Hirdetés
- Orbitális siker: először jutott műhold föld körüli pályára Európából
- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- IFA 2026: Kell egy kisebb konzol? Az Acer körbenyeste az Atlas 8-at
- IFA 2026: az NVIDIA RTX Spark beházasodott a Lenovo Yoga termékcsaládjába
- Home server / házi szerver építése
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
addikt
Mi van ??? Factory reset egy almán? A fanok szerint olyant sose kell.
Nekem I11 volt pár éve. Jó volt szép volt, de nem komáltam az Ios-t. És ha ránézzel a topikjára rengeteg gondom volt vele. Kérdeztem fűt-fát, és mindenki csak hümmögött, megoldást senki nem tudott rá... ez ilyen megszoksz vagy megszöksz. A törés tesztje nálam kiváló volt. Viszont én nem pakolgattam fel az updateket azon se, droidon se. Ha bajom van vele, vagy kell valami az új feature-ből csak akkor.A fanok szerint olyant sose kell.
- és az mit befolyásol, hogy a fanok szerint mit kell és mit nem, ha valami oknál fogva mégis megmakkan az OS?
Nekem is csak egyszer kellett amikor betaztam rajta és utána a végleges verzió is nagyon furán viselkedett, de egy reset rendbe tette.
Hát az meg hogy neked jó pár éve volt egy másik modelled, az nem igazán befolyásolja, hogy fut az iPhone 12-n az iOS 26

Hja és most ugrott be, hogy iOS 18 teljesen jó volt, viszont nekem egy idegesítő problémám volt vele, amit sehol se láttam máshol. Esetek felében a face ID feloldás így 2-3 másodpercre megállt
De a 18.2 verzióban megjavult és azóta sincs semmi gond vele. -
7Heads Drago
veterán
"Győztesei is vannak ugyanakkor a memóriaválságnak: a felújított mobilpiac 3%-ot erősödött a második negyedévben és várhatóan 9%-ot fog éves elszámolásban. Manapság pedig, amikor az összeszerelési minőség, a vízállóság, a versenyképes hardver és a támogatás színvonala magas, simán jó lehet egy szép állapotú, 1-2 éves telefonba fektetni és rengeteg pénzt megspórolni. Persze azzal, hogy a használt mobilok iránt megugrott a kereslet, ám nincs több használt mobil a piacon, az árak itt is lassan megindultak felfele, tehát a mobil így is, úgy is drágább mulatság lett."
Akkor most mi a tosz is van ittennék-e?
Győztek is meg nem is?
Rendesen sefülesefarka cikk lett.
Nesze semmi, fogd meg jól.
Arról mikor lesz cikk, hogy bármi memóriával, adattárolással kapcsolatos dolog olcsóbb lett, és visszaállt a mesterségesen gerjesztett válság előtti árra?
Valami jósnőt meg kellene már kérdezni...Ezt a cikk ezen részét én sem értem. Ki a győztes ebben? Mert nem a user. Csak kényszerűségből vesz használtat. És aki felújítja az is azért teszi hogy legyen bevétele. Neki is az új telo eladása lenne jó, de mivel nem megy ezt találták ki. Egyik oldal se győztes.
-
7Heads Drago
veterán
Hát de a linkelt oldalon is a többség azt írja, hogy semmi probléma vele

Nekem pl az iOS 17 volt a leghulladékabb ezen a telefonon.
Amúgy már többször észrevettem, hogy egyesek panaszkodnak mindenféle anomáliákra bizonyos verzióknál. Lehetséges, hogy ott a telefon már sincs méár hw-esen toppon, esetleg kapott pár ütést vagy érdemes ilyenkor megpróbálni full factory resetet és backupból visszaállítani. Nekem volt már, hogy az segített ilyen anomáliáknál.
Mi van ??? Factory reset egy almán? A fanok szerint olyant sose kell.
Nekem I11 volt pár éve. Jó volt szép volt, de nem komáltam az Ios-t. És ha ránézzel a topikjára rengeteg gondom volt vele. Kérdeztem fűt-fát, és mindenki csak hümmögött, megoldást senki nem tudott rá... ez ilyen megszoksz vagy megszöksz. A törés tesztje nálam kiváló volt. Viszont én nem pakolgattam fel az updateket azon se, droidon se. Ha bajom van vele, vagy kell valami az új feature-ből csak akkor. -
csibe1
veterán
"Győztesei is vannak ugyanakkor a memóriaválságnak: a felújított mobilpiac 3%-ot erősödött a második negyedévben és várhatóan 9%-ot fog éves elszámolásban. Manapság pedig, amikor az összeszerelési minőség, a vízállóság, a versenyképes hardver és a támogatás színvonala magas, simán jó lehet egy szép állapotú, 1-2 éves telefonba fektetni és rengeteg pénzt megspórolni. Persze azzal, hogy a használt mobilok iránt megugrott a kereslet, ám nincs több használt mobil a piacon, az árak itt is lassan megindultak felfele, tehát a mobil így is, úgy is drágább mulatság lett."
Akkor most mi a tosz is van ittennék-e?
Győztek is meg nem is?
Rendesen sefülesefarka cikk lett.
Nesze semmi, fogd meg jól.
Arról mikor lesz cikk, hogy bármi memóriával, adattárolással kapcsolatos dolog olcsóbb lett, és visszaállt a mesterségesen gerjesztett válság előtti árra?
Valami jósnőt meg kellene már kérdezni... -
hapakj
addikt
Kérdés mit jelent a minden rendben?
Ez erősen szubjektív.mert van aki azt írja, hogy eleinte eléggé akadt, és melegedett, de pár nap múlva már rendben volt, mert akkor már csak kicsit akadt és melegedett.
Mint használt telefon vételnél. Adott telefon egyesek szerint makulátlan, mások mobilhajító versenyre sem vinnék.
Én kétkedve fogadom, hogy az ios 26 aminek nagyobb a ram igénye, tökéletesen fusson, egy 4 giga ramos készüléken. Kivéve ha a funkciókból szinte semmit nem kapott, csak a dizájnon változtattak, hogy úgy nézzen ki.Mondjuk az, hogy a 3GB-s iPad 8 is megkapta az iOS 26-ot a teljes multitask windows-os feature-rel az szerintem sokkal ambiciózusabb lépés volt az Apple részéről

Azt megnézném hogy teljesít

-
hapakj
addikt
Ez erősen szubjektív.mert van aki azt írja, hogy eleinte eléggé akadt, és melegedett, de pár nap múlva már rendben volt, mert akkor már csak kicsit akadt és melegedett.
Mint használt telefon vételnél. Adott telefon egyesek szerint makulátlan, mások mobilhajító versenyre sem vinnék.
Én kétkedve fogadom, hogy az ios 26 aminek nagyobb a ram igénye, tökéletesen fusson, egy 4 giga ramos készüléken. Kivéve ha a funkciókból szinte semmit nem kapott, csak a dizájnon változtattak, hogy úgy nézzen ki.Hát pedig tényleg teljesen jól fut 4GB rammal is. Szignifikáns featureket ilyen régi telefonok nem kapnak, de ezt kb soha nem is tagadták.
A memória igény meg főleg az AI miatt kell, amit ez a telefon nem tud.
Egyébként nem hiszem, hogy szignifikánsan nőne az alaprendszer RAM igénye, csak a régebbi telefonok támogatását szüntetik megfele.
-
Ricardo
titán

Amúgy már többször észrevettem, hogy egyesek panaszkodnak mindenféle anomáliákra bizonyos verzióknál. Lehetséges, hogy ott a telefon már sincs méár hw-esen toppon, esetleg kapott pár ütést vagy érdemes ilyenkor megpróbálni full factory resetet és backupból visszaállítani. Nekem volt már, hogy az segített ilyen anomáliáknál.
Én kétkedve fogadom, hogy az ios 26 aminek nagyobb a ram igénye, tökéletesen fusson, egy 4 giga ramos készüléken. Kivéve ha a funkciókból szinte semmit nem kapott, csak a dizájnon változtattak, hogy úgy nézzen ki. -
hapakj
addikt

-
Ricardo
titán
Higy amit akarsz. Az összes létező OS-en megfigyelhető ez a trend nem csak az Apple-nél. Csak az Apple-nél ez jobban kirajzolódik nekem. Kevés modelljük van és látványosabb, de máshol is megvan.
Neked hogy mi pörög azt nem tudom, más a viszonyítási alapunk.Neki különleges 12-ese van.
Akad és melegszik, de pár nap után beáll, és már csak kicsit akad, és melegszik is de nem annyira mint eleinte.
-
7Heads Drago
veterán
Nem álmodok és nem vagyok királylány. Légyszíves az ilyen jellegű vágyaidat máson éld ki
Hát az OS az pörög és az alkalmazások is teljesen jól futnak. Arról nem az Apple tehet, hogy a "fejlesztők" egy erőforrás igényesebb alkalmazásnak csúfolt elektronba csomagolt weboldalakat gányolnak

Vagyis igazából tehetne és nem engedi be ezeket az Appstoreba, csak sajnos a fejlesztők is úgyérzik már mindent megtehetnek a 16-24GB-vel szerelt kínai dzsunkafonok miatt.
Mondjuk legalább most beszívták a memória válságot és megy a fejvakarózás sok cégnél, hogy jajj hát kéne memóriára optimalizálni. Except Apple of course.
Higy amit akarsz. Az összes létező OS-en megfigyelhető ez a trend nem csak az Apple-nél. Csak az Apple-nél ez jobban kirajzolódik nekem. Kevés modelljük van és látványosabb, de máshol is megvan.
Neked hogy mi pörög azt nem tudom, más a viszonyítási alapunk. -
kchris78
veterán
"csak sajnos a fejlesztők is úgyérzik már mindent megtehetnek a 16-24GB-vel szerelt kínai dzsunkafonok miatt."
Melyik Ios futtaó kínai dzsunkafonban van ennyi ram?
Az ios-ra fejlesztett alkalmazások ramigénye tuti a Zs kategóriás kínai droidos telefonok miatt szállt el.
"Except Apple of course."
Ő tényleg nem szívta be, nem is emel árat erre hivatkozva.
Gondolom az is teljesen véletlen, hogy egyre több ramot tesznek ők is a telefonjaikba.
Nem csak a fejlesztők sara. Az Ai eszi a ramot, még alegszőkébb, aa Apple Intelligence isDe akik ezt igazán beszívták, azok a felhasználók.
Az hogy egyre több ramot pakoltak az iPhoneba szerintem már az AI előtt is beindult. Bár nem ennyire látványosan.
-
Ricardo
titán
Nem álmodok és nem vagyok királylány. Légyszíves az ilyen jellegű vágyaidat máson éld ki
Hát az OS az pörög és az alkalmazások is teljesen jól futnak. Arról nem az Apple tehet, hogy a "fejlesztők" egy erőforrás igényesebb alkalmazásnak csúfolt elektronba csomagolt weboldalakat gányolnak

Vagyis igazából tehetne és nem engedi be ezeket az Appstoreba, csak sajnos a fejlesztők is úgyérzik már mindent megtehetnek a 16-24GB-vel szerelt kínai dzsunkafonok miatt.
Mondjuk legalább most beszívták a memória válságot és megy a fejvakarózás sok cégnél, hogy jajj hát kéne memóriára optimalizálni. Except Apple of course.
"csak sajnos a fejlesztők is úgyérzik már mindent megtehetnek a 16-24GB-vel szerelt kínai dzsunkafonok miatt."
Melyik Ios futtaó kínai dzsunkafonban van ennyi ram?
Az ios-ra fejlesztett alkalmazások ramigénye tuti a Zs kategóriás kínai droidos telefonok miatt szállt el.
"Except Apple of course."
Ő tényleg nem szívta be, nem is emel árat erre hivatkozva.
Gondolom az is teljesen véletlen, hogy egyre több ramot tesznek ők is a telefonjaikba.
Nem csak a fejlesztők sara. Az Ai eszi a ramot, még alegszőkébb, aa Apple Intelligence isDe akik ezt igazán beszívták, azok a felhasználók.
-
hapakj
addikt
iOS 26 pörög iPhone 12
Álmodj királylány.... Ugyanannyi appot tart bent a memóriában, mint amikor kiadták?

-
7Heads Drago
veterán
Ők sem kivételek. Mondjuk a szoftverfejlesztés az amit a ram árak nem befolyásolnak közvetlenül.
Annyiban igen, hogy most ( a ram hiány miatt)még fontosabb lenne az optimalizáció.
Régen szoftverben erősek voltak, mostanában viszont ebben is lejtmenetben vannak.Ritka esemény - Leminősítették az Apple-t
"A Jefferies elemzői szerint az iPhone értékesítése a vártnál visszafogottabb lehet, miközben az új szoftveres képességek sem biztos, hogy olyan gyors növekedést hoznak, mint amire a befektetők korábban számítottak."
Az a baj hogy túl sok mindenkinek akar az Apple megfelelni. Sztem ezért esik egyre több hiba az OS-ben.
-
7Heads Drago
veterán
-
janeszgol
félisten
SE2020-on is jó az iOS26. A 27 béta is ugyanúgy használható, mint a 26. Annyi, hogy a 3 GB ram miatt néha megakad a rendszer. 4 GB memóriával ellátott teló (i12 Mini, SE2022) ez sincs, minden pörög.
-
Ricardo
titán
Nem kell kínyírnia... Bőven elég ha széthúzza úgy az OS-t hogy belassul mint a tetű. Az Apple-nál jól látszik ez a trend.
Ők sem kivételek. Mondjuk a szoftverfejlesztés az amit a ram árak nem befolyásolnak közvetlenül.
Annyiban igen, hogy most ( a ram hiány miatt)még fontosabb lenne az optimalizáció.
Régen szoftverben erősek voltak, mostanában viszont ebben is lejtmenetben vannak.Ritka esemény - Leminősítették az Apple-t
"A Jefferies elemzői szerint az iPhone értékesítése a vártnál visszafogottabb lehet, miközben az új szoftveres képességek sem biztos, hogy olyan gyors növekedést hoznak, mint amire a befektetők korábban számítottak."
-
hegedus001
senior tag
-
laci1892
őstag
Mi fejlődik? A samu inkább csak vegetál. A kamera évek óta ugyanaz, az akku se fejlődik max 1-200 mah, a töltési ráta se. A szoftvert csiszolgatják, meg a soc fejlődik, csak épp mivel túlmelegszik szinte alig érzel valamit. A hűtésük ha javult szinte semmit se veszel észre. Persze AI-val megspékelve bármit el lehet adni.
Sajnos tűpontos megfogalmazás. Ezen okok miatt váltottam márkát.
-
joey04
titán
ennyi konteóst egy helyen

-
hapakj
addikt
Egyetértek. Apple oldaláról egyáltalán nem az látom, hogy az OS minősége romlana radikálisan.
Nekik bőven elég az appfejlesztőkre hagyatkoznia az elavultatással.
-
kchris78
veterán
Nem kell kínyírnia... Bőven elég ha széthúzza úgy az OS-t hogy belassul mint a tetű. Az Apple-nál jól látszik ez a trend.
ez hulyeseg. Az appfejlesztoket kellene jol megbszni hogy miert ugy programoznak ahogy. Electront ki kellene tiltani pl.. nem hoz sokkal tobbet mintha behivom az adott szolgaltatast weboldalrol.
-
hcl
titán
MacOS-en a Tahoe egy nagy taho lett, bugtenger. Az elozo jo volt, varhatoan a Golden Gate is az lesz, ha nem barmoljak el az AI-jal.
En nem hinnem, hogy szandekosan cseszi el az OS-eit az Apple (bar arra figyel, hogy x eves regi keszulekek mar ne birjak el az uj OS-eket jol) inkabb azt latom gyartofuggetlenul, hogy a szoftverfejlesztesek egyre silanyabb minoseguek lesznek, gyanitom a jo programozok hianya miatt.Mivel gondolom az EOL közeli dolgokkal nem foglalkoznak már, ez azért nem nagy csoda, hogy a régebbi vasakon az újabb verziók rosszul futnak.
-
mhydas99
addikt
MacOS-en a Tahoe egy nagy taho lett, bugtenger. Az elozo jo volt, varhatoan a Golden Gate is az lesz, ha nem barmoljak el az AI-jal.
En nem hinnem, hogy szandekosan cseszi el az OS-eit az Apple (bar arra figyel, hogy x eves regi keszulekek mar ne birjak el az uj OS-eket jol) inkabb azt latom gyartofuggetlenul, hogy a szoftverfejlesztesek egyre silanyabb minoseguek lesznek, gyanitom a jo programozok hianya miatt. -
hapakj
addikt
Milyen trend? iOS 26 pörög iPhone 12-n, s az iOS 27-ről csak jobbakat hallani.
Legrosszabb eddig az iOS 17 volt.
-
hcl
titán
Mit húz szét azon, hogy a Google az Android verziókat fejleszti, és nő a HW igény?

-
7Heads Drago
veterán
Felo, hogy 1-2 ev mulva, mikor a kereslet mar erosen lejtmenetben lesz az uj keszulekek irant a gyartok majd fokozatosan kinyirjak a regebbi keszulekeiket szoftverfrissitesekkel...nagy esellyel olyan programkodot irnak bele, ami a funkcioja beteljesitesekor megsemmisiti onmagat, cserebe hardveresen, tulterhelessel nyir ki par fontos alkatreszt, termeszetesen gariidon tul. Az AI majd segit a vibe codingban es hamar osszedob egy ilyet...nyilvan paranoia, de elek a gyanuperrel...
-
7Heads Drago
veterán
Mi fejlődik? A samu inkább csak vegetál. A kamera évek óta ugyanaz, az akku se fejlődik max 1-200 mah, a töltési ráta se. A szoftvert csiszolgatják, meg a soc fejlődik, csak épp mivel túlmelegszik szinte alig érzel valamit. A hűtésük ha javult szinte semmit se veszel észre. Persze AI-val megspékelve bármit el lehet adni.
-
mhydas99
addikt
Felo, hogy 1-2 ev mulva, mikor a kereslet mar erosen lejtmenetben lesz az uj keszulekek irant a gyartok majd fokozatosan kinyirjak a regebbi keszulekeiket szoftverfrissitesekkel...nagy esellyel olyan programkodot irnak bele, ami a funkcioja beteljesitesekor megsemmisiti onmagat, cserebe hardveresen, tulterhelessel nyir ki par fontos alkatreszt, termeszetesen gariidon tul. Az AI majd segit a vibe codingban es hamar osszedob egy ilyet...nyilvan paranoia, de elek a gyanuperrel...
-
clon
senior tag
Miért lenne? az volt az igény, hogy hosszabb legyen a terméktámogatás 3 főverzió az 2 év alatt megvolt most 5-7 év lett a támogatás és ennek ez az ára új telefon új év minden évben 0 fejlesztés így éri meg a gyártónak az 5-7 éves kötelező támogatás...
-
hapakj
addikt
Szóval az Apple megint rekord eladásokat fog csinálni

-
Vtwo
őstag
Már nincsenek olyan forradalmi újítások ami miatt érdemes lecserélni pár éves (még jól működő) telókat.
-
janeszgol
félisten
A felújított piac előretörésének örülök. 1-2-3 éves telefon simán jó még pár évig.
Drágább lett a mobil ez érezhető is. -
laci1892
őstag
Konkrétan igen. Nézd meg a Samsungot. Évek óta nincs változás náluk.
de minden évben van egy új telefonjuk. Troll off : minden viccnek a fele igaz. Nem fejlődik évről évre annyit a technológia ami indokolná például egy 2-4 éves telefon okvetlen cseréjét
-
kchris78
veterán
a mobilok élettartama/használhatósága is nő szerintem. ez is benne van.
-
hcl
titán
-
zizidor
őstag
-
hcl
titán
Egy ideig azon gondolkodtam, mit újítottak fel a mobilpiacon.

Gyártókat meg mindjárt megsajnálom.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Google Pixel topik
- Home server / házi szerver építése
- Witcher topik
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G11 Intel Ultra 5 135U 32GB DDR5 RAM 256GB SSD - 2 ÉV GARANCIA - 27% ÁFÁS SZÁMLA
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Thunderbolt 4 kábel
- GIGA-AKCIÓS! ÚJ -DOBOZOS! Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Xbox kontroller analógkar-javítás gyors határidővel

de minden évben van egy új telefonjuk.