Hirdetés

AG Neovo K-19 19" TFT monitor

AG Neovo K-19

Az AG Neovo több terméke, mint például az F-317 és a K-19 is szerkesztőségünkben vendégeskedett, így alkalmunk nyílt a már a CeBIT-en is - és immáron a BKV buszaitól kezdve a PROHARDVER!-ig - nagy erőkkel felvonult cég LCD-inek alapos szemrevételezésére.

Hirdetés

Félreértések és rosszindulatú vádaskodások elkerülése végett rögtön kénytelen vagyunk ellőni a puskaport: igen, a K-19 remekül szerepelt, állunkat a földről szedegettük az első tesztek után, és igen, mindez teljesen független attól, hogy az előkelő cég történetesen a PROHARDVER!-t választotta honi arculatának erősítéséhez. Aki ennek ellenére bizalmatlan (hiszen "miért magyarázkodnánk, ha nem lenne vaj a fülünk mögött..", "már a prohardver (csak így kisbetűsen) is megvehető", "kence-fice", stb.), nyugodtan voksoljon TFT-tesztsorozatunk egyéb kiemelt helyezetteire, ő is és mi is túléljük majd valahogy.

 • 19" képátmérő
 • natív felbontás SXGA 1280 x 1024
 • MVA panel
 • pixelméret 0.294 mm
 • 250 cd/nm
 • 600:1 kontraszt arány (tipikus)
 • minimum 170°/170° horizontális/vertikális rálátás
 • 16.7 millió színárnyalat ábrázolása
 • reakcióidő tipikusan 15/10ms (25ms)
 • 50 ezer órás élettartam (átlagosan)
 • D-SUB, DVI jelbemenetek
 • külső tápegység
 • 54 wattos fogyasztás (4 W stand-by-ban)

1. Első találkozás

Kisebbik testvérétől eltérően, a K-19 meglehetősen filigránnak tűnt; annak ellenére, hogy két collal nagyobb kétpátlója van, mint az F-317-esnek, a monitor külsőleg alig nagyobb. Szerkesztőségünk beltagjainak határozott megnyilvánulásai alapján a K-19-es dizájnja abszolút elnyerte mindenki tetszését. Komolyra fordítva a szót, a 19-es Neovo nagyon szépre sikeredett. A káva jó minőségű műanyagból van, így nem csak fotón, hanem élőben is rendkívül tetszetős.

A talpat itt már gyárilag felszerelték, így nekünk ezzel nem lesz dolgunk. Ez utóbbi bizalomgerjesztőbb, mint a 17-esnél és immáron oldalirányba is elforgatható. A csúszásmentes fekvésről hat vékony gumitalp gondoskodik.

A kategóriához (és mint - elvileg - minden LCD monitorhoz) híven a K-19-es a szokványos D-SUB jelbemenet mellett DVI csatlakozóval is szolgál. A hátlapon itt is találunk négy rögzítési pontot, így a monitor külön fémkarral falra is szerelhető.

A csatlakozók keresése közben meglepetten konstatáltuk, hogy ezek elhelyezése nem követi az általánosan megszokottat, azaz a jelbemenetek és a tápellátás sem a monitor alján, hanem oldalt van:

További kellemes meglepetés a főkapcsoló volt, így nem csupán a suspend lehetősége áll rendelkezésünkre, hanem a teljes áramtalanítás. Kissé problematikus ugyan, hogy a kapcsoló a műanyag borítólemez alá került... Mint a tizenhetes Neovo-nál, a jelkábelt kicsit meg kell hajtogatni, hogy rendesen beférjen a helyére; ha nem sűrűn nyitogatjuk a takarólemezt, akkor ez nem gond (a bibi, hogy alatta van a kapcsoló...), de semmiképp sem elegáns.

De térjünk át a monitorunk elejére, ahol a kezelőszervek csücsülnek! Ezek hagyományos elrendezést kaptak, azaz alul, középen várnak bevetésre. Használatuk egyértelmű és kényelmes; talán a gombok feliratát lehetett volna világos festékkel kirajzolni, de ez már tényleg a csomó a kákán kategória...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés