2017. november 19., vasárnap

Albinó GeForce, külső VGA-k notebookokhoz

Bénáznak a kiberbűnözők, a ZTE miatt megint összeveszett USA és Kína, folytatódik az Uber-sztori.

Hirdetés

XConnect, HBM2, kicsi és nagy VGA-k, szélvész SSD

A tavaszi fáradtság ellenére a héten igen sok újdonság landolt hírszekciónkban, ami főleg termék szinten igaz, technológia szintjén kevésbé. Ez alól talán az AMD XConnect az egyik kivétel, ami valóban elhozhatja a notebookok számára a használható külső VGA-k korszakát. A másik kivétel a HBM memóriákkal kapcsolatos hírek a Hynix háza tájáról. Első körben azt tudatták a világgal, hogy a jövőben készülnek ECC-vel ellátott termékek, míg a másik közleményük az új generációs, avagy HBM2-nek nevezett memóriák specifikációjával és piacra kerülésével kapcsolatos.

Erre a hétre is jutott új driver, ezúttal elsőként az NVIDIA műhelyéből, majd az AMD konyhájából került ki egy olyan meghajtó, ami stabil Vulkan API támogatást élvez. Maradva a videokártyáknál, hírt adtunk apró gépekbe szánt apró Radeon és GeForce VGA-król, illetve tuningra kihegyezett, csúcs-GeForce vezérlőkről is.

Adattárolók terén egyrészt a Seagate szolgált friss infókkal, ami a hamarosan megjelenő PCIe foglalatos, NVMe protokollt használó, szupergyorsnak ígérkező vállalati SSD-jükről szólt, más részről pedig a Synology számolt be legújabb, otthoni felhasználóknak szánt NAS egységük érkezéséről, a DS216 sorozat legegyszerűbb modelljéről. Figyelemre méltó még a heti hardveres felhozatalból a Xiaomi Mi Box 3 Enhanced Edition, az apró streaming médiabox, ami új kontrollere révén akár androidos konzolként is megállhatja majd a helyét. Aki inkább a hagyományos, de kis méretű PC platform felé kacsintgat, annak inkább a Zotac legújabb mini masináját érdemes szemügyre venni, ami izmos hardvert és vízhűtése révén halk működést ígér, ráadásul a virtuális valóság igényeit is ki tudja majd szolgálni.

Tévés-házimozis fronton nem volt tapasztalható nagy mozgolódás, minekutána volt lehetőségük kifutni magukat a CES-en, illetve nem is oly rég saját kiállításaikon, fórumaikon, de a fejlesztések nem álltak le. Jól példázza ezt, hogy az LG-nél sikerült behálózni a GameFly-t, aminek következtében a cég WebOS 2.0-t és 3.0-t futtató okostévéin megjelenik a felhős játékszolgáltatás lehetősége. Úgy tűnik, a Samsungnál is forralnak valamit, méghozzá OLED témában. Bár a cég korábban kijelentette, hogy kiszáll a technológiát érintő csatározásból, most úgy tűnik, mégsem adják fel végleg ezt a háborút.

A fotós cégek is ébredeznek a tavasz közeledtével, és a visszahívásokon túl egyre több újdonságot zúdítanak a nyakunkba. Példának okáért itt van rögtön egy érdekes színszűrő, ami kitolhatja a fényképezést határait, amennyiben elterjed széles körben is. Ugyanakkor említhető újdonságként a Canon üdvöskéje, a kezdőknek szánt EOS 1300D tükörreflexes masina, ami az 1200D-t váltja fel. Akik nem akarnak bajlódni a cserélhető objektívvel, inkább a kompakt gépeket keresik, azoknak a Sony eheti újdonsága, a 30x-os, nagy zoomátfogású HX80 lehet érdekes.

A mobillal fotózás szerelemeseinek a Leica tartogat némi meglepetést, ugyanis a jelek szerint összeálltak a kínai Huawei-jel, és legújabb telefonjukba már a német gyártó technikája dolgozik a pletykák szerint. Ugyanezen a vonalon maradva, a rendkívül gyors fókuszálást kínáló dual szenzor technológia is szót érdemel, ami már néhány piacon lévő csúcstelefonban is megtalálható, ám most úgy tűnik, a Samsungnak is sikerült egy ilyen megoldásra épülő képérzékelőt előállítani.

További hardveres híreink az utolsó oldalon található videós hírösszefoglalóban láthatóak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.