Hirdetés

Acer TravelMate 6594G - öltöny, nyakkendő

Hirdetés

Vállalati részletek

Alap egy üzleti gépnél, hogy teljesen kihajtható legyen a fedele. Mondjuk ennek a TravelMate 6594G-nél használt TN+film technológiás panellel nem sok haszna van, de legalább nem zárták ki ezt a funkciót. Amiben a gép sok üzleti modell fölé emelkedik, az a HDMI csatlakozó, ugyanis nem hagyták le róla, sőt mögötte jófajta Mobility Radeon HD 5470 felel a kép megjelenítéséért a processzorba integrált Intel IGP mellett. Többi csatlakozóját és kiegészítőjét tekintve színvonalas az Acer „ThinkPad”. Van négy USB (2.0-sak), ExpressCard, Smard Card és hagyományos kártyaolvasó, biometrikus ujjlenyomat-olvasó, analóg és 3G-s modem, de még dokkolócsatlakozó is. A hozzá közel 40 000 forintért kapható ezDock II dokkolónak ezDock II dokkolónak rengeteg csatlakozója van (hat USB, kétféle FireWire, DVI, S-Video, soros, párhuzamos stb.), de mivel nem fogad merevlemezt vagy optikai meghajtót, inkább port replikátornak neveznénk, még ha annál komolyabb is első látásra.

Bevitel terén nem valami rózsás a helyzet, ebben a ThinkPad-színvonaltól még mérföldekkel le van maradva az Acer. Tesztalanyunk gombjai nagyon rövid úton, határozott nyomáspont nélkül jártak. Nyomófelületeik nem különültek el kellően, így a gépelési komfortot a megszokottnál több melléütés rombolta. Kár, hogy a kurzormozgatókat besűrítették, a termetes gépen feles magaságúra vették. Egyébként a kiosztás rendben volt, a 15,6 hüvelykes gépeken már megszoktuk a numerikus padot. Újdonság volt viszont a pöcökegér. Gyakorló ThinkPad használóként teljes biztonsággal kijelenthetjük, hogy még ezen a téren is van hova fejlődnie az Acernek, bár a kezdeményezés értékelendő. Legjobban a gombok finom járását és a középső, görgető váltót hiányoltuk. A tapipag dombjai korrektebbek, felülete kellemes, hatékony volt, nem lehet rá panaszunk.

Alulról nézve nagyon rendben volt a TravelMate 6594G. Hogy minél masszívabb legyen, csak a cserélhető alkatrészeknél (merevlemez, memória) vágtak rá kisebb ajtókat. Az adattár tisztességes burkolatot kapott, ami mellett gyorsulásérzékelővel is védik. A fő hardverelemeket rejtő jobb oldalon nagyobb szellőzőnyílásokat vágtak, melyekhez hasonlóan nagy kimeneti nyílás tartozik a gép bal oldalán. Hátul látszik, hogy méretes helyet hagytak ki az akkunak, egy klasszikus hatcellást lazán elnyel, de az egy híján száz wattórás óriás kilóg belőle. Mögötte rejtőzik a 3G modem SIM kártyájának nyílása. A korábban említett ezDock II csatlakozója a hátsó fertály közepére került. Ahogyan a legtöbb komoly, vállalati gépnek, a TravelMate 6594G-nek is egy retesz oldásával vehető ki az optikai meghajtója, helyére második, 42 wattórás akkut illeszthetünk, amivel 141 wattórára nő a mobil energiatartalék. Így már lazán végig lehet dolgozni akár egy húzósabb munkanapot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés