Hirdetés

ADATA XPG Gammix S50 Lite SSD: PCIe 4, friss kontroller, hűtőborda

Nálunk járt az ADATA kedvezű árazású, PCIe 4.0 csatolós NVMe SSD-je, mely első pillantásra jó vételnek tűnik...

AIDA64, CDM, AS SSD


[+]

Bár korábban láthattuk, hogy olvasás közben a teljesítmény nagyjából konstans, teljes mértékben azért nem lehetünk elégedettek, ugyanis az AIDA64 Read Test Suite tesztjében olvasás közben 3357,5 MB/s volt a maximum sebesség, ami 13%-kal rosszabb a specifikációs táblázatban feltüntetett 3900-nál.

Hirdetés

[+]

A fenti grafikonokon jól látható, hogy a részletesebb mérések során is nagyjából ugyanennyire maradt el a meghajtó a gyári értékektől, írás közben viszont még ennél is rosszabb volt a helyzet. Az átlagsebességek konkrét teszttől függően 1080-1270 MB/s között mozogtak, míg a maximum még legjobb esetben is alig ment 2700 MB/s fölé, ez 15%-os eltérés a gyári adatoktól, sajnos negatív irányba.


[+]

A CrystalDiskMark öt lefutásos, 16 GB-os tesztcsomagjának kiértékelése során szintén nem voltunk túl elégedettek a számokkal, olvasás során 2562, míg írás közben 2424 MB/s volt a maximum, ez 34, illetve 24%-kal rosszabb a specifikációs táblázatban feltüntetett értékeknél.

[+]

Következő tesztprogramunk az AS SSD Benchmark volt, melyben általában alacsonyabb számokat látunk, mint a CDM-ben, most viszont egy kicsit jobb eredményeket kaptunk, bár a 2930 MB/s körüli olvasási tempó és az írás közben elért 2731 MB/s még mindig nincs a közelében sem annak, amit a gyártó ígért.


[+]

Az AS SSD Copy Benchmark mérése után kicsit pozitívabb lett a hangulat, mert bár a 2254 MB/s továbbra sem egy eget rengető adat, itt a szintén PCIe 4.0 csatolós Patriot Viper VP4100 is csak kicsit tudott jobbat gurítani, pedig ott még az ADATA-nál is bőkezűbben mérték a gyári értékeket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés