- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Az IPS-ek színtérben nyilván nem rosszak, de azért nem vernek rá az OLED-ekre. Kontrasztban, IPS glowban viszont konkrétan sokkal rosszabbak. Igazából szinte csak két dolog szólhat mellettük: az áruk, meg hogy gyakorlatilag nem égnek be.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
Ennyiért már igazán beleférhetett volna egy OLED panel. Szerintem még úgy is túlárazott lenne, de így pláne az. Nekem így, ennyiért nem igazán tetszik, habár egyáltalán nem vagyok célcsoport.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
ncc1701
veterán
A káva direkt akkora, mint a 60-as évekbeli TV-ken?
-
-
opr
nagyúr
Uhhhhh, ez nem egy monitor...
Itt van, hogy konkretan 15cm-rol nezi a muvesz a kijelzot, ha eppen nagyon koncentral valamire. A 4k ezen a szinten es felhasznalas mellett, ilyen meretben nem a presztizs, hanem az "eleg" kategoria."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kubista85
csendes tag
24 huvelyken 4k tovabbra is csak presztizs, semmi mas
-
opr
nagyúr
válasz viragdani01 #2 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy van értelme a dolognak, különben nem csinálnák. Simán lehet az is, hogy területfüggő a dolog. Nálunk digital art megy, játékok, tv és online reklámok, collectible avatarok, játékba UI (mobil, ps, pc), ilyesmi. Meg persze a contraktorok (gyak egyéni vállalkozó külsős bedolgozó) azok mindig mindent, ami éppen szembe jön és van rá erejük, kapacitásuk.
Namost, bár mint fentebb említettem abszolút hülye vagyok hozzá, simán el tudom képzelni, hogy ehhez a fajta művészeti munkához teljesen más a fasza eszköz, akkor is ha a magam fajta tájékozatlan mukinak rajzolás - rajzolás a kettő.ui/szerk: gyors gugli alapján indesign, meg gyak a teljes adobe suite működik ipad-en is.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Köszi!
A maradék, nagyon ritka helyzetekben meg egy valami ilyen asztali cucc, mint amiről a cikk szól.
Nem akartam személyes tapasztalatot írni a cikkbe, mert a PH-n csak vendég vagyok, úgyhogy erre reagálva csak ide biggyesztem ezt:Dolgoztam kiadónál, ahol napi- és hetilapok, magazinok, meg minden egyéb készül nyomtatásban is, ott például látványosan gyorsabb volt a munka egy ilyen táblával a tördelők és grafikusok keze alatt, mint amikor a PC-t használták egérrel és billentyűzettel. Nem tudom, az iPad mennyire illeszthető be egy olyan munkafolyamatba amit én láttam, de abból kiindulva, hogy az Adobe InDesign kiadványszerkesztő egyelőre csak Windowsra és macOS-re van, szerintem biztosan megmarad egy ideig ezeknek a tábláknak a létjogosultsága, ha csak bizonyos körökben is.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
opr
nagyúr
Pont tegnap beszéltem ezekről a tollas - rajzolós táblákról a művészekkel a csapatban/cégben.
Érdekes volt a konklúzió, gyakorlatilag:
- Az esetek 99%-ban iPad air m2, apple pen pro a legjobb megoldás szerintük.
- A maradék, nagyon ritka helyzetekben meg egy valami ilyen asztali cucc, mint amiről a cikk szól. (Mivel ez nem érint, ebbe nem mentünk bele mélyebben, hogy ezek közül melyik a jó.)Wacomról kb univerzálisan az volt a vélemény, hogy régen maga volt az isten, ma meg egy túlárazott valami, amit csak a neve ad el, kb semmiben nem jobb a konkurenciánál, aztán mégis dupla áron megy.
Bevallom, engem meglepett a dolog, pár éve még nagyon nem ezt mondták.
Én abszolút segghülye vagyok a témához, rajzolni se tudok, photoshophoz annyira értek, hogy olyan paint, amiben szopás vonalat húzni, szóval a fentieket nem tudom se cáfolni, se megerősíteni, se védeni, csak érdekességképpen leírtam, hátha tesz hozzá a cikkhez valaki szerint.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin