Acer TimelineX 3830 - erőgép 13,3 hüvelyken

Hirdetés

Acer Aspire TimelineX 3830TG

Lehet úgy könnyű, kényelmesen hordozható notebookot csinálni, hogy közben ne kelljen lemondani a teljesítményről és funkciókról? Meg lehet ezt csinálni a hazai közönség számára elfogadható áron? Az Acer volt talán az első márka, amelyiknek sikerült ilyen masinával előállnia. Két éve, az első Acer Timeline laptopok még csak Intel CULV platformot és kis VGA-t kaptak, egy éve a TimelineX már Arrandale processzorokkal és felső középkategóriás VGA-val villogott, most pedig itt a második generációs TimelineX. Az Acer blogban már találkozhattak olvasóink a nagyobb, 15,6 hüvelykes verzióval, a PH!TV-ben járt a 14,1 hülvelykes, az Innováció 2011 kiállításon pedig az egész kék vonalat megszemlélhettük. Ugyanis valami oknál fogva az új TimelineX-ek kék kabátot kaptak némi szürkével és feketével megtámogatva. Első látásra nagyon kellemes árnyalatnak véltük ezt – főleg, hogy a fedélen fémre húzták.

Másodikra viszont az jutott eszünkbe, mekkora ziccert hagynak ki azzal, hogy csak egy színben készül. A masina határozott élekkel szabott formája biztosan jól mutatna fekete-ezüst színkombinációval, de akár egy vörös vagy fehér variánst is szívesen megnéznénk belőle. A friss TimelineX család legkisebb tagja, a 13,3 hüvelykes 3830TG járt nálunk. Kis mérete és alig három centiméteres vastagsága – vagy inkább vékonysága – ellenére váratlanul masszívnak tűnt. Pengevékony fedelét minden bizonnyal a meghajított fém stabilizálja, de alul sem horpadt, nem recsegett-ropogott kisebb nyomorgatás hatására. Súlya 1,85 kilogramm, tehát az elődnél valamivel nehezebb, de talán éppen emiatt tűnik masszívabbnak.

Belül a csuklótámaszon köszön vissza a fedél kékje. Kár, hogy ez a rész már nem fémből készült, és talán egy leheletnyivel szélesebb is lehetne. Fölötte kissé bemélyedve, világosszürke alapon ül a fekete, mai trend szerinti, szigetes billentyűzet. Tovább haladva a monitor felé jön egy fémrácsos rész, éppen olyan széles, amennyivel méretesebb csuklótámaszt szeretnénk. Ide került a bekapcsológomb (balra), a teljesítményprofilok állítója és a billentyűzet LED-jei (jobbra), középen pedig két hangszóró trónol. Ezek miatt lehet megbocsátani a csuklótámasz szűkítését, ugyanis sokkal jobb hangzásra képesek ide ültetve, mint a gép elejében kezünkkel leárnyékolva.

Az alsó és felső rész határára egy fekete, hengeres elem került, ami oldalt a zsanérokat, középen az akkumulátort rejti. Nagy szívfájdalmunkra a kategóriára jellemző, fényes felületű, fényes kávájú kijelzőt kapta az új TimelineX széria is. De jó lenne, ha legalább opcionálisan – akár felárért – elérhetővé tennék azt a matt panelt, amit a „céges” TravelMate TimelineX gépekben használnak! Akkor egyetlen rossz szavunk sem lenne a kellemes kis Acer külsejével kapcsolatban.

Csatlakozók terén a szokásos, korrekt kínálatot kapjuk. A három USB közül egy 3.0-s, az analóg D-Sub mellett digitális HDMI monitorkimenetet kapunk. Ezen felül még hang ki- és bemenet (előbbi digitális formában is) és Ethernet csatlakozó jár, más nem. A kis gépház, méretes szellőzőnyílás, és a hátsó részt blokkoló akku miatt eléggé szerencsétlenre sikerült a csatlakozók kiosztása. A két monitorkimenet és két USB balra, a nagy hűtő előtt nyomorog, mögé tették a tápcsatlakozót. A másik oldalon nincs optikai meghajtó, de így is előre szorították be a harmadik USB-t a hangcsatlakozók mellé, hátul csak az Ethernet aljzat és a Kensington zárhely van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés