Állványok a Vanguardtól

Értékelés

A Vanguard nálunk vendégeskedett állványainak minőségével meg voltunk elégedve, szerkezetileg kellően stabil tripodokról van szó. A fémrészek felületkezelése, festése jó minőségűnek tűnik, valószínűleg hosszútávon is kopásálló lesz. Az egyes szettek logikusan lettek összeválogatva, a fejegységek teljesítménye összhangban van a háromlábakéval.

Hirdetés

Azonban nem volt minden tökéletes, így az Espod és az Alta Pro háromlábakhoz mellékelt fejek cseretalpai (inzertek) némi holtjátékkal rendelkeztek, így hiába próbáltuk moccanásmentesen rögzíteni a fényképezőket, nem sikerült. Ezen felül az Alta Próra szerelt GH-100 pisztolymarkolatos gömbfejjel sem voltunk maradéktalanul elégedettek az említett galibák miatt. Tesztünk alatt az SBH-100 típusú gömbfej volt a legjobban használható, legstabilabb megoldás, így vagy ezt vagy a gyártó más, esetleg nagyobb teherbírású modelljét választanánk az Alta Pro tripodhoz.

Jó tulajdonságai és a versenytársakhoz mérten kedvező ára miatt mindhárom rendszer érdemel plecsnit, a Trackert ajánljuk, az Espodot és az Alta Prót pedig egy-egy tetszett jelvénnyel bélyegezzük.

Vanguard Espod 203AP
Vanguard Alta Pro 263AGH
Vanguard Tracker 283AB 100

MLaca

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés