Hirdetés

Archos ArcBook – íme, a legolcsóbb laptop

Hirdetés

Értékelés

Az Archos ArcBook leglényegesebb paramétere brutálisan alacsony, 55 000 forintos ára. Ennyi pénzért egy teljesen funkcionális, kompakt notebookot kapunk, ami ugyan nem windowsos, de a rajta futó Android használata közben egyáltalán nem hiányoltuk a Microsoft rendszerét, pláne, hogy érintőképernyős. Alapvető feladatoknál a hardver teljesítményével nem volt gond, internetezni, szöveget szerkeszteni, multimédiás tartalmakat élvezni és alap játékokhoz még éppen elég a beépített kétmagos SoC, bár tudásának határa jól érezhető.

Meg voltunk elégedve az ArcBook összeszerelési minőségével, látunk már gyengébben összerakott, jobban rugózó kis laptopot kétszeres áron is. Ugyan a kijelzője nagyon szerény, de jó masszív zsanér tartja, alatta stabil alapú, elfogadható járású billentyűzet és touchpad dolgozik, bár utóbbi helyett inkább a képernyőt tapogattuk, az valahogy jobban illik az Androidhoz, még akkor is, ha notebookon fut. A készülék egyetlen zajforrása a két kis, nem túl komoly hangszóró és a kamera is alapszintű. Az akkuidő jó, bár nem kiemelkedő, de ennyi pénzért többet nem is vártunk.

Az Archos ArcBook nekünk határozottan tetszett, de megvásárlása előtt két dolgot alaposan meg kell fontolni. Az első, hogy kell-e nekünk a billentyűzet, akarunk-e sokat gépelni (mondjuk csetelni vagy beadandót készíteni). Ha nem, akkor jobban járunk egy nagy tablettel, amiből 55 000 forint környékén sokkal komolyabbat vehetünk. A második kérdés, hogy meg tudunk-e kötni ennyi kompromisszumot, vagy inkább fizetünk tízezer forinttal többet a kétszer ilyen erős hardverrel ellátott, jobban felszerelt, könnyebb és hosszabb akkumulátoros üzemidejű Lenovo IdeaPad A10-ért. De ha abszolút az ár az elsődleges szempont, akkor az ArcBook lehet a nyerő választás.


Archos ArcBook notebook

rudi

Az Archos ArcBookot az Archos hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés