Hirdetés

Hordozható, sokoldalú Acer miniprojektor jó képminőséggel

Nálunk járt a LED lámpás, akkumulátorral ellátott, egyedi dizájnú C250i vetítő.

Használat közben

Kezelés, akkumulátor

A grafikus kezelőfelület egyszerű, letisztult, magyar nyelven is kommunikál, így a navigálás a menüpontok között és az egyes funkciók meglelése senkinek nem okozhat problémát. Maga a használat viszont ennek ellenére nem hibátlan, a rendszer ugyanis egyszerűen lassú. Sokszor előfordult, hogy kínos másodperceket kellett várni egy-egy gomb megnyomása után, volt, hogy már azt hittük, hogy bekrepált a távirányító, mire nagy kegyesen hajlandó volt továbblépni. Emellett az is előfordult, hogy megszakadt a vezeték nélküli kapcsolat a csatlakoztatott telefonnal, és ezt a mobil más eszközzel (például tévékkel) sohasem produkálta még.

Hirdetés

[+]

A távvezérlő egy totál szimpla darab, amelyhez hasonlót ezerszer láttunk már. Kicsi, néhány gomb van rajta, amelyek segítségével a fő szolgáltatások közvetlenül elérhetőek. Fogása kényelmes, viszont a háttérvilágítás hiányzik, ami sötétben azért jól jött volna, hiszen egy projektort azért jellemzően elsötétítés mellett használnak. Távirányító hiányában a vetítőn elhelyezett gombok segítségével is navigálhatunk, de ez azért annyira nem kényelmes megoldás.


[+]

A C250i rendelkezik beépített, 9000 mAh kapacitású akkumulátorral, amely normál módban egy óra működésre elegendő energia eltárolására képes. Ettől nem dobtuk hanyatt magunkat, és bár ECO üzemmódban az üzemidő kitolható öt órára, ilyenkor a fényerő olyan alacsony, hogy úgy gyakorlatilag használhatatlan. A masina a csatlakoztatott eszközök töltésére is képes, és így akár mobil akkupakként is bevethető. Aktív hűtőrendszere miatt működés közben van hangja, zajszintje normál módban 29 dB, ami nagyjából a halk suttogás szintjének felel meg, amivel tökéletes csendről szó sincs, ami kicsit zavarhatja az elmélyedt filmezést, de azért viszonylag hamar meg lehet szokni. A vetítő LED fényforrást használ, aminek élettartama Standard módban 20 000, ECO módban 30 000 óra.

Hangrendszer, forgatás

Ma már egyre gyakoribb, hogy egy projektort ellátnak integrált hangrendszerrel, és az Acer C250i is közéjük tartozik. Egészen konkrétan egy darab 5 wattos hangszóróval rendelkezik, ami azért eléggé behatárolja a képességeit. A hangerővel nincs gond, otthon vagy irodában ez a teljesítmény bőven elég. A sztereóról értelemszerűen le kell mondani, és a tisztasággal, pontossággal és az arányokkal is akadnak kisebb problémák. A basszusok gyakorlatilag hallhatatlanok, dinamikáról nem nagyon beszélhetünk, a megszólalás vékony, steril. Játékra, filmezésre és háttérzene hallgatásra így is elég lehet, de a dedikált külső hangeszközökkel nem veheti fel a versenyt.


[+]

Korábban volt róla szó, hogy a modell használható állítva és fektetve is, nagyjából úgy, mint egy okostelefon, tehát az első esetben 9:16, a másodikban pedig 16:9 lesz a képarány. Ebből következőn ez utóbbi módszert akkor kell használni, ha valamilyen filmet néznénk, függőlegesen pedig akkor, ha valamilyen olyan appot futtatunk a mobilon, amit állított módhoz optimalizáltak (pl. Instagram, egyes játékok stb.). A kép elforgatható 180 fokkal, azaz a plafonra fellógatva is használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés