Hirdetés

Apple Mac mini – pici PC-k legjobbika

Hirdetés

További részletek

Az Apple többi termékéhez viszonyítva meglehetősen egyszerűen hozzá lehet jutni a Mac mini belsejéhez. Elég az alján lévő, talpként is funkcionáló, kerek fedelet egy kicsit elfordítani, máris lejön.

Ekkor elénk tárul a nagyon letisztult beltér egy aprócska szeglete, ahonnan a memóriamodulokhoz és a hűtéshez lehet hozzáférni. Utóbbi tisztítása miatt ez nagyon okos elrendezés, de a gyárilag 2 x 2 GB SO-DIMM (vagyis notebookokban használatos) memória minden bizonnyal a vásárlók döntő többségének elég lesz, kevesen fogják cserélni, bővíteni. A rácsos burkolaton látható fekete korong a Wi-Fi modul antennája.

Mivel egyik kedves moderátorunk, 7 felajánlásából járt nálunk a Mac mini, nem boncoltuk tovább; ezt a műveletet nagyon igényesen dokumentálta az iFixit. Pár csavar kitekerése után eltávolítható a hűtés, a Wi-Fi antenna és az alatta lévő rács, ami a 2,5 hüvelykes merevlemezt takarja, végül a teljes alaplap, majd a táp is kitolható a hátsó nyíláson keresztül. Bizony az aprócska, mindössze 197 x 197 x 36 milliméteres (kb. 1,4 liter térfogatú) házba belefért a 85 wattos táp is. Sőt a 2010-es modellnél még optikai meghajtóval is meg tudták csinálni ezt a bravúrt.


Forrás: iFixit.com

Annyit jegyeznénk még meg, hogy az iFixit és mások is kínálnak olyan merevlemezkeretet, amivel második 2,5 hüvelykes adattárat építhetünk a Mac minibe. Persze gyárilag is vehetünk dupla winchesteres változatot, amit szerver felhasználásra ajánl az Apple. Kicsit fura volt, hogy a belső táp miatt némi papíranyag mellett csak egy fehér tápkábelt és egy ugyanilyen színű HDMI->DVI átalakítót találtunk a Mac mini dobozában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés