a jelölésük is ugyanaz, és maga a bekapcsológomb is egy Xbox logó. A 103 x 64 x 155 mm-es mérete és 330 grammos tömege átlagos.

[+]

De az azért rögtön feltűnik az embernek, hogy ez nem egy hagyományos, alapszintű kontroller. Ami azonnal kiszúrja a szemet, az a felső részen elhelyezett kicsi, 1,3 hüvelykes, 128x40 képpont felbontású, monokróm OLED kijelző. Ezen megjeleníthetőek animációk, szövegek, valamint a vezérlésben is segít, ez utóbbira később majd még visszatérünk.


[+]

A készülékházon keresztben és a joystickek körül ARGB LED-eket helyeztek el a mai trendeknek megfelelően. Ezek világíthatnak homogén módon, egy színben, vagy pulzálhatnak is, folyamatosan változtatva a színárnyalatot, de természetesen arra is van lehetőség, hogy a gyártó más LED-es termékeivel szinkronizáljuk a világítást az Aura Sync funkciónak köszönhetően.

A hátára fordítva is találunk különlegességet: itt elhelyeztek négy olyan extra gombot, amelyek az Xboxhoz gyárilag mellékelt kontrollereken nem találhatóak meg (viszont az Elite Series 2 vezérlőn már igen), valamint itt kapott helyet az a kis tároló, ahova a rádiófrekvenciás kapcsolat megteremtéséért felelős USB-s adóvevő pakolható be, amennyiben nincs rá szükség. A hátlap felső részén található még egy-egy kis kapcsoló az LT és RT gombhoz, amelyekkel a ravaszút hossza kapcsolható két mód, hosszabb és radikálisan rövidebb gombút között.


[+]

A frontfelületen található egy 3,5 mm-es, kombinált analóg audiocsatlakozó, ahova értelemszerűen headset dugható, valamint egy gomb, amivel azonnal lenémíthetó a mikrofon. A hátoldalán helyeztek el két gombot, amelyek segítségével az említett OLED kijelzőn megjelenő menürendszerben navigálhatunk, valamint egy USB Type-C portot, amellyel egyrészt csatlakoztatható Xbox-hoz vagy PC-hez, és az akkumulátor is ezen keresztül tölthető. A termék dobozában megtalálható az ehhez szükséges, 300 centiméter hosszúságú kábel, amelynek egyik végén hagyományos USB 2.0, a másikon pedig USB Type-C csatlakozó kapott helyet, a már említett dongle és a használati utasítás mellett.

Főbb paraméterek
Kontroller típusa ASUS ROG Raikiri Pro
Kompatibilitás PC, Xbox
Adatátvitel Kábel, rádiófrekvenciás (2,4 GHz), Bluetooth 5.0
LED Van
Energiaellátás Integrált akkumulátor
Extrák Armoury Crate szoftveres programozhatóság, ARGB LED-ek, Aura Sync, OLED kijelző, Bluetooth 5.0, rádiófrekvenciás adatátvitel, rezgőmotor, akkumulátor
Csatlakozók 3,5 mm analóg audió, USB Type-C
Méret 103 x 64 x 155 mm
Tömeg 330 gram
Doboz tartalma kontroller, RF dongle, 300 cm USB kábel, használati utasítás
Gyártó honlapja www.rog.asus.com/hu/
Termék honlapja ASUS ROG Raikiri Pro
Fogyasztói ár kb. 63 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés