Hirdetés

Acer Swift Edge: a legkönnyebb 16 hüvelykes

A Swift sorozat legújabb tagja rendkívül könnyű, de a legnagyobb benyomást a kijelzője tette ránk.

Tapasztalatok

Kijelző

Az utóbbi időben több gyártónál is láthattuk, hogy a terméktervezésnél nagyon fontos szerepet kap a kijelző – így van ez a Swift Edge 16-nál is, és ezzel nincs is baj, örülünk, hogy jó teljesítményű hardver kínálta képet nem egy alsó polcos IPS (esetleg TN) panelen kell nézni. Ahogy azt már az előző oldalakon említettük, tesztalanyunknál a kijelző gyönyörű, tulajdonképpen minden paramétere kiváló. Maximális fénysűrűsége 407 cd/m², kontrasztaránya az OLED technológiából adódóan végtelen.

[+]

Hirdetés

Színvisszaadás tekintetében ugyan az Acer nem hirdeti a gyári kalibrációt, de esetünkben a 99,4%-os DCI-P3 és 96,8%-os AdobeRGB színtér mellett 1-nél kisebb delta E értékeket mértünk, így igazából ezen a téren sem panaszkodhatunk, pusztán a kijelzőt tekintve ez a notebook tökéletesen megfelel grafikai vagy videós munkákhoz is.

[+]

Használat közben

Az AMD Rembrandt platformja elég jól takarékoskodik az energiával, az Acer pedig ezt kihasználva nem vitte túlzásba a hűtést, ami kicsit rányomja bélyegét a notebook viselkedésére. Terhelés nélkül a rendszer passzív üzemben is képes megfelelő hőmérsékleten tartani a processzort, így a notebook ilyenkor némán dolgozik. Ha viszont elkezdjük terhelni a CPU-t, ez nem marad így, az egy darab vékony ventilátor gyorsan felpörög. Azért így sem lesz vészes a hangja, inkább egy közepes magasságú süvítésre számíthatunk, mint túlzottan erős zúgásra. Szerencsére a melegedés sem extrém, hosszabb idő alatt 80-85 °C-os maximumra számíthatunk, ami teljesen elfogadható érték.

Ami a fogyasztási adatokat illeti, ezek viszonylag konzervatívak, egy rövid, 30 wattos ugrás után a Ryzen 7 6800U 25 watton állapodik meg, tehát ugyanazt a viselkedést látjuk, mint a Zenbook S 13 OLED esetében.

A burkolati hőmérsékleteknél nem látszik semmi extra, a vékony, magnéziumötvözetből készült ház nem igazán szigeteli el a belső komponenseket, így a CPU környékén a billentyűzet és a burkolat aljának hőmérséklete is meghaladja a 40 °C-ot, de a felület túlnyomó részén teljesen elviselhető marad a hőfok.

[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés