2019. július 21., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Videokártya rovat

AMD RX 5700 és 5700 XT: navigáció felfelé

Vajon mire elég az új architektúra és a korábban már bizonyított, 7 nm-es gyártástechnológia?

Fogyasztás, frekvencia, hőmérsékletek

Már a Radeon VII kapcsán is láthattuk, hogy a 7 nm-es node milyen hatással van a fogyasztásra, hiszen a hasonló architektúrára, de 14 nm-es technológiára épülő Vega 64-hez képest egy kellemes 20 százalékos órajeltöbbletet kaptunk ugyanakkora TDP mellett is.


[+]


[+]

Ugyanez látható az RX 5700 és 5700 XT-nél is, amelyek tényleg impozánsak, hiszen az eddig a teljesítményhez szükséges fogyasztás területén sokkal jobban teljesítő RTX szériát is sikerült utolérni, sőt pár százalékkal még lehagyni is.


[+]

Csak érdekességképpen megmutatjuk a hőmérsékletek alakulását is, amely inkább csak azt mutatja, hogy a kisméretű, bloweres gyári hűtések teljesítménye mennyivel marad el az egyedi kártyákra szerelt, többventilátoros monstrumokétól. Ez bizakodásra adhat okot a későbbi tuningpotenciállal kapcsolatban, annál is inkább, mert a frekvenciát mutató görbén látszik, hogy a Navinak nem okozott gondot a Strange Brigade háromszori futtatása során szépen tartani a sebességet.


[+]

Elég látványos a GPU-Z által mért fogyasztási adat, és bár az ilyen értékeket sosem tekinthetjük teljesen megbízhatónak, elég jól látszik, hogy a Navik fogyasztása egyáltalán nem alakul rosszul, ha az általuk nyújtott teljesítményt is figyelembe vesszük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.