ASUS ROG GR8 II Mini Gaming PC: gamer notebook helyett

Bemutatónkban a ROG apró, de teljesítményben nagyot ígérő asztali gépét mustráljuk.

Bevezetés, külső és hardver

A világ legkisebb, VR-képes számítógépeként hirdeti az Asus a nálunk is tesztelt ROG GR8 PC utódját, a GR8 II-t, és az biztos, hogy méretéhez képest impozánsan erős hardvert sikerült összezsúfolni a körülbelül 4 liternyi belső térben – a külső a kiszögellésekkel tarkított, dizájnos megjelenés miatt azért valamivel nagyobb.

Nem egy hagyományos toronyház
Nem egy hagyományos toronyház [+]

Az eredeti GR8-hoz képest megnövelt ház csatlakozóinak kínálatán nem sokat módosítottak: az előlapnak nevezhető részen két USB 3.0-s port, valamint a hangcsatlakozók kaptak helyet, míg hátul két USB 3.0 és két USB 3.1 port (köztük egy Type-C formátumú) várja a külső eszközöket. Ezen felül kapunk még egy analóg és egy optikai digitális hangkimenetet, egy Gigabit Ethernet portot, valamint a grafikus kártya jóvoltából két HDMI és egy DisplayPort kimenetet, de itt van a HDD/SSD aktivitását jelző LED is. A táp természetesen külső, a méretes tégla 230 watt leadására képes.

Csatlakozókból nincs hiány
Csatlakozókból nincs hiány [+]

A futurisztikus kinézetű, az előd GR8-ra emlékeztető, de annál persze jóval méretesebb dobozban egy Intel Core processzor és egy GeForce GTX 1060 adják a hardver gerincét. A többféle konfigurációban is elérhető gépbe kerülhet Intel Core i5-6400-tól i7-7700-ig többféle CPU is; mi a legnagyobb modellt próbálhattuk ki.

Házilag nem szerelhető
Házilag nem szerelhető [+]

Ezen főegységek mellé kaptunk még 16 GB RAM-ot (két SO-DIMM foglalat várja a modulokat, a maximális kiépítés 32 GB DDR4-2400-as memóriát jelent), illetve egy 256 GB-os, Intel gyártmányú SATA SSD-t. A rendszer rendelkezik egy M.2 porttal is, ez a tesztelt konfigurációban üresen maradt. Összefoglalva tehát a kipróbált rendszer jellemzőit, az alábbiakat találjuk benne:

Termék megnevezése ASUS ROG GR8 II
Processzor Intel Core i7-7700 – 3,6/4,2 GHz, 65 W TDP
Memória 2 x 8 GB DDR4-2400
Grafika NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB
Adattároló 256 GB SATA 6 Gbps SSD
Optikai meghajtó nincs
Kommunikáció Intel 8260 IEEE 802.11b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Gigabit Ethernet
Interfészek - 1 db USB 3.1 Type-C
- 1 db USB 3.1
- 1 db USB 3.0 töltéssel
- 3 db USB 3.0
- 2 db HDMI
- 1 db DisplayPort
- analóg vonalszintű hangkimenet
- optikai digitális hangkimenet
- fülhallgató- és mikrofoncsatlakozó az előlapon
Extrák Aura Sync-kompatibilis RGB világítás, ROG SupremeFX hang
Méret 88 x 299 x 281 mm
Tömeg 4 kg
Operációs rendszer Windows 10 Home
Gyártó honlapja www.asus.hu
Termék honlapja ROG GR8 II
Fogyasztói ár 399 900 forint
Garancia 2 év

A lehetséges kiépítések között tehát ez combos konfigurációnak számít, tulajdonképpen csak az M.2 SSD-vel tudnánk előrelépni, lévén ez a port a PCIe buszhoz csatlakozik, tehát egy NVMe-s tárolóval még gyorsíthatnánk az adatok beolvasási sebességén.

A játékok szempontjából legfontosabb grafikus adapter azonban nem cserélhető, a GTX 1080 beépítéséről tehát egyelőre felesleges álmodozni, az Asus ugyanis egy egyedi kialakítású kártyát használ, amelynek helyére fizikailag nem férnek be a bolti változatok. A hardvert illetően egy standard GTX 1060 3 GB-os modellt kapunk, ennek képességeit korábbi tesztünkben már részletesen elemeztük. A grafika egyébként saját dedikált hűtéssel rendelkezik, ami a meleg levegőt hátra fújja ki, míg a gép többi része a noteszgépekhez hasonló hőcsöves, lamellás megoldást használja, és felfelé dolgozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés