Hirdetés

Adattárolás profin, ízlésesen

Hirdetés

Letisztult külső

Mindig is szerettünk Freecom terméket tesztelni. A gyártó nagyon ügyel az igényes kidolgozásra, megjelenésre. A Hard Drive Pro külső merevlemez sem hazudtolta meg ezt a jellegzetességet. Már a finoman befóliázott, elegáns doboz kézbevétele is egy vizuális élmény volt, amihez két kiló körüli súlya még egy adag minőségérzetet is hozzátett. Egy bolt polcán, a konkurensei között már ezzel is nyerő lehet.

A forma mellett a csomag tartalma is kielégítő. A picike táphoz háromféle villásdugót kaptunk, így nem csak európai, hanem angliai és amerikai konnektorokkal is használható. A dobozban USB és eSATA kábelt találtunk, ugyanis a Freecom eszköze támogatja a feltörőben lévő, extra gyors átviteli módot is. A készlet része az Acronics archiváló programja is.

A 3,5 hüvelykes merevlemezt rejtő ház talán nem is lehetne szebb, letisztultabb. Nem csoda, hogy az iF dizájndíját is bezsebelte. Elsőrangú tervezési trükk, hogy az adattárat keresztben helyezték el benne, így 180 x 150 milliméteres alapterületével sokkal formásabb, mint túlnyújtott konkurensei. Még a szokásosnál magasabb építését sem találtuk zavarónak, sőt így lett igazán arányos, aranyos. A burkolat meghatározó része matt alumíniumból készült, tetejébe finom Freecom logót is nyomtak. A nagyszerű minőségérzetet tükörfényes fekete előlap és hátlap emeli még tovább.

A homlokzaton egy egyszerű, de mégis ízléses szellőzőrácsot, a merevlemez méretét és két gombot látni, melyek üzem közben diszkréten világítanak, természetesen kéken. A hátsó panelen ventilátorra utaló köríves réseket fedeztünk fel. Bár ezt az oldalt ritkán fogjuk látni, itt is tükrös a felület és Freecom felirat is van rajta, csak hogy tudjuk. A csatlakozók szépen egymás mellett sorakoznak: eSATA, USB, táp. A jobb szélen egy kis biztonsági rés (no, nem szoftveres értelemben) is van Kensington zárakhoz. Ez még a profi külső merevlemezeknél sem általános.

Alul csak a négy kis gumilábat találtunk, melyek alatt egy-egy csavar bújik meg. Az illetéktelen behatolókat – és prohardveres tesztelőket – némileg lassíthatja a kibelezésben, hogy speciális fejű, jellemzően merevlemezeken látható csavarokat alkalmaztak.

Főbb paraméterek:

 

Termék megnevezése Freecom Hard Drive Pro
Kapacitás 250 / 400 / 500 GB
Merevlemez típusa SATA300, 7200 rpm, NCQ-támogatás
Külső csatolófelület USB 2.0 és eSATA
Anyag alumínium és műanyag
Méret 180 x 150 x 50 mm
Tömeg 1400 g
Extra szinkronizáció gombnyomásra
Gyártó weboldala Freecom
Termék weboldala Hard Drive Pro
Forgalmazó Expert Computer Kft.
Bruttó fogyasztói ár 250 GB: 43 200 Ft
400 GB: 61 000 Ft
500 GB: nem ismert (269 euró)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés