Hirdetés

Aspire 4755 notebook: egy sokat tudó útitárs

Hirdetés

További részletek

Nagyobb testvéréhez hasonlóan az Aspire 4755 is meglehetősen nagy szögben nyitható. Kisebb, gyakran ölben tartott gépeknél fontos tulajdonság ez, különösen magas felhasználóknál. Ha nem nyitható ki eléggé a masina, akkor nem tudják jó szögből nézni a kijelzőt, és a ma használatos TN+film paneleknél ez a színek fakulását eredményezi. A zsanér mozgása megfelel a kategória átlagának, jól tartotta a vékony, közepesen hajlékony fedelet, holtjátéka felül nagyjából egy centiméter volt. Hogy mennyire kopik majd ki, azt csak az idő, többhónapnyi használat mondja meg.

Alulról nézve is jól látszik a rokonság Aspire 4755 tesztalanyunk és a múltkori 5755 között. A fő, cserélhető hardverelemek, mint a merevlemez, feles mini PCI Express csatolóra ültetett Wi-Fi adapter és a két memóriahely, a csuklótámasz alá kerültek. A jobb szélen egy kiépítetlen mini PCI Express foglalat látható. Feljebb, az alulról nézve bal oldalt az optikai meghajtó foglalja el, tehát mellé, úgy kéttenyérnyi helyre került a második generációs Core i processzor és a középkategóriás GeForce GT 540M grafikus kártya. A felhasznált 48 wattórás akkumulátor azonos az 5755-ben látottal.

Attól az apró hiányosságtól eltekintve, hogy az Enter és a bal Shift melletti billentyűt nem választották el rendesen szomszédjától, kimondottan jó az Aspire 4755 klaviatúrája. Az 5755 is kategóriája elitjébe tartozott ezen a téren, a 14 hüvelykes verzió numerikus pad nélküli megoldása pedig még egy fokkal jobbnak tűnt. Alapja azért horpadt némileg, de gombjai megfelelően hosszú úton jártak, jól érezhető, határozott, de nem túl kemény nyomásponttal. Rendben volt a touchpad is, egybeszabott gombja nem kattogott zavaróan, felülete kellően érdes, mérete nem túl kicsi. Váratlanul gyengének találtuk az Aspire 4755 hangzását. A nagyobb 5755 ezen a téren nagyon korrekt volt, a kisebb testvér viszont átlagosnak is csak némi jóindulattal nevezhető.

Alapvetően meg voltunk elégedve az Acer Aspire 4755 megjelenésével, minőségével. Kielégíti az otthoni felhasználásra szánt notebookokkal szemben támasztott, egyre nagyobb követelményeket. Illesztései rendben voltak, háza a lehetőségekhez mérten stabil volt, fedele nem horpadt túlzottan, váza nem tekeredett, nyöszörgött, ropogott kisebb nyomorgatás hatására, vékony fedele is bírta a gyűrődést. Billentyűzete és a csuklótámasz sem horpadt veszélyes mértékben, anyaghasználata korrekt; fényes fedelén és formatervén azért még lehetne fejleszteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés