Hirdetés

Alcor WoW - ez már döfi

Alcor WoW

Ma már annyi mindenfélével lehet médiát lejátszani, hogy megszámolni is nehéz. Vannak az MP3-lejátszókból lett, pici kijelzős apróságok, amiket lassan, de biztosan kiszorítanak a mobil- és okostelefonok. Aztán ott vannak a saját monitoros, hordozható „DVD-játékosok” amiket a netbookok, digitális képkeretek és újabban az internettáblák szorongatnak. Emellett ma már az alapnál eggyel komolyabb tévék is kezelnek mindenféle képet, hangot és videót, de erősen nyomulnak a hálózati médialejátszók is. No, meg vannak a PMP-k (portable media player), vagyis a hordozható médialejátszók, amelyeket – mily meglepő – pontosan hordozható médialejátszásra találtak ki. Ebbe az utóbbi kategóriába tartozik mai tesztalanyunk, az Alcor WoW is. Doboza nem éppen látványos, viszont igencsak érdekes rövidítések szerepelnek rajta: Full HD 1080p és HDMI.

Képen látva a WoW-ot nem tűnhet túl érdekesnek, hiszen kijelzős, mini joystickes plusz egy-két gombos PMP-t már rengeteget láttunk. Igen ám, de a WoW-nak nevéhez illő érzést keltő, öthüvelykes kijelzője van. A több mint 12,5 centiméter átlójú kép 800x480 pixelt tartalmaz, tehát oldalaránya 16:9 és 16:10 között van félúton. Felülete hála az égnek teljesen matt, bár TN+film technológia bújik meg mögötte, így betekintési szögei korlátosak. Mellé felülre egy hosszúkás, dupla (alja és teteje érzékel) gombot, lejjebb egy négyirányú és gombként is funkcionáló navigációs pöcököt, legalulra pedig két LED-et tettek, egyik az üzemet, a másik a töltést jelzi.

A készülék szögletes, 138,2 x 83,3 milliméter alapterületű, 11 milliméter vastag házát sajnos nem fémből, hanem műanyagból csinálták, így fogásra nem kelt "WoW"-érzést, de egyébként egészen korrekt. Valamivel nagyobb egy okostelefonnál, súlya 161 gramm. Hátuljára az újabb Full HD és HDMI felirat mellé került egy kis hangszóró is, hogy ne legyünk állandóan a fülhallgatóra utalva. Alsó peremére egy microSD kártyaolvasót tettek, ha esetleg kevés lenne a 4-8 GB belső memória.

Igaz, hogy a WoW-nak csak egyetlen oldalán – ráadásul az egyik rövidebben – vannak csatlakozói, de azok kínálata így is messze túlszárnyalja a kategória átlagát. Jobbról indulva a távirányító(!) infrás szemével kezdődik a sor, aztán jön egy USB, amire adattárat is lehet kapcsolni, majd a tápcsatlakozó, a fülhallgató és komponens kép(!) kimenete, egy kis ki-/bekapcsoló retesz, és végül a nagy poén, a mini HDMI! Igen, ezzel kevés konkurens tud versenyezni, az Alcor WoW árkategóriájában pedig körülbelül senki!

Nem volt hétköznapi az sem, ahogyan ennek a harmincezer forintos masinának a dobozát megtömték. Kaptunk hozzá tápot, úgyhogy nem kell majd USB-ről tölteni. Volt a csomagban egy olyan mini USB adapter, amivel USB-s eszközt köthetünk a WoW-ra, de adtak hozzá PC-hez való USB adatkábelt is. Képhez járt komponens és HDMI kábel, hanghoz kétcsatornás analóg vezeték, füles és természetesen a HDMI-n is mehet hang. Mindezt megfejelték még a korábban emlegetett távirányítóval, egy zsákocskával, rongyocskával és jó részletes, magyar nyelvű füzetecskével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés