- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #8790 üzenetére
Nekem nem probléma, csak azt írtam hogy végleges, de ugye nem.
Régebben frissítettem mindent, még ha csak bétácska állapotban is volt. Ezen már túl vagyok, illetve volt akinek a downgrade miatt megfeküdt a box. No most ha nem jönne be, nem szeretném ha tégláznám.
Meg minden frissítés után, függetlenül attól hogy csak OTA vagy "fogpiszkálós" módszer, én mindig csinálok utána egy gyári visszaállítást. És most nincs sok kedvem konfigurálgatni, még ha csak 15-20 perc is.
Most is úton van egy X96Max Plus box, de azt nem akarom házimozihoz használni. Bár már a CE-cel kész a memkari, de az csak kipróbálás szintjén lesz. Igazából már nem okoz (??) örömet a nagy mókolás. -
tomp
félisten
válasz
DroiDMester #8741 üzenetére
Nem a 4-8K miatt nincs már 3D TV gyártás hanem azért meg megbukott a Home 3D szabvány! Számomra eleve hülyeség volt az otthoni 3D. Kicsi ablakban lássam a 3D látványt? Nanee... Anno nem véletlenül vettem 2D-s Sony TV-t. Nem akartam kifizetni a 3D tudást mivel úgyse néztem volna így megvettem a 3D mentes modellt amiben szimplán szoftveresen van letiltva a 3D így olcsóbb is volt. 4-8K szabványban azért nincs 3D mivel bukott szabvány.
Ez olyan mint a HD-DVD. Az sincs már mivel megbukott. Toshibának máig fájó pont, hogy BD lejátszót kell gyártania.Na és ki is próbáltad a nyóckát?
Valamelyik kínai telefonnál volt hatalmas NyócKá logó aztán kiderült, hogy persze 8K de max 15fps-el. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
DroiDMester #8738 üzenetére
Frame packed 3d-t tudja kadenciahelyesen?
-
TIT
veterán
válasz
DroiDMester #8736 üzenetére
Azt láttam,hogy több a ram meg minden de kevés az info.
Ce-vel meg nem fog vacakolni egy halandó,azért vettem zidoot,kandenciahelyesség is megy? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
DroiDMester #8695 üzenetére
HTPC-n MPCHC-vel nem volt a gond, ott ment minden hangfomátum. PS4-en sincs gond, hogyha multichanel lpcm-re állítom rajta a kimenetet .
HTPC + kodival sincs gond, mert ott külön be tudom állítani, hogy mi menjen passthroughn.
Nekem nagyon úgy tünik, hogy az X8 nem tudja átlakítani a hangot. -
curmpli
tag
válasz
DroiDMester #8165 üzenetére
Jó sokáig pihentettem a Zidoot, de ma leteszteltem az optikai Hdmivel. Egy filmet néztem, amivel korábban akadt a hang, most nem volt hiba.
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #8297 üzenetére
Igen, az a fránya árcédula.
n
Nem is vitatom mert tuti nem lesz olcsó... -
aerosmith
őstag
válasz
DroiDMester #8028 üzenetére
oh ok thx bai
-
Landor
tag
válasz
DroiDMester #8001 üzenetére
Hmm.. linket tudnál adni pls?
-
RockCNC
őstag
válasz
DroiDMester #7921 üzenetére
A nagysebeségű 1,4-es is elég... ha az van otthon...
-
curmpli
tag
válasz
DroiDMester #7840 üzenetére
Mi a Hdmi kábeled márkája/típusa?
-
válasz
DroiDMester #7840 üzenetére
Nem akarlak hülyének nézni. Rosszul fogalmaztál, ahogy írtad is. Ennyi.
-
válasz
DroiDMester #7829 üzenetére
Most nagy butaságot mondtál, de mindegy. Itt nem az apróbb, egyesek által látott, mások által nem látott apró minőségi különbségek és ugyanilyen hangban való változások miatt kell, hanem a távolság miatt. Egy olyan sima hdmi, ami üzembiztosan visz át 10 métert, az nagyrészt ugyanilyen áru, vagy drágább.
Mellesleg senki nem beszél 100-150 ezer forintról. Egy 10 méteres kevés utánajárással 40k [link] de ha utána keres az ember, akkor esélyesen talál olcsóbbat.
Nem tudom milyen hosszú volt a maximum hdmi kábel amit használtál, de ha úgy gondolod ilyen hosszban megúszod 3.000 forintból, akkor nagy tévedésben vagy.
Arról ne is beszéljünk, hogy mostanában az ember ha fejleszt, akkor gondol arra is, mi lesz ha 4k-ra vált. -
curmpli
tag
válasz
DroiDMester #7823 üzenetére
nem kábel gond, az 1 m-esen is ugyanez van, illetve a Mede8er lejátszómmal ugyanez a kábel tökéletes.
-
curmpli
tag
válasz
DroiDMester #7821 üzenetére
Igen, az lesz, csak ahhoz új kábeleket kell majd bevésetnem. Jelenleg a projektor a médialejátszóval a szoba egyik oldalán van az erősítő a másikon. Az aljzatban van egy kábelcsatornám, amiben a háttérsugárzók kábelei és egy optikai kábel van behúzva. Más nem fér el. Az erősítőt át fogom vinni a projektor alá, de ahhoz be kell vésetnem a front, centersugárzók, mélynyomó kábeleit a falba, mert a padlóba nem lehet a padlófűtés miatt.
-
Szikrabohóc
csendes újonc
válasz
DroiDMester #7743 üzenetére
IP stimmel, port számot nem írok be, LAN-on próbálom.
-
tomp
félisten
válasz
DroiDMester #7711 üzenetére
Úgy tűnik ez a realase hibás vagy nem szereti a Realtek SoC mivel a .28-as fw-el is szaggat. Megy vissza a friss fw.
Hasznos ez a build.prop módosítós pack! -
tomp
félisten
válasz
DroiDMester #7711 üzenetére
Emlékeztem, hogy valaki leírta a menetét de nem tudtam ki. Most már lementem magamnak.
-
RockCNC
őstag
válasz
DroiDMester #7687 üzenetére
Köszi!
Ha jól látom, applikációm keresztül történő rendelésnél is van kedvezmény.
Amúgy tényleg ennyi Z9s tulajnak akadozik a lejátszás? -
zsolt999
tag
válasz
DroiDMester #7401 üzenetére
elindítom a filmet a zidón,akkor azonnal eldob mindent,és kiírja, hogy hdmi keresés (csak ezeknél a filmeknél),utána a proji összerakja a képet, de a szemüveg nem működik.A projektor menüben minden beállítás inaktív, csak valami keret módosítás érhető el,amire nem változik semmi.A régi asus oplay-on keresztűl viszont az összes felezet 3D jól működik, de az isot ugye nem játsza le.Még azon gondolkodom, hogy valószínű,hogy nekem még 1.3-as a hdmi kábelem,ez nem lehet gond?
-
zsolt999
tag
válasz
DroiDMester #7394 üzenetére
A BD iso-nál is ugyan az a helyzet,ha lesz megoldás megírom.
-
OgreImre
senior tag
válasz
DroiDMester #7228 üzenetére
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #7090 üzenetére
Olvastam.
Csak azt sem értettem, hogy minek a lapit összekötni a zidooval ha fw-t akar cserélni. Na meg főképen direkt LAN kábellel.
Én írtam, hogy hol látja az ip címeket ami wifin és lanon is meg van.
A te programod miképpen működik az már más kérdés. -
modflow
veterán
válasz
DroiDMester #7090 üzenetére
Igen, jó lett, sikerült feltenni a 2.1.28-at.
Most már csak idő kell a tesztre, hogy ezen megakad-e majd a hang.
Köszi mindenkinek!
-
modflow
veterán
válasz
DroiDMester #7070 üzenetére
Bocs, ha hülye kérdés, de ha odaviszem az x9s-hez a laptopot és összekötöm egy lan kábellel, hogy tudom lekérni a zidoo ip címét?
-
modflow
veterán
válasz
DroiDMester #7068 üzenetére
Okés, köszi.
De ha felment a 2.1.28, akkor már szintén csak újabb mehet fel, ugye?
Csak elvben kérdezem, nem akarok visszább menni.
-
modflow
veterán
válasz
DroiDMester #7062 üzenetére
Ja hogy csak összekötöm lan-on a boxot pc-vel és lefuttatom a zip-es progidat és utána simán felmegy a 2.1.28?
Ez király lenne.
-
modflow
veterán
válasz
DroiDMester #7062 üzenetére
Köszi, de:
ha gyárilag már a v2.1.1 Firmware van a készüléken és vissza lett rá erőszakolva a v1.4.12 firmware onnantól fogva kb menthetetlen a box házi módszerekkel!Honnan tudjam meg, hogy nekem mi volt fent gyárilag?
Mert akkor ez a fő kérdés kiindulásnál. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6967 üzenetére
Pénteken még akció volt amint írta gyeniko is.
Igen most már egy 10 a különbség de pl a Z10-nél már az itthoni vétel az olcsóbb. Alakulgatnak már itthon is az árak.
Na meg az árfolyam
fmfizikus - Grautula és az a 2 év tényleg ér annyit. Habár nagyon kevés az esély arra, hogy elromlik. -
gyeniko
őstag
válasz
DroiDMester #6967 üzenetére
Én is billegtem vagy 5 percig a megrendelés előtt, végül úgy döntöttem, hogy megér +7.000.- Ft-ot az esetleges magyarországi garanciális ügyintézés.
-
válasz
DroiDMester #6869 üzenetére
Brühühühüm
Emlékeztem valami beállításra, amivel valami mentést lehet készíteni, de akkor úgy látszik rosszul.
-
tomp
félisten
válasz
DroiDMester #6825 üzenetére
Nem a pc dobja el hanem bizonyos külső 2,5-ös rackek és aktív hubok.
Vagy elkezdi a windows folyamatosan újra csatolni vagy a sebesség lemegy fix USB 2.0 szintre.
Realtek chipes Ewent aktív hub szerette eldobni. A VIA chipes tp-Link hub már nem.
Amúgy még a windows ki is írta, hogy helyezzem távolabb az USB 3.0 eszköztől az 5GHz-es Wifit. 1x írta ki. Előtte és azóta se. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6639 üzenetére
Már a droidnál tart meglesz evvel.
-
Valkűr
addikt
válasz
DroiDMester #6451 üzenetére
Kösz, de nem kértem a kioktatásod! Be lett allitva ahogy leirtak, az hogy nem működik ne az én bajom legyen mar! Miert kellene erősitot csereljek? Ha a HTPC-vel működik akkor nem hibás az erősitő! A volt Dunemmel is tökéletesen ment. Most ezzel a Zidooval van csak gondom, meg ahogy irtam régebben a popi vtennel fordult elő néha, de csak elvétve, nem ugy mint most. Erdekes most pc-vel tökéletesen megy, de biztos én vagyok a béna 😁😁😁
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6434 üzenetére
Az X8 és at X10-nek is 12V a tápja és egyiken sincs sata port.
Én is csodálkoztam, hogy az USB-s megjegyzésre jött a válaszod. (sata port nélkül) ez volt félre érthető. Nekem nem volt 9-s és ez ki is ment a fejemből. Na de mindegy. Tisztázódott a helyzet. Akadni semmiképen nem akadhat a film se így se úgy.Volt nekem egy S905 K1 Plus boxom ami szintén 12V / 1A volt, az bizonyos amivel pórul jártam. Már eladtam.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6431 üzenetére
Bocs de reggel 10 h óta egy szó sem esett sata portról csak most este 10 után. Általában az emberek nem csupaszon tartják a HDD-ket otthon csak ha nagyos sok van és van dokkolója. De akkor már ahoz táp is van és azt rádugva USB porton már mehet a filmlejátszás.
A MEGJEGYZÉS IS: A külső HDD USB-vel ... Erről indult a diskurzus -
Valkűr
addikt
válasz
DroiDMester #6423 üzenetére
A gyari leirasban irja, szoval annyira nem lehet hulyeseg.Rohadtul nem cssk a taptol fugg, ha a usb nem tud elég aramot adni akkor baxhatod a nagy tápot. A popim se tudott usb-vel vinyot hajtani, hiaba volt nagyobb tap rajta.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6423 üzenetére
Éppen feletedd írtam pl.
Igaz még nem próbáltam de majd eljön annak is az ideje. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6233 üzenetére
Hát nekem vígan lejátszotta a 4K 24 filmeket 2x5m-s HDMI kábelen a proji. Nem dúskálunk a 60 -s filmekben.
-
tjnet
aktív tag
válasz
DroiDMester #6230 üzenetére
Hálózati kábel vagy HDMI kábel(nálam 10m projektor és K1pro között) probléma lehet?
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
DroiDMester #6220 üzenetére
Szia! Az a helyzet, hogy van a Zidoo -n kvűl más médialejátszóm is, az tudja. Ennyit erről, bocsánat, hogy a fórumban kérdeztem....
Mindenesetre köszönöm a válaszod.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6170 üzenetére
Írtam neki, hogy ott nem szerepel a HDR és nekem meg kell.
A 1.5 kábel a TV-hez épphogy elég volt mivel egy kihúzhatós 60cm-re fali k-van és szoktam oldalra fordítani ezért kértem a 2 m db. A Boxok is 1.5 m-re vannak az AVR-től mivel oldalt van elhelyezve. Oda is elég éppen hogy a 1.5 m de ott még elmegy.
Igen de van amelyik a HDR 10 már nem tudja mint az egyik amim van. Itt írja, hogy 2.0 a,b,c kellene.
Na ezt teszem majd a BD lejátszóhoz. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6145 üzenetére
Szia!
Na rendeltem abból ami club3D-nek gyártják 2db 2m-t és most írnak, hogy nincs raktáron hanem ezt ajánlják helyette?
Ennél nem olvasom a HDR funkciót.
Ez is jó lesz vagy várjak? vagy kérjek 1x1.5m és 1x3m-t ? -
Beni2360
Topikgazda
válasz
-
Jankó31
csendes tag
válasz
Köszi! Ugreent kipróbálom.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #6134 üzenetére
Jankó31 - nézd át a ZIDOO player beállításai ott valami nem ok.
Ha már hangcsúszás, igaz nem a ZIDOO de a DVB-C DIGI boxomnál a tenisz mérkőzéseknél hallottam, hogy késik a hang, már szinte a hálónál volt a labda amikor az ütés hangját hallottam. Az AVR-n kellett 400 msc vissza vennem, hogy szinkronba jöjjön.
Lehet itt is HDMI kábel hiba? -
coolrob
aktív tag
válasz
DroiDMester #6079 üzenetére
A miértjét nem tudom neked elmagyarázni, de elég sokat utánaolvastam a témának, mivel nagyjából másfél éve próbálom megoldani a dolgot. Ha megnézed az általad linkelt kütyü képet, ott sem szerepel TV + AVR kombó, csak kijelzőkre osztja szét. Hidd el, én lennék a legboldogabb ha ilyen egyszerűen meg tudnám oldani.
Gyanítom a HDMI handshaking-hez van köze, és ezek a sima HDMI elosztók nem képesek megbirkózni ezzel a problémával. Ismerős többet próbált, nála az Egreat H10 vált be, nálam sajna az sem, mert nem mentek ki a HD hangok a másodlagos kimeneten, így ugyanott voltam, mintha sima optikain küldeném ki a hangot.
Ezért szeretnék dual HDMI-s lejátszót, ám a Kodihoz ragaszkodom, és az itt linkelt ZDMC esetén pedig nem láttam az X20-at a támogatási listán.
-
coolrob
aktív tag
válasz
DroiDMester #6077 üzenetére
Bár így lenne, de sajnos még a 30 ezres Egreat H10 sem ment nálam.
Ezek a pár ezres elosztók max annyit tudnak, hogy két különböző készülékre kiviszik a képet, de hangot és képet külön kezelni nem tudnak -
s7evcsenko
addikt
válasz
DroiDMester #6072 üzenetére
Köszi, láma voltam, az egyik "új" elem szar volt.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
DroiDMester #6072 üzenetére
A logitech is infrás, így azt kizárhatjuk. (Amugy 10cm-ről is próbáltam)
Az elem elvileg új, de jogos, ettől még lehet rossz. -
Csocsy
tag
válasz
DroiDMester #6063 üzenetére
Köszi a segítséget, külső vinyót szoktam rákötni, úgyhogy akkor az alis kilőve.
Maradt egy kis vezeték az adapter után, meglátom, hogy valaki tud e segíteni a toldásban, ha nem akkor legalább tudom h honnan és milyet kell rendelni
Köszi a segítséget!
-
Csocsy
tag
válasz
DroiDMester #6061 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, a kábel és adapter egybe van igen, ez kellene nekem, mert a nyúl szégrágta a kábelt
És esetleg itt valaki tudja honnan a legegyszerűbb, legolcsóbb beszerezni.
Köszi.
Aliexpressen van ilyen, csak nem nagyon bízok bennük
https://www.aliexpress.com/item/12V-2A-AC-Adapter-Charger-For-ZIDOO-X9s-TV-BOX/32816348884.html?spm=2114.search0104.3.62.346c28abWXqWee&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536,searchweb201603_52,ppcSwitch_0&algo_expid=398b19e7-2330-4f96-992d-a562b4e5b6f7-9&algo_pvid=398b19e7-2330-4f96-992d-a562b4e5b6f7&transAbTest=ae803_5
-
mtibor2
csendes tag
válasz
DroiDMester #6044 üzenetére
Sikerült beállítani. Van kedved végigmenni a beállításokon pontrol pontra?
-
mtibor2
csendes tag
válasz
DroiDMester #6042 üzenetére
Ezt tudja optikain keresztül is?
-
i@lex
őstag
válasz
DroiDMester #5914 üzenetére
Med600 után keresem a következő élettársam, és mivel sok jót olvastam róla itt is, bepróbàlok egy z9s-t.
Ha jól olvastam, még bd menüt is megjelenít, kiváncsi leszek.
-
Dale Cooper
csendes tag
válasz
DroiDMester #5936 üzenetére
Teljesen új és frissített (ZDMC nélküli) rendszerre telepítettem X9S, egy Z9S és egy X20-ra. Mindegyik leáll pár mp alatt, de mások is ezt írják a hivatalos Zidoo fórumán. Régebbi fw-el működik állítólag, azt nem próbáltam, mert annyira nem érdekel.
Milyen Firmware verzió fut a gépeden? -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5936 üzenetére
A ZDMC nem engedi sem frissíteni sem rátelepíteni másik verziót. Kiírja, hogy töröld a régit.
Valószínű, hogy volt mentése a 17-ből és azt ráengedte a 18-s ZDMC-re. Másra nem tudok gondolni.
A ZDMC-ből indított filmek a zidooplayert indítják ha nem veszed ki a bejelölést a beállításokban. Média tárnak használják és a nyalánkságoknak. A nagyon kis felbontási és bitrátás filmeket indítja el a saját lejátszójában. Régen még a a DVD ISO filmek is ebben indultak el amíg nem javítottak a saját lejátszójukon. -
Downsampling
senior tag
válasz
DroiDMester #5914 üzenetére
Köszi neked és a Topikgazdának is! Már megnéztem az ajánlott oldalon.
-
blakey
titán
válasz
DroiDMester #5891 üzenetére
Nem az volt a kérdés, hogy megeszi-e hanem, hogy menne-e az DRM védett tartalom Zidoo-.n akár Kodival is és pl. HBO-hoz, Netflixhez kell a libwidevine.so. ZDMC-n csak akkor érdemes próbálni ha már Leia fork addig semmi értelme.
-
törölt tag
válasz
DroiDMester #5854 üzenetére
Még egy apróság.
Leszedtem a google play áruházat, meg a Netflixet. A legfrissebbeket. Felinstalláltam. A Netflix azt mondja, nem tudja elérni a Netflix servert, mert nincs hálózat (de van!) a Google Play Store-n meg hiába klikkelek a képernyő közepén megjelent sign in feliratra, nem történik semmi.
Gratulálok. Tényleg én vagyok a hülye hozzá, mert biztos van erre is magyarázat, csak miért kellene értenem hozzá? Fogyasztóknak készült a termék, nem informatikusoknak, meg netkockáknak.Amikor az épített opnemediavault servernek álltam neki, fel voltam készülve, hogy nem lesz zökkenőmentes, ezért már jóval előtte feltettem a kérdéseimet, meg megnéztem a videókat, amik esetleg szükségesek lehetnek. Működik is, gond nélkül. De arra rákészültem. Erre nincs kedvem. Ez egy mediaplayer. Ne kelljen már parancssorból indítani a filmeket.
Befejeztem. Vélemény volt, remélem elfér a sok hype mellett egy ilyen is. Sokakat megkímélne pár felesleges körtől, én azt hiszem.
-
törölt tag
válasz
DroiDMester #5856 üzenetére
Minek nézzek utána ember? Megvettem az egyik legkomolyabb androidos médialejátszót.Volt már dolgom médialejátszóval, és androiddal is. Ez konkrétan egy kalap sz.r, ami a felhasználói felületet, és a kezelhetőséget illeti.
A teljesítménye előtt le a kalappal, de miért nem lehetett mondjuk egy Wetek, vagy sima S905/S912 szintű kezelői felületet alász.rni, már megbocsáss? Akkora probléma lett volna, ha a teljesítmény mellett még egyszerűen használni is lehet? Még jó, hogy nem kell kernelt fordítani ..szerk:
Ráengedtem a beépített/előtelepített médialejátszót, a kb 200 filmes adatbázisomba. Kb 150-et azonosított be, ezekből párat hibásan, olyan 50-et meg otthagyott, hogy majd én kitalálom.
Érdekes, a Kodi HTPC alatt megtalálta. De tényleg fasza kis cucc, csak kár, hogy mégsem.szerk2:
Mindegy. Ne is vitatkozzunk ezen. Nem rátok haragszom, nyilván elfogultak vagytok ebben az ügyben. Hanem elsősorban magamra, másodsorban meg a gyártóra, de lehet, hogy a sorrend fordított.
Volt már dolgom androidos ketyerével, nyilván nem fordult meg a fejemben, hogy ilyen jellegű problémák adódhatnak. Eddig mindig a teljesítménnyel szívtam, hát gondoltam, ha veszek egy olyat, amit többek állítása szerint ilyen probléma nem érint, akkor megvan a tökéletes.
Persze, hogy nem néztem utána semminek, de egy okot mondj, miért tettem volna?
Az már csak hab a tortán, hogy már úton volt a cucc, mikor az egyik kolléga megjegyezte, hogy sem az Amazon, sem a Netflix nem fog menni fullHD-ban.
Igaz, ennek sem néztem utána, de megint csak, miért tettem volna? Ez a probléma eddig nem merült fel androidos ketyeréknél, így eszembe sem jutott.Úgyhogy, ha user error, ha nem az, én nem érzem azt, hogy hibáztam volna. Egyszerűen, a tököm sem gondolta volna, hogy egy ennyire agyon hypeolt cucc, ekkora fos lehet.
-
Gabesz87
veterán
válasz
DroiDMester #5721 üzenetére
Bakker, és valóban. Pedig régebben már eljutottam leírás alapján odáig, hogy létrehoztam egy felhasználót a családtagok és más felhasználók --> Más felhasználók alatt, amire jelszót is beállítottam, és Win bejelentkezésnél sem látszik ez a fiók (MS fiókommal jelszó kérés nélkül belép a gép). Na odáig nem már nem jutottam el, hogy ezt auser name/jelszó párost megadjam a Kodi-ban. Illetve lehet, hogy próbálkoztam vele, csak ezzel parallel meg nem IP alapon adtam meg az elérési utat....na szóval így már összejött.
Amúgy EZ egy tök jó leírás! Nem értem, miért nincs itt valami kis összefoglaló, ezt simán be is lehetne tenni, mivel elég sok embernek van ezzel a megosztással gondja. Na mindegy, csak egy szubjektív vélemény. -
Skipper
tag
válasz
DroiDMester #5683 üzenetére
Köszi a választ.
Nincs még ilyen kütyüm; igazából olyan asztali lejátszót szeretnék, ami viszi ISO-ból a DolbyVisiont is. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5683 üzenetére
Gondoltam kutakodjon maga is kicsit a gépe után.
Én még csak MKV formátumban töltöttem eddig le UHD filmeket.
Őszintém engem idegesít a menü sok elő megy utó élete.
Igaz ki lehet hagyni. -
djnice
veterán
válasz
DroiDMester #5645 üzenetére
Próbáltam a LAKE TV Box tápjával, azzal sem indul
-
Gaben360
senior tag
válasz
DroiDMester #5618 üzenetére
Hát ez nem házilag barkácsolt táp,ha arra gondolsz,ez gyári,és 20k az ára.
Sokan használták/használják a mai napig lejátszókhoz.
Nem tudtam,hogy itt akkora szentségtörés más tápot használni,mint a gyári! -
törölt tag
válasz
DroiDMester #5595 üzenetére
Igen.. De nem tudom a probléma forrását, mert mikor jelszót váltottam helyreugrott, napi szinten használt jelszó volt, fiók jelszót meg nem lehet meg jegyeztetni.. És cirka 30-40x min. próbáltam.. Vlc csak szükségből volt rajta.. Amig nem sikerült, de lényeg hogy jó lett.
-
törölt tag
válasz
DroiDMester #5588 üzenetére
a "nem értesz hozzá" pici tulzás ugyan, ez páradik beállitottt médiajátszó (zidoo ugyan első) de megoldódott., jelszót kellett váltani mert nem ismerte fel a boksz a beirtat (rejtély a miértje) és gép fáljjait akartam és sikerült elérni.
Blackey: Kodi szintén zenész elérhetetlen volt, egyedül a VLC serviio-val boldogult.
Beni: köszi..Jelentem: már tökéletesen működik és megérte görcsölni: fényévvel jobb lejátszó a kodinál is, vlc-t nem is beszélve.
Köszönöm mindenkinek aki segiteni próbált.le is vettem a hirdetést a ph-ról..
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
DroiDMester #5555 üzenetére
Ez az fw nem hivatalos. Lehet róla tudni bármi bővebbet? Miben változott a gyárihoz képest?
-
törölt tag
válasz
Még egy apróság.
A kezdő képernyőn van az időjárás app.
Nem tudom megadni a várost, ahol érdekel a helyzet. Beírom, hogy Budapest, rámegyek a keresésre, és nem történik semmi...
Erre tudtok valamit mondani? -
törölt tag
válasz
Mert az auto update ezt adja legfrissebbnek.
Most nézem a Zidoo oldalán, hogy valóban van újabb. -
Dzsur
tag
válasz
DroiDMester #5551 üzenetére
Valamiért nem csatlakozik a nethez!Néztem a zidoo fórumot és másnak is pont ez a gondja mint nekem!Hálózati diagnosztika se fut le hibás címre hivatkozva!
-
Szikrabohóc
csendes újonc
válasz
DroiDMester #5546 üzenetére
AVR-m nincs. A másik médialejátszómmal (Dune solo light) nincs ilyen probléma.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5538 üzenetére
Köszi a kiegészítést, de ha nekem mindenre emlékeznem kellene akkor nagyobb űrtartalmú fej kellene.
Napi szinte kb 12 órát lógok a PH-n és sok az infó. Ezért is kérek néha tőletek segítséget bizonyos dolgokba.
Na de most ismét elolvasva a megoldásod szerintem kb a halandó felhasználók 20 % tudja megcsinálni. Félig meddig én is SSH-zok de nem biztos, hogy bevállalnám ezt a módszert. Na de azért elmentettem az oldalt. -
válasz
DroiDMester #5415 üzenetére
Honnan lehet ezt a tesztvideót megkaparintani? Tesztelném Z9s-en.
-
djnice
veterán
válasz
DroiDMester #5415 üzenetére
Ez nem jó hír
A firmware nálam elérhető. -
válasz
DroiDMester #5351 üzenetére
Sajnos semmi sem használt - vagy 25x próbáltam, mindenféle távolságokról és nyomás hosszakkal.
Egyszerűen a Samsung ki/be IR kódja nem megy neki (nem adja ki) - amúgy a Pio AVR gombjainak is csak egy részét képes reprodukálni. (pedig ami megy közülük, azt hibátlanul tanulja... -
L.L.
senior tag
válasz
DroiDMester #5326 üzenetére
Még nem, mindenféle javaslatokat küldözgetnek, hogy próbáljam meg. Most legutóbb azt a módszert, és firmwaret amivel tégla lett.
-
TIT
veterán
válasz
DroiDMester #5238 üzenetére
X8-ra néztem igen ott van,de ez a forum rész,de van egy download a főoldalon és ott még nem szerepel.
De ezek szerint a betát külön írják.
Ez komoly,hogy 25-el tölti?5 óra míg lejön. -
jsk
senior tag
válasz
DroiDMester #5236 üzenetére
Neked is köszönöm szépen az infót.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5208 üzenetére
Na ez egy nagyon jó hír, nem véletlenül nyomtam, hogy ne hagyja annyiban a dolgokat, mivel nem visszaállításnál történt a baki és még nem kell temetni. Köszönjük a segítőkész munkádat.
--------------------------
UI: megoldódott a ZDMC hangja is. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5209 üzenetére
Hát mivel én csak média tárnak használom a ZDMC-t és lejátszásra nem, most a kedvedért kapcsoltam ki a külső lejátszó indítási lehetőségét. Remux filmjeim vannak és minden akadás nélkül lejátszotta de nem volt hangja és nem tudom miért. Hang kimenetnek androi akármit mutatott de semmi állítási lehetőség nem volt.
Nálam csak a DVD ISO film indult a zdmc-ről és a nagyon alacsony felbontású videó annak ellenére, hogy a natív pl van bekapcsolva.
Most néztem egy 4k filmet 80 GB akadás nélkül simán vitte a filmet, igaz hangom még nincs. Ott valami gubanc lehet nálad amiért akadozik. De mint mondom nem használom lejátszásra arra ott van a CE-m -
djnice
veterán
válasz
DroiDMester #5176 üzenetére
PM-be lehet kérni teszt verziót az embertől, azt írják gyorsabban működik rajta mint a Zidoo-n
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5168 üzenetére
Köszi fáradok már megyek lefekszem jó éjt.
Majd egy éve csináltam az X8-n mielőtt eladtam. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5165 üzenetére
Köszi ezt kerestem és töröltem az enyémet. A vége zavart meg.2.7
Gondolom jól írtam le? -
bigacsiga962
tag
válasz
DroiDMester #5160 üzenetére
hello a problémámon is tudnál segíteni?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5154 üzenetére
Előre is köszönjük mindenki nevében.
Én nem óhajtok visszalépni, most ami van megfelel.
Na az elkapkodott gyorsan cserélt v2.1.20
----------------------
De egy bosszantó hiba megint előjött ami már az X8-nál is jelen volt. Pár napja BD film nézés közben 2x is megállt a kép kb 1.5 mp-re a NAS-ról nézve. Már minden vezeték cserélve volt azóta és az amlogic S912 boxomnál nem jön elő ez a hiba 1x sem. De volt már MKV filmnél is ugyan így ez a random hiba.
------------------------------
Más: Van egy hibám a ZDMC-ben egyszerűen nem fut le a médiatár tisztítása. Van valakinek ötlete, hogy miért? Meg áll úgy 10% és semmi tovább. -
Chrys_
addikt
válasz
DroiDMester #5130 üzenetére
Jobban is tetszett nekem ez, mint a Z9S.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
DroiDMester #5130 üzenetére
OK, nevezhetjük grafit szürkének is béke időben.
De nem fekete. Az enyém is olyan középszürke nem fényes alu szín.
Tény a fehér az fehér. -
He-Nike
aktív tag
válasz
DroiDMester #5072 üzenetére
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok a beszélgetésbe, de én is ajánlanék egy távirányítót.
[Iweipoo GT01]
Ezen tanítható az összes nyomógomb infrán is. Így egy távírányítóval tudom kapcsolni az összes eszközömet otthon. TV-t, betéri egységet, androidos boxot. Ja és ennek is van háttér-világítása, sőt mikrofonja is lehet neki diktálni szöveget... -
L.L.
senior tag
válasz
DroiDMester #5055 üzenetére
Megjött az adapter, de sajnos nem jártam sikerrel. Beigazolódott amit a fórumban is olvastam. A 2.1.1-el érkező box, a leírt módszerrel nem állítható vissza, az utolsó lépés a "goru" már nem szerepel a parancsok között, így hiába adom ki, nem működik, és a Putty logban nem is találok semmiféle más parancsot az usb boot lehetőségre. Biztosan van mód visszaállításra, de ahhoz valószínüleg a gyártó segítsége kellene, amire szerintem esély sincs. Az újabb boxokkal rendelkezőknek nem javaslok downgradet.
-
nyakec
tag
válasz
Én ezt rendeltem a X9S -hez , reélem jo lesz..[link]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Én nem értékel túl azt a távot de biztos, hogy jóval többet tud mint az elődje.
Nekem is van vagy 3 éve ilyen mini bill csak akkumulátoros kivitelben és nem világit. Én is szeretem de a zidoo-hoz a saját távját használom. Tény és valóság ha nem 20 csak 14.5 $ akkor is emeli a Z9S árát. De nekem a 9-s is páros ahogyan szokták mondani. -
tomp
félisten
válasz
DroiDMester #5059 üzenetére
Na de downgrade esetén is felülírja a régebbi bootloader az új verziót?
Vagy hiába kerül rá a régi de esetleg megmarad az új is?
pl a telefonomnál felrakja az ember a gyári recovery helyére a TWRP-t, újraindítja a telefont és hiába telepítette a TWRP-t, újra a gyári Recovery fogadja. De ha TWRP telepítése után egyből felrakja a rootot is akkor megmarad a twrp. Mintha a root más elérési utat állítana be hozzá amivel már bejön/megmarad.Az elem akkor bukta. Na de nem biztos, hogy nincs több verzió a boxból. Nem hiába nyomtatják rá az alaplapra a verziót. kép
Nekem X8-om van de X9S alaplappal megy. Na vajon honnan olvassa be a box, hogy hiába X9S az alaplap de ő maga egy X8?
kép -
tomp
félisten
válasz
Most nézem, hogy némelyik OTA zipben nincsen benne a bootloader van amelyikben viszont benne van.
De a kérdés, hogy a 2.1.1-el kijött boxon lévő bootloadert lehet e frissíteni? Azaz ha teljesen más verzió van rajta akkor a korábbi verzió felülírja e vagy nem. Mintha anno valamelyik samsung telefonnál lett volna ilyen dolog. Főverzió frissítéssel olyan bootloadert kaptak amivel a korábbi főverziós droidot nem lehetett felrakni mivel a bootloadert nem lehetett visszaállítani.
Illetve valahogyan a box azonosítja magát, hogy ő most X8/X9S/X10-es. Mi van akkor ha ott lett valami módosítás amit a régebbi rom/bootloader nem tud megemészteni?lzrlaca
Próbáltad már amúgy az elemet kivenni, kisütni és visszarakva bekapcsolni? -
L.L.
senior tag
válasz
Köszönöm, ez nagy segítség.
-
L.L.
senior tag
válasz
DroiDMester #5053 üzenetére
Sajnos az előtte lévő 2 oldalon írják a módosított bootloadert, illteve a sikertelen próbálkozást. Most már tényleg kíváncsi vagyok, és nem biztos, hogy megvárom míg ideér kínából, ráadásul így hogy felhívtad a figyelmem, nem tudom, hogy drivert küldenek e hozzá, lehet holnap elugrok egy ilyenért [link]. Ez elvileg Win10 kompatibilis, automata driver telepítéssel.
(#5051) tomp Ha nem sikerül megpróbálok írni nekik, bár így, hogy megbontottam, és ehhez el kellett távolítani a csavarról a zárómatricát, nem sok reményt fűzök hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest