A 28. hét termékújdonságai és árváltozásai

Hirdetés

Hűtés

Uborka helyett a dinnyeszezon kellős közepén, ugyanazon a héten tűnt fel három heatpipe-os hűtő, amelyekről már szóltunk a híreink között. Az első a Cooler Master Hyper6-osa, amely ízléses kis kofferben várakozik a boltok polcain (már ahol tartanak belőle), hogy 14.850 Ft leszurkolása után hazavigyük. A csomagnak része egy 80 mm-es ventilátor, ami 1400-tól a 3000-es tartományig pörögve maximum 24 dB(A) zajt bocsát ki.


Cooler Master Hyper6 - ez itt csak a borda

A másik két újdonság a Coolink istállójából érkezik. Mint ahogyan azt már megírtuk, a Bear és Bat hűtők a nálunk is nagy elismerést kiharcoló NPH1 és NPH2 utódai. A Bear ráadásul csak 1.200 Ft-tal kerül kevesebbe, mint az élőben igazán impozáns látványt nyújtó Bat. Utóbbi 10.900 Ft, viszont nem igazán kedveli a keskenyebb házakat. A későbbi bosszankodás elkerülése végett ezt minden leendő vásárló vegye figyelembe. A Bat bordája egyébként meglepően igényes: a függőleges tengelye körül analóg mód elforgatható, ergo a ventilátor bármerre nézhet! A felszerelése sem nagy kunszt, bár kíváncsiak lennénk, pontosan mekkora erővel is szorul az egység a CPU-ra.


Coolink BEAR és BAT

A Gigabyte formabontó hűtői ellenben szinte kivétel nélkül kevesebbe kerülnek, ráadásul új taggal gyarapodtak a PCU31-SD "Super Silent" személyében. A leginkább centrifugával rokonítható bordakiképzés itt is visszaköszön, ám ez az egység a gyártó hűtőkínálatának közepét testesíti meg, 8.550 Ft-os ár mellett. Az extrán halk működést az 1900 rpm környékén kibocsátott 18.5 dB(A) is igazolja, de a maximum fordulatszám (2500 rpm) közelében is mindössze 23.7 dB(A) a szélorkán hangereje. A kicsinek tetsző hűtő elég súlyos egyéniség: 760 grammja igénytől függően Socket 478, Socket A vagy akár Socket 754-es foglalatra is nehezedhet.


Gigabyte PCU31-SD "Super Silent"

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés