Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Patice

  Topikgazda

  válasz pip #3420 üzenetére

  NAS végül is ráér, külső HDD-vel is lehet indulni. A NAS - emlékeim szerint - azért jó, mert így a fájltárolásra használt nagy kapacitású, pörgő lemezes, "elektromos zajt termelő" HDD-k távol lehetnek a lejátszás helyétől, így a lejátszó eszköz lehet teljesen passzív is, ami jó hatással van a kapott hangra. Plusz a HDD kezelés feladata nem a lejátszó eszközre hárul, mert egy PC esetén minél több proci időt kap a lejátszás folyamata, annál jobb lesz a végeredmény. Ezért kell pl. a Windosokat optimalizálni/belezni/csontozni, hogy kigyomlálhassuk a felesleges folyamatokat. Persze ez igaz Linuxra is, csak ott nincs ennyi kattintgatós program hozzá, ott minden manuálisan kell megcsinálni legtöbbször, parancssorból.

  LAN vs. WiFi: a vezetékes kapcsolat stabilabb, de átviszi/átviheti a szerver zaját, ez wifinél kiküszöbölődik cserébe a stabilitás szenved csorbát. Persze wifi esetében adott körülmények határozzák meg ezt, azaz ha nincs a környéken sok/más zavaró wifis router, akkor itt sem lesz gond a kapcsolat stabilitásával. Szoftveres oldalról nézve a LAN-os kommunikáció egyszerűbb, nem igényel annyi háttérfolyamatot, mint wifi esetében.

  Zenére ajánlott médiaszerver: MinimServer, kliens OP: Volumio, Voyage MPD, Voyage MuBox. Kontroll alkalmazás: BubbleUPnP. Vagy fizetős vonalon JRiver, Jplay, HQ Player, ill. újabb szereplőként a Roon. Automatikus optimalizációra Fidelizer, vagy Audiophile Optimizer és még ide sorolnám a Process-Lasso-t is, ami eredetileg nem audio céllal készült, de olvastam, hogy létezik belőle már ilyen változat is :K .

  Zenére és videóra most is lehet, ajánlatos külön céleszköz, de manapság már nem lehetetlen egy eszközben megcsinálni, pl. ugyan az a hardver, csak más OP rendszer mozira, meg zenére. Ezt a felállást megcsináltam már és most próbálgatom, igyekszem manuálisan optimalizálni, csak ez nagyon időigényes a sok utánaolvasás, kipróbálás ciklus miatt.

  [ Szerkesztve ]

  Szerintem

Hozzászólok Aktív témák