Hirdetés

Hordozható, sokoldalú Acer miniprojektor jó képminőséggel

Nálunk járt a LED lámpás, akkumulátorral ellátott, egyedi dizájnú C250i vetítő.

Források, médialejátszó, értékelés

Az Acer C250i-re többféleképpen is eljuttathatóak a tartalmak. A legegyszerűbb megoldás, ha a HDMI porton keresztül rádugunk egy külső médialejátszót, játékkonzolt vagy számítógépet. Emellett a WiFi használatával vezeték nélküli úton is átlőhető rá a kép és a hang Android vagy iOS alapú okostelefonokról, illetve Windows vagy Mac operációs rendszert használó számítógépekről. Ehhez mindössze egy pár perces párosítási procedúrára van szükség, és tapasztalataink szerint ezt követően már rendben működött a dolog. A késleltetés minimális, a kapcsolat pedig végig stabil maradt. A modell egyébként mobil hangsugárzóként is bevethető, hiszen a kompatibilis eszközökről Bluetooth kapcsolaton keresztül eljuttathatóak rá vezeték nélkül az audioállományok.

[+]

A projektor rendelkezik gyárilag telepített médialejátszó szoftverrel, és elég csak beledugni az USB-n keresztül merevlemezt, pendrive-ot vagy egy microSD kártyát, ezt követően azonnal megjeleníthetőek az ezeken található képek és videók, valamint megszólaltathatóak a zeneszámok. Ez utóbbiaknál az MP3 mellett a WMA és a FLAC formátumok jöhetnek szóba, képeknél pedig a csak a JPG-vel számolhatunk, és az EXIF adatokról is le kell mondani, viszont diavetítés elindítására van mód.

Hirdetés

[+]

Videós tesztcsomagunk átpörgetése során azt tapasztaltuk, hogy az alkalmazás küzd formátumtámogatási hiányosságokkal. A DivX, M2TS, 10 bit MKV, 4K és Killa_sample fájlokkal nem boldogult, a TS pedig iszonyatosan akadozott. A feliratok megjelenítésére névlegesen képes, de a kódolást nem lehet átállítani, emiatt az ékezetes betűk helyett krikszkrakszok jelennek meg, és a karakterek mérete, pozíciója és színe sem módosítható. Ez ma már kevés.

Vélemény

A múltban már voltak kellemetlen tapasztalataink a mobil projektorokkal kapcsolatban, úgyhogy túlzottan vérmes reményeink nem voltak az Acer C250i-vel kapcsolatban sem, de mindent mérlegre téve végül összességében inkább pozitív lett a vélményünk. Mondjuk a kezelésétől nem voltunk elájulva, hiszen az ugyan remek, hogy a grafikus kezelőfelület tud magyarul, és a menürendszer felépítése logikus, de a lassúsága néha egyszerűen agyrobbantó.


[+]

Az mindenképp öröm, hogy számos különféle forrásból képes tartalmakat fogadni, és hogy a vezeték nélküli adatátvitel is flottul működik, viszont kár, hogy a médialejátszó alkalmazás sok sebből vérzik, a formátumtámogatás és a feliratkezelés is problémás. Az pozitívum, hogy van beépített hangrendszer, még akkor is, ha azért a hangzás meglehetősen távol van a tökéletestől.

A kép minősége viszont meglepően jó. A Full HD felbontás ebben a kategóriában egyértelműen jónak számít, a színek szépek, természetesek, a kontrasztosságra nem lehet panasz, a mozgásmegjelenítés is rendben van, és még durva hibákat sem tapasztaltunk. A fényerő lehetne valamivel nagyobb, hiszen csak igen jól besötétített helyiségben használható ki a benne rejlő erő, de még így is jobban teljesít, mint a vetélytársainak többsége. 160 000 forintos árával egyértelműen a drágább mobil projektorok közé tartozik, de tudása is jobb az átlagosnál.


Acer C250i projektor

elefant

Az Acer C250i projektort az Acer magyarországi kirendeltsége bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés