Hirdetés

AOpen A600A Black ház

Hirdetés

Több hónapos használat után a ház külseje

Szerkesztőségünk jótündérének gépe került az AOpen fekete csodájába. Az eszközök beszerelését annak idején puha, pamut kesztyűben végeztük, nehogy idő előtt összekarcolódjon a gyönyörű szép fényezés. Vessünk pár pillantást a ház jelenlegi küllemére:


Pofavizit


Lenyitható ajtó mögötti csatlakozások

A ház eleje jól tartotta magát. Annak ellenére, hogy a gép gyakorlatilag összeszerelésétől egészen a cikk írásáig a földön állt, s előlapi csatlakozói közül az USB portokat minden nap használtuk, nem jelentkeztek végelgyengülési tünetek. A fenti kép azonban jól szemlélteti, hogy tisztaságmániás takarítóbátsink hiába pörgött-forgott a portörlővel, a por bizony bekerült a kis zugokba.

A bekapcsoló gomb és a reset sem mutatja, hogy bizony ezeket is jócskán használtuk.

Az AOpen A600A hátoldala is a szokásos képet mutatja: fent az igen jó szellőzésű AOpen táp (a mi esetünkben 350 wattos), alatta baloldalt az ATX csatlakozások helye, mellette jobbra a 12 centis venti rostélya (ami sajnos kicsi lyukaival némileg zajos volt), majd ezek alatt a szokásos hét darab kártyának fenntartott hely.


"Nagy lábakon"

Ugyan az AOpen A600A - mint azt később látni is fogjuk, hogy miért - nem szerverháznak készült, talapzata mégis azok stabilitását idézi. A nagy felülettel rendelkező, lágyabb műanyagból készült talpak gyakorlatilag felboríthatatlanná teszik gépünket, s a frissen lakkozott parkettát sem kell tőlük félteni.


Itt közvetlenül szellőzik a CPU

A ház baloldali lemezén a már több bemutatónkból ismert légtölcséres (fanducktos) szellőztető megoldást láthatjuk. Ha leszedjük ezt az oldallemezt, akkor a méretében állítható tölcsért is szemrevételezhetjük:


Alaphelyzet


..és teljesen kihúzva

Még mielőtt elmerülnénk a ház belsejében, tekintsük meg kívülről annak jobboldalát is (ami bevallottan egy kissé unalmas):


Apró szellőzőnyílások a borító lemezen

Ugyan nem kimondottan nagyok a szellőzőnyílások, melyek a jobboldali borításon láthatóak, ám a merevlemezek hűtését ezek is elősegítik. A levegő ugyanis innen oldalról is áramlik befelé, s pont az "útjába" szerelt meghajtókon keresztül halad tovább befelé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • AOpen

Azóta történt

 • Thermaltake WinGo ház

  A Thermaltake megmutatja, hogyan lehet a jó szellőzést és a látványt a részletekre való odafigyeléssel ötvözni.

 • LAN-parti Thermaltake módra

  A Tt jóvoltából a LAN-partikon nemcsak játéktudásunkkal villoghatunk, hanem gépünk külsejével is...

 • Formás Enlight házak

  Két jó minőségű, microATX formátumú ház bemutatójával emlékezünk meg a gyártó újbóli hazai megjelenéséről.

 • Léghűtés zajmentesen

  Chieftec és Coolink komponensek mindazoknak, akik egy csöndes rendszer kedvéért nem akarják házi barkácsolásra adni fejüket.

Előzmények

Hirdetés