A mobil számítástechnika fapadosa

Hirdetés

Az Airis vajon mi?

A notebookok előretörésével, illetve a piac töretlen növekedésével a kínálat is fokozatosan változott, így a korábban alig több mint féltucatnyi jelentősebb márkát felvonultató választék mára hazánkban is kiteljesedett. Az új szereplők között az utóbbi években feltünedeztek különböző egzotikus márkák is, melyeket általában szkeptikusan és távolságtartással fogadnak az amúgy meglehetősen márkahű vásárlók. Nem egyszer volt már rá példa ugyanakkor, hogy a korábban ismeretlen, új márkák bizonyos területeken vagy régiókban komoly sikereket értek el betöltvén azokat az űröket, amelyekre a „nagyok” figyelme nem vagy kevéssé terjedt ki.

Ilyen márka az Airis is, melyről sokáig magunk sem tudtuk, hogy pontosan mi fán terem. A spanyolországi székhellyel rendelkező Infinity System Group ízig-vérig európai vállalat, melynek Airis márkanévvel forgalmazott notebookjai, asztali számítógépei, PDA-i, illetve különböző szórakoztatóelektronikai berendezései egyre ismertebbé válnak régiónkban (főképp a nagyobb hipermarketeknek köszönhetően). Az Infinity System Group termékei nyilván elsősorban kedvező fogyasztói árukkal próbálnak piacot szerezni maguknak, ahogyan az egy feltörekvő márkától általában elvárható.

A vállalat noteszgép-üzletága is javarészt ezt a stratégiát követi, így az Airis hordozható számítógépek – különösen a belépőszintű konfigurációk – igen kedvezőnek mondható árszinten kerülnek a boltokba. A legolcsóbb Airis noteszek ennek érdekében többnyire nélkülöznek mindenféle extrát, illetve költségnövelő technológiát, így igazi „fapados” konfigurációkból áll a belépőszintű kínálat.


[+]

Az Airis N990 pontosan ilyen notebook, ez még azelőtt világossá vált számunkra, mielőtt kihámoztuk volna a valaha hozzánk érkezett legvékonyabb noteszgép-dobozból. A minimalista doboz a notebookot, az akkumulátort, a tápegységet, a telepítőlemezt, a gyorstelepítési útmutatót és a telefonkábelt rejti magában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Airis

Azóta történt

  • Packard Bell MX67 notebook

    Első ízben volt alkalmunk megtapasztalni, hogy az olcsó gépeket forgalmazó cég mit nyújt a pénzért cserébe.

Előzmények

Hirdetés