- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sazo
tag
válasz
varázsgömb #2849 üzenetére
Szia!
A Tv a bejövő forrást írja ki, állítsd át a Zidoo-n a felbontást 4K-ra.
A filmet a ZDMC-ből indítsd
Engedélyezd a HDR-t a TV-nÍgy mennie kell.
Üdv:
Z
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
Beni2360 #2848 üzenetére
Nekem csak részben. Van egy másik problémám, eddig ezzel kínlódtam, de nem jöttem rá a megoldásra. Letöltöttem az Érkezés c. filmet 1080p.-ben és 2160p. UHD-ban. Első verzióban minden ok. Viszont UHD-ban rosszabb a minőség, mattabb a kép és ha rányomok a tv-n az info gombra, akkor azt írja, hogy 1080p. a 2160p. helyett.
A tv 55"Lg UHD. Valószínű user error, de mi? A Media Centerből indítottam a filmet. Az 1.4-re frissítést megcsináltam. -
Beni2360
Topikgazda
Szívesen.
Akkor mindkettőtöknek jó estélye volt. -
Beni2360
Topikgazda
Biztos, hogy a .16 van fent?
Mert automata frissítés csak a .12 csinálja.
Ha igen akkor tőlsd le még 1x a hivatalos oldalról és tedd fel egy üres penre és frissisd ha engedi .
Tegnap csináltam az enyémet. Igaz ez x10 de az x8-n is meg van ez az opció. És a szoftverek egyformák kivétel a hardver eltéréseket. -
llori
csendes újonc
válasz
eric.cartman #2835 üzenetére
Nem HDR képes.
Beni2360: Hol kell ezt kapcsolni? -
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
eric.cartman #2837 üzenetére
Olyan visszajelzést kaptam, hogy olyan TV.nél ami tudja teljesen mindegy, kapcsolták be és ki nem volt eltérés a megjelenésben.
Nálam be van kapcsolva. -
-
-
llori
csendes újonc
A 4K HDR filmeknél a "világosabb, fakóbb" színek mitől vannak? Tv boxon, libreelec alatt nem jelentkezik ilyen gond. 1.4.16 fw van rajta, érdemes esetleg az 1.5-öt feltenni?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
varázsgömb #2828 üzenetére
Egyelőre még semmit nem használtam, de gondolom a droidban kell a megfelelő billentyű kiválasztás és akkor talán az is fog menni. Külső periféria engedélyezése , stb.
Nálam droid-magyar van ha jól emlékszem. Nekem egy tenyér nagyságú mini paddal ellátott bill. van vagy már 3 éve. Mivel az USB bemenetek a jobb oldalon vannak ezért majd át kell rendeznem a helyét, hogy rendesen hozzá férjek. Most az AVR bal oldalán van és a jobb oldalon az s912. Meg kell cserélnem őket.
Szuperül felismerte a 2 TB vincsit amit bele raktam és máris mindenhol megjelent. A hálózatban is. -
varázsgömb
aktív tag
válasz
Beni2360 #2817 üzenetére
Te mit használsz szövegbevitelre? Nekem van egy Logitech K400r billentyűzetem, ami máshol tökéletesen működik, de az X10-nél a betűk egy része összekeveredik, de pl. a @-ot, vagy a nullát egyáltalán nem találom. Ha meg egeret használok, akkor nem ugrik fel a virtuális billentyű a tv-n.
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ha a tv ki van kapcsolva akkor hogyan tudom ki kapcsolni a boxot mert ugye az egeret nem tudom a power gombra rávinni a nélkül hogy nem látnám.
-
Beni2360
Topikgazda
Örülök, hogy alakulnak a dolgok.
ZDMC a 17.6-1295 ?
A topik címénél kértem a bővítést az x10 és az x6 proo-ra ezt megtették de most látom, hogy összevontál típus megnevezés nélkülire.
A kép méret beállítást a droidban kell ha jól emlékszem. De most nálam érzékelte és arra állította egyből. -
llori
csendes újonc
válasz
Beni2360 #2823 üzenetére
1.4.16 van most fent, de mivel 2 napja használom a boxot hamarkodottan ítélkeztem, ma volt időm, több filmet, felbontást-formátumot próbálgattam, és arra jutottam, hogy a zidoo lejátszója nagyon jó, könnyen, és érthetően kezelhető, át is álltam arra. A zdmc beállításnál, a képernyőfelbontás alapból a választható legkisebb értéken volt, én pedig elfelejtettem átállítani, így nem is váltott a filmeknél, ami bezavart a hangnál is.
Ui. Megváltozott a topik címe?
-
Beni2360
Topikgazda
zidoo lejátszóján, fakóbbnak látom a színeket. -
melyik fw van fent?
Milyen formátumnál jelentkezik a fakóság?
Én most izzítom be az új x10-t. Felraktam az 1.4.16 fw az 1.5 még nem.
Ez már kezeli a 4K HDR filmeknél előforduló fakó színeket.
------------------------
Megoldódott, a képfelbontási beállítások nem voltak megfelelőek. - Ez mire vonatkozott? -
llori
csendes újonc
Sziasztok. X9S készüléknél, ha a zdmc lejátszójával indítom a filmet, a hang olyan mint ha nyúlna, (mint régen a magnókazetta, mikor már megnyúlt)
, ezt főképp zenei részeknél hallani, akkor viszont zavaróan. A zidoo playernél nincs ilyen gond, viszont nekem a zdmc jobban bejön, és képminőségbe is jobbnak látom. Több dolgot próbáltam már állítani, de nem jövök rá a hibára. Tapasztalt már valaki hasonlókat?
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
Beni2360 #2817 üzenetére
Ez nagyon szuper lenne!
Megvolt az első randevú az X10-el, és jól sikerült. 😁
A kábelek bekötése, és a bekapcsolás után beállítottam amit kellett. A NAS-t rögtön megtalálta, egyelőre a file nézetet próbáltam csak ki. Filmek indultak szépen, kép és hang remek.
Lenne azért kérdésem jó pár, de most még nem akarlak zaklatni, először olvasok, meg folytatom az ismerkedést. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
varázsgömb #2816 üzenetére
Majd februárban csinálok egy összefoglalót és egyszerűbb lesz az élet, remélem.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
varázsgömb #2814 üzenetére
Gondolom droidos telefonod van akkor a droi beállítások nem okoznak gondot.
Kellett volna a sz.gépedre egy KODI-t ( itt ZDMC néven fut) telepíteni és ismerkedni vele mert sokkal könnyebb a sz.gépen ismerkedni a beállításokkal. Ez a rész főleg a média tár végett kell.
A droid szokásos beállítása után már a ZIDOO player amit külön app ként nem fogsz megtalálni de ez a beépített lejátszója amit a fő oldalon a MEDIA CENTER-ben betallózott filmeknél indúlni fog.
A QUICK SETUPP-ban mindenképpen állítsd be a szükséges dolgokat. A belső lejátszó csak angolul tud.
Felirat keresése a film indítás után a menü gomb megnyomására felugró ablakban lehetséges. Ott vannak még egyéb beállítások. Sokat időt el lehet vele tölteni.
A távval kapcsolatban még nincs infóm mert még nem kaptam meg az enyémet és az X8-nak más a távja.
Jó ismerkedést. A ZDMC-t hagyd későbbre. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
varázsgömb #2810 üzenetére
Természetesen itt nyíltan és olvasd át a topikot sok mindent találsz benne.
Sok rejtett dolgok vannak majd segítünk.
A frissítéssel óvatosan még az 1.5 fw nem nagyon ajánlott..
Az 1 hsz-ben vannak linkek a céghez és fórumhoz.
---------------------------------
modflow - már készülőben van de még nem adták ki. -
modflow
veterán
Az X9S-en lesz valaha valami szép kinézetű UI?
-
TIT
veterán
Nekem fent volt a zdmc alapból.
-
Beni2360
Topikgazda
Hétfőn jelezték, hogy átadták a DHL express cégnek az Olaszból rendelt X10 boxot amit péntek este rendeltem. Ma délben hívott a futár, hogy itt áll a ház előtt és szeretné átadni. Na pont nem voltam otthon, így csak a holnapi nap folyamán tudom átvenni.
Na de túl fogom élni. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
kurucz30 #2807 üzenetére
de gondolom a zidoo többet nyújtana. - hát itt megosztanak a vélemények. Kényelmesebb egy helyen van minden. nem kell LE-ből átváltani droidra. De drágább a zidoo.
mikor ajánlottabb a Zidoo saját lejátszójának használata? - Én minden filmet felirattal nézek és eddig a beépített fi nem tudta úgy alakítani a beépített lejátszó mint a ZDMC.
De már alakultak a dolgok az úl fw-ben a beszámolók szerint de még vannak gondok. -
kurucz30
újonc
válasz
Beni2360 #2804 üzenetére
Köszönöm.
A kodi kezelését ismerem, a ZDMC kezelése ezzel egyenértékű? Azt hittem itt nem működik a kadencia helyes lejátszás. A 3D filmeken kívűl, ( amire nekem nincs szükségem) mikor ajánlottabb a Zidoo saját lejátszójának használata? Gondolkodtam még egy sima S905 boxon is libreeleccel, de gondolom a zidoo többet nyújtana. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
MCGaiwer #2805 üzenetére
A ZDMC egy a boxra optimalizált KODI. Ez új telepítésnél nincs is fent, le kell tölteni az oldalukról.
Amit média tárra és egyebek mellett lejátszásra is lehet használni.
A régebbi változat még nem volt tökéletes a kadencia helyes lejátszásban.
A ZIDOO-Player pedig egy beépített lejátszó ami külön appban meg sem találsz.
Ez indul pl a főoldalról elérhető Média centerből és amit írtam a beállításoknál, na de látni fogod más a menüje és nem magyar sajnos.
Ez a spéci lejátszó ami tudja pl a 3D ISO fhd filmeket is lejátszani egyebek közt.
Ez a két lejátszó állandó fejlesztés alatt van. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
kurucz30 #2803 üzenetére
filmeket a "belső" lejátszóval indítsa? - IGEN a beállításokban beáll- lejátszó-video a legfelső sorban van lehetőség a bekapcsolására és ugyan úgy a kikapcsolására. Nálam 2 profil van elmentve az egyikbe be van a másikban meg ki van kapcsolva. és vagy a ZDMC vagy a zidooplayer indúl.
Igen működnek a az extra funkciók csak most az utolsó 1.5 fw-nél vannak gondok. Én még nem tettem fel. Fentebb írnak is róla a fórumlakók meg az Angol topikban is a hibákról.
Fi-kat neked kell letöltened nem automata. Ezt a film indítása után a menüben tudod megcsinálni mint sok egyéb beállítás is a film alatt megy.
A freki váltás teljesen magától a film elején rögtön vált kb 1-2 mp sötét képpel jelzi is és ki is írja alul 1 mp-ben a váltást.
A felbontást a rádugott TV alapján fogja beállítani.
A droidot ne feledd beállítani. Fentebb linkeltem Olaszból akciósan vannak a boxok ha még él. De ravaszok mert állandóan kitólják az akció végét. -
kurucz30
újonc
Sziasztok! Most szeretnék vásárolni egy X9S készüléket, egy dolog nem tiszta még. Beállítható, hogy a zdmc-ben kiválasztott filmeket a "belső" lejátszóval indítsa? Illetve ilyenkor is működnek az extra funkciók, automatikus felirat letöltés, felbontás automata beállítása stb? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest