Hirdetés

Acer Iconia W510 és W700: Windows 8-as tabletek csatája

Acer Iconia W700

Második tesztalanyunk az Intel Ivy Bridge (jelen esetben Core i5) processzorra épülő Iconia W700, ami külsőleg rengeteg hasonlóságot mutat a W510-zel, mégis robusztusabb eszköz benyomását kelti. Ez a modell már a 11,6"-es ligában játszik, de nemcsak szélesebb a W510-nél, hanem vaskosabb is, ennek fényében nem nagy meglepetés, hogy tömegét tekintve is jelentősen nehezebb, mint atomos testvére.

Az alapvetően ezüst színű alumíniumból készült ház fogási érzete nem rossz, de az egy kilogrammhoz közeli tömeg már nehézsúlyú versenyzőről árulkodik. Az elmaradhatatlan Windows gomb itt is fellelhető az előlapon, méghozzá fizikai gomb formájában (a W510-en érintőgomb van), és az előlapi 1,2 megapixeles kamerát sem felejtették el, ugyanakkor fényérzékelő nincs.

A hátoldal itt még kevésbé izgalmas, mint a kistestvérnél. Az 5 megapixeles szenzor optikája a sarokba került, de mellette csak a mikrofon nyílása fedezhető fel, villanónak, segédfénynek nyoma sincs. Annyit meg kell említeni, hogy a W700 merevebb, mint kistestvére, de szöget ezzel se verjünk be, mert kár lenne a szép alumíniumburkolatért.

Az oldalát vizsgálva látható, hogy a W700-ra már ráfért a normál méretű USB 3.0-s csatlakozó, így ennek micro változatát elhagyták, csak a micro HDMI maradt. Sajnos kártyaolvasó semmilyen formában nem kapott helyet

A készülék alján tabletekhez képest méretes hangszórónyílások foglalnak helyet, a tetején pedig még ennél is nagyobb szellőzőnyílások trónolnak. Szükség is lesz ezekre, mert a W700-ban lévő CPU-hűtése aktív, tehát ventilátorral történik, így ezek a nyílások állnak a légkeringetés szolgálatában.

A W700 sem érkezik kiegészítő nélkül, ám itt szó sincs jópofa billentyűzetes vagy akkumulátoros dokkolóról, hanem egy állványos bölcsőt kapunk, asztali használatra optimalizálva. Ezt elhelyezhetjük állva vagy fektetve, a beépített USB 3.0-s elosztóval pedig három darab portjára bármilyen USB-s eszközt csatlakoztathatunk. Például beviteli eszközöket, ugyanis a W700-at alapesetben csak tapogatással használhatjuk – az ezt helyettesítő vagy kiegészítő opcionális eszközökre még visszatérünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés