Hirdetés

Acer Switch 12: furcsa félszerzet

Kijelző, hangzás, akku

Kijelző

Hirdetés

A Switch egy nagyon kellemes, Full HD felbontású 12,5"-es IPS kijelzőt kapott, ennek megfelelően a betekintési szögekkel nincs probléma, sem a képminőséggel, de hozzá kell tennünk, hogy felskálázás nélkül meglehetősen apróak a betűk a hagyományos Windows felületen, így kénytelen-kelletlen, de be kell állítanunk a nagyítást. Tollas bevitellel erre nincs feltétlenül szükség, de ez nem jár a géphez, így ha ujjal akarjuk irányítani, más választásunk nemigen lesz, pedig az érintős rész rendkívül pontosnak tűnik.


[+]

A fényerővel minden bizonnyal nem lesz gond, ugyanis a legkisebb beállítás mellett 20, maximum állásban pedig 425 cd/m2-t mértünk – utóbbi segít valamelyest küzdeni a fényes felület csillogása és tükröződése ellen. A 815:1 kontrasztarány sem mondható kevésnek, nagyjából hozza az átlagos IPS panelek szintjét.

Kevésbé jó hír, hogy a gépet oldalt-hátul kézben fogva és már picit nyomorgatva is könnyen hullámzásba jön a kép széle, de ha normálisan bánunk vele, akkor ez az apróság nem fog jelentkezni. A panelt kívülről egyébként Gorilla Glass 3 üveg védi.

Akkumulátor

A Switch 12-t egy darab háromcellás, 36,7 wattórás lítiumpolimer akkumulátor táplálja, ami persze nem cserélhető a gép szétszedése nélkül. Még egy akku található a vékonyka billentyűzetben, ami viszont csak a klaviatúra igényeit képes ellátni. Ez utóbbit külön tölteni nem szükséges, ha használaton kívül mindig a géphez van csatlakoztatva hátulról, ekkor ugyanis automatikusan töltődik. Sajnos ugyanez nem mondható el, ha a gép elejébe van illesztve, mivel ott nincs csatlakozósor, amin keresztül töltődhetne.

Az akkumulátor egyetlen feltöltéssel méréseink szerint legfeljebb 12 és fél óráig bírja, természetesen ekkor se Wi-Fi, se komoly alkalmazás nem fut, a fényerő pedig minimális. Full HD felbontású videó lejátszása során az üzemidő megközelíti a 6 és fél órát, természetesen "repülési módban", fél fényerőn és hangerőn. Amennyiben teljes gőzre kapcsolunk, akkor 217 percünk, azaz nagyjából 3 és fél óránk van, amíg újból a töltőhöz kell nyúlnunk.

Hangzás, hangszórók

Két hangszóró is helyet kapott a gép aljában a kijelző alatt. A rácsozás egy kicsit egyszerűre sikeredett, de ez lényegében nem zavar sok vizet. Az már kevésbé örömteli hír, hogy a hangzás elmaradt a várttól, hiába kapott Dolby szoftveres minősítést és szoftveres rásegítést. Hangerőből ugyan nincs hiány, de csutkára tekerve veszít valamennyit tisztaságából az amúgy erősen basszushiányos, magasban túlburjánzó hangzás.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés