-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jas39
tag
Hello, sikerült X10 et belakni, de lenne pár kérdésem
Mit jelent a HDMI mód? Auto állasban van gyárilag... Auto és Full Range között
4K HDR film van már elérhető, kell valamit állítani ha a tv-m nem tudja a hdr-t ? Képet átviszi rendesen? Köszönöm szépen! -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Balu115 #1445 üzenetére
Én beállítottam a szükséges dolgokat és néztem a FHD filmeket.
Minden jó volt. majd a 3D-nél sem voltak hibák. Semmi különös előre való állítás nem igényel. Máskülönben lejátszás közben lehet a beépített lejátszójában (nem a ZDMC-ben) állítani a 3D lehetőséget.
Viccesen kérdezve vettél fel szemüveget.
4K részemről FHD TV végett -
Balu115
csendes tag
Nekem is megérkezett az X8.
Pár jól bevállt beállítást szívesen fogadnék!
4k-s a tv és 3d-t is tud. Annyit olvastam pedig róla de most semmit nem találok hirtelen. Több 3d filmet teszteltem most hirtelen és még mindig nem tökéletes, van szellemkép. Remélem beállítás, ezért kérném segítségeteket. 4k-t még nem teszteltem. Előre is köszi -
koháry
tag
Ma érkezett meg az x8-am. Szeretnék mac gépről sambán keresztül videókat lejátszani, de nem látja a samba keresőben azt a gépet amiről meg szeretném osztani a filmjeimet. Tudna valaki segíteni, hogy mit kéne beállítani?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1441 üzenetére
Sajnos a legutolsó ZDMC verziós nálam is kilépeget. Semmi köze a jelszóhoz.
Keressél egyel előtte levőt. - zdmc-17.1.apk én is vissza fogom rakni.
Előtte mentsd a média tárat, hogy ne keljen újból vacakolni vele!!!Nálad, hogy van beállítva a ZDMC-t vagy a külső lejátszót indítaná el?
Erre gondolok:
RENDSZER-Beállítások-Lejátszó-Videók- és ott a legfelső sorban kell a pöttyöt választani az external player-hez.
Ha nincs bejelölve akkor a ZDMC fog elindulni.
Én csináltam két profilt az egyiknél vált a másiknál nem.
Ez belépésnél tudod kiválasztani melyikbe akar belépni. -
bigacsiga962
tag
Synology Nas nem enged jelszó nélkül belépni
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1438 üzenetére
Bocs de nem tudom, hogy miről kérdezel.
Nekem is nas van és semmiféle jelszót nem kér.
Ha a nas kimenetelét jelszóval védted akkor a samba tallózásnál fogja kérni és a nas adatait kell megadnod.
Nálam is volt, hogy a NAS-ra dugott külső vinyót amikor az USB portra dugtam kért jelszavat.
Ha nem boldogulsz a KODI (ZDMC)-vel akkor érdemes lenne a sz.gépedre win kodit letölteni és ott gyakorolni a beállítást, ugyan úgy elérsz benne mindent mint a zidoon. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1436 üzenetére
1- törlöd a média tárból, a filmet nem.
2 - előhívott infónál vagy valahol kézi megadást kell választani és ott lehet változtatni.
3 - ha ott se megy akkor fentebb nekem írták, hogy mi képen kell csinálni. itt az oldalon beírod a film címét és ha fent van akkor kimásolod a linket jegyzett tömbre és elmented a film címével. majd megkeresed és a text helyett nfo végződést adsz neki majd bemásolod a film mappájába. Azután keresteted meg az intézőjében. Jobb klikk majd Keresés a média tárban interneten.
Remélem érthető voltam. -
bigacsiga962
tag
ZDMC ha letöltött egy boritot a filmhez de nem jó hogy lehet módosítani?
Illetve rosszul hozzáadott tárolot törölni?Köszi
-
jas39
tag
-
jas39
tag
A fő problémám, hogy állandóan jelszót kér, a megosztott mappához az X10. Kivettem a jelszó kérését a megosztási beállításnál... ?? Ilyenkor mi van?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
LógaGéza #1425 üzenetére
Én még amikor megvettem nem váltott át és akadozott némely film.
Én a a sorozatok végett használtam a felírat miatt egy két sorozatnál akadozott, aztán hagytam a fenébe.
Majd letesztelem a frissített változattal, habár most elég sűrűn amikor átadja a gyárinak hibával leáll ki is írja a filmre és le kell okézni, majd a film végin a bejelentkező fő menüre lép ki. -
jas39
tag
Hello! Kérnék egy kis segítséget, X10 et vettem napokban, szeretnék a pc-n megosztott mappából is lejátszani. Nem csináltam még ilyet, hogyan tudom megtenni? Köszi
-
LógaGéza
veterán
válasz
Beni2360 #1424 üzenetére
A kodit csak média tárnak használjuk mert a lejátszás úgy is a gyári lejátszóval fog menni rendesen.
Ez így nem igaz... A ZDMCben benne van rendesen a Realtek kódja, ergo a gyári lejátszója is használja a hardveres gyorsítást, megy a kadenciahelyes lejátszás, stb.
Én csak 3D-s filmek lejátszását adom át a ZidooPlayernek, minden más a Kodi DVDPlayerével megy, minden probléma nélkül - legalább nincs problémám a feliratokkal sem -
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1423 üzenetére
Használt már már KODI-t?
ha nem akkor van win változat, töltsd le a gépedre és gyakorolj.
A kodit csak média tárnak használjuk mert a lejátszás úgy is a gyári lejátszóval fog menni rendesen. -
bigacsiga962
tag
Ujabb gond
4 lemezes NAS van Megtalálja látja almappaként őket de nem tudom betenni ZBMC -be mint könyvtár és nem is lát benne semmit
A saját média lejátszója látja és le is játsza a tartalmakat -
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1420 üzenetére
Akkor töltsd le az oldalukról. Első hsz-ben van link.
Ilyennel még nem találkoztam. -
bigacsiga962
tag
ZDMC sincs rajta
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1417 üzenetére
A ZIDOO-ban ZDMC van ami a kodi átalakított változata a boxra.
UHD felbontásra akkor ok - akkor át kell rakni. -
bigacsiga962
tag
Sziasztok
Angliából kaptam egy X9S-t nincs rajta a Kodi se tudnátok segíteni mit kellene tennem és ha automatán van a felbontás UHD tv-re a UHD filmet csak 1920-ba küldi ha ha átrakom UHD felbontásra akkor ok -
Balu115
csendes tag
Geekbuying-on 115 dodó az x9s még majdnem 3 napig
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Antonio #1413 üzenetére
Hi.
Azokat a belső beállításokat én elkezdtem piszkálni és rossz lett. Tedd vissza alapra.
Milyen TV van? Mert annak a HDMI bemenetnek kell kalibrálni a képét amin be megy a kép.
Lehet, hogy sok a TV-n a háttérfény. nekem LG van és kb 45-50 közé kell beállítani. Nem egy egyszerű dolog. Ezt a hibát inkább a TV topikjában kellene felvetni.vannak egyszerű kalibráló fájlok alapszintű kontraszt és fényerő beállításra.
Vannak erősítők amik belenyúlnak a képbe de azt a házimozi topikban fogják tudni, hogy a tied ilyen-e. De azért ennyire nem piszkál bele.
Tv beáll.1
Tv és proji kalib. -
Antonio
senior tag
Sziasztok,
pár órája üzemeltem be Zidoo x9s-t
holnap ráfekszem jobban, csak egy gyors kérdés amire nem találtam a választ, reggelre talán valaki segít.
A gond hogy azt vettem észre hogy nagyon durván erős a "fényerő/fehérfény?", (nem tudom mi a pontos meghatározás) filmnél értsd.: belső felvételnél nappali külső fény kb mint atomvillanás, nappali külső felvétel is mint valami álomkép háttérfény erős, szinte aura ként veszi körbe az alakokat.
a sima kép beállítás zidoon (ami csak 4 elemet tartalmaz kontraszt, fényerős stb, nem sokat segített)
valakinek volt hasonló problémája? Zidoo ból HDMI megy Denon AVR-x2400H ba onnan HDMI a tv-be ... ami elméletileg csak átengedi kép jelet, vagy lehet az a ludas? -
ripo05
tag
válasz
Chris Kiki #1410 üzenetére
Állóképnél és videónál is előjön. Vannak az X9S-en tesztképek és a téli tájnál az égen is látszódik.
-
ripo05
tag
Egy régi 720p Panasonic plazmával van összekötve az X9S. Azt vettem észre, hogy bizonyos esetekben a színátmenetek nem folyamatosak. Pl. falon vehető észre sávozás. (Nem tudom ennek mi a hivatalos neve.) Ezek 720p-s anyagok, ilyeneket szoktam nézni. Kodi (16.4 van fennt) esetében jobb a minőség, kevésbé látszik, mint a külső lejátszó esetén. Ezt a hatást valahogy tudom csökkenteni, mondjuk valami beállítás módosításával?
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest