2019. június 18., kedd

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatok víz mellé

Eshet eső, fújhat a szél vagy lehet meleg: a most következő ajánlatok minden szituációban jól jöhetnek még nekünk.

Beviteli eszközök, kiegészítők

A fő komponensek mellé az iWay kínálatából válogatunk most pár kiegészítőt, így például a Cooler Master felsőkategóriás MK850 mechanikus billentyűzetét, mely Cherry MX Red kapcsolókkal és angol kiosztással 58 390 forintba kerül. Nem kevés pénz ez egy klaviatúráért, de az MK850 elég sok különleges funkcióval bír, melyek között persze ott a gombonként testre szabható RGB világítás, a makrózás, dupla görgő különböző beállítások gyors elvégzéshez, és ami a legfontosabb, az Aimpad technológia. Ez egy olyan megoldás, ami az alapvetően digitális működésű kapcsolókat analóg érzékelésűvé alakítja, melynél a lenyomás mértéke is számít, így pedig átveheti például egy gamepad vagy kormány szerepét. Az MK850-en nyolc ilyen gomb van, melyeknek használatát persze muszáj megszokni, de ha ez megtörtént, akkor például szimulátorokban elég jó hasznát vehetjük.


[+]

A szigetes, alumínium alapú eszköz külön lila színű kupakcsomagot tartalmaz azok számára, akik bizonyos gombokat szeretnének így kiemelni. A méretes csuklótámasz mágnesekkel csatlakoztatható az MK850-hez, a szövetes kábel pedig eltávolítható.


[+]

Beviteli eszköz után hűtés: 20 400 forintba kerül a Cooler Master ML240L RGB AIO vízhűtése, amely 240 mm-es radiátorral és RGB LED-ekkel felszerelt ventilátorokkal rendelkezik, de a színes fényekből jutott a pumpa tetején lévő Cooler Master logóra is. A minden aktuális foglalatra, kiegészítővel pedig még TR4-re is felszerelhető egység alumínium radiátorára két 12 cm-es ventilátor került, melyek 650-2000 rpm közötti fordulatszám-tartományban dolgoznak. A pumpa 70 000 üzemórás MTBF értékkel renelkezik, és legfeljebb 15 decibel a zajszintje.

Hálózat

Mesh rendszereket már teszteltünk mi is, de ezek nagy része elég drága – ezen szabály alól kivétel viszont a Tenda nova MW5s, melynek két node-ot tartalmazó változata 38 850 forintba, három node-os, már tényleg komoly családi házakhoz ajánlott verziója pedig 58 090 forintba kerül.


[+]

A szettekben egy központi és egy vagy két kiegészítő node van – a központi egység csak annyiban különbözik a node-októl, hogy két Ethernet portja gigabites sebességű, melyek közül az egyiket WAN portként vethetjük be. A rendszer kétsávos, dedikált backhaul nélkül, viszont vezetékes backhaul kiépíthető, ha erre valamiért szükség lenne. Egyébként az MW5s a mesh megoldásoknál megszokott egyszerű, mobiltelefonos beállítást és funkcionalitást kínálja, és az eddigi MW3 és MW6 között helyezkedik el tudásban.

Wombath

Azóta történt

  • Olvadnak az árak

    Heti ajánlónkba játékosoknak szánt hardverek, pár forró grafikus kártya, RAM és Ryzennel szerelt notebook is belefért.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.