Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz TeebyKay #20520 üzenetére

    Vannak azért még lehetőségek: pl. szimplán külön diszkként kezeled őket (individual disk), így nem 5 TB-od lesz egyben, hanem 1+4 TB.
    A tárolási stratégiát jól át kell gondolni különös tekintettel a kapacitásmenedzsmentre. Vannak akik alig tárolnak otthon adatokat, azoknak jó lehet egy 1-2 lemezes NAS. Akik nagyobb mennyiségben gondolkodnak, azoknak célszerű legalább 3-4 meghajtós megoldást választaniuk. SHR vagy Raid5 tömbbel, 4 (egyforma kapacitású) lemez esetén megmarad a bruttó tárhely 75%-a, amit szerintem célszerű megtelés esetén egy az egyben cserélni új meghajtókra (nem a régieket toldozgatni-foldozgatni).
    1992 óta van PC-m. A CPU órajele durván a százszorosára emelkedett ennyi idő alatt (a számítási teljesítménye több ezerszeresére), a vga-k még ennél is nagyobb mértékben fejlődtek - ugyanakkor az átlag egylemezes tárolási kapacitás durván a százezerszeresére nőtt huszonpár év alatt... Ebből kell/érdemes kiindulni, amikor kapacitástervezésről beszélünk. Tárhelyből sosem elég, ezt a közhelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák