Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#1) instantwater


instantwater
(őstag)

A Magyar Xiaomi shop megnyitásának alkalmából várhatóan egyre több embernek lesz ilyen márkájú robotporszívója.

Ugyan már van Robotporszívók topik, de az általánosan a robotporszívókkal foglalkozik.

Ez a topik a piacon kapható egyik legjobb ár-érték arányú Xiaomi modellekre kíván fókuszálni.

A topik célja összegyűjteni az aktuális akciókat, ajánlott beszerzési forrásokat, elérhető frissítéseket, különböző termékverziókban meglévő funkcionális eltéréseket, stb.

WIKI:
Flole Vac 3rd party távirányító app
Német nyelvű Roboter-Forum.com fórum, Xiaomi robotporzívós kategóriája.
Dustcloud. Xiaomi robotporzívó reverse engineering
4pda.ru orosz nyelvű fórum: 1st gen, 2nd gen.

Ismert problémák:
EU verziós 1st gen porszívóban nem (volt?) elérhető a zónatakarítás.

(#2) Csabee. válasza instantwater (#1) üzenetére


Csabee.
(nagyúr)

Kíváncsi leszek a tapasztalatokra. Sajnos én nem tudtam részt venni az eseményen (illetve lehet jó hogy nem álltam sorba annyit..) De érdekel a téma. Jó lenne ha tartósan lemenne az ára arra az árra emennyiért most akcióban lehetett kapni. :) Jól olvastam hogy itt is az appon belül a régióval kell szenvedni mert máskülönben nem látja?

Üdv: Csabee.

(#3) He-Nike


He-Nike
(tag)

Sziasztok!

Én hősiesen kiálltam a sort és vettem tegnap akciós Xiaomi robot vacuum porszívót. Viszont otthon kiderült a porszívó Európai régióra van szánva, így az általam használt Mainland China beállítás a MiHome-ban nem volt neki megfelelő. Európai régióra tökéletesen működik, viszont itt bukom az összes többi eszközömet ami a teljes lakás összes világítása összes helység mozgásérzékelői, kapcsolói, hőmérői stb...
Átmeneti megoldásként az asszony telóján lévő MiHome-ot állítottam Európaira így a porszívó onnan van vezérelve az összes többi eszköz meg az én telómról... Remélem erre lesz a későbbiekben megoldás mert ez így egyelőre elég gáz...

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#4) Yellow73_a válasza He-Nike (#3) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Szintén zenész. 3 órás sorbanállás után én is Mi Robot Vacuum porszívóval tértem haza tegnap.
Nekem is csak EU régióval volt hajlandó működni.
Nem tudom, milyen funkciókkal ad ez kevesebbet, mint a mainland China régió esetében, egy biztos, EU régiós szoftverből - egyelőre - hiányzik a zóna takarítás.
Este már a tényleges takarítási munkával nem akartam vacakolni, csak a távirányítót próbáltam ki, amivel kapcsolatban felemásak a tapasztalataim, volt, hogy hiába nyomtam, nem reagált a porszívó, de volt, amikor jól ment.
Sokan panaszkodtak, hogy hangos. Ez relatív. Egy normál porszívóhoz képest még a maximális szívóerőre állítva is halkabb. Egyébként a hangossága, vagyis a szívóerő négy lépésben állítható, a quiet mód kimondottan halk (szerintem), a balanced is bőven elfogadható, ha meg nem vagy otthon, akkor a ez erős és a maximum mód is tökéletes lehet.
Elvileg megosztható a készülék más családtaggal, ezt ma délután fogom kipróbálni, de az biztos, hogy van ilyen share funkció a menüben.
Majd pár nap múlva részletesebben is beszámolok, akkor már a tényleges működés tapasztalatairól.

(#5) Lacci77


Lacci77
(tag)

Sziasztok

Tegnap öt és fél óra sorban állás után sikerült venni egy akciós porszívót (meg 2db MI8at :)).
Az EU régiós beállítás nekem is szívás mert a gateway és a WiFi Repeater csak mainland china beállítással megy.

Jelenleg folyamatban van az első takarítás, a gyerekeknek nagyon tetszik. :D

(#6) Yellow73_a


Yellow73_a
(tag)

Délelőtt elindítottuk az első takarítást. 93 m2-t 105 perc alatt takarított ki, két szobát kihagyott, mert elfelejtettük az ajtókat teljesen kinyitni, így csak addig ment, amíg tudott.
Tegnapelőtt kiporszívóztuk a lakást, és a laminált parkettát, valamint a hidegburkolatokat felmosta a feleségem.
Ma a Xiamiaú annyi koszt szedett össze, hogy nagyon meglepődtünk. Szinte tele van a portartály. És mindezt a leghalkabb módban. Mire lehet képes ez a szörnyeteg maximum szívóerővel?
Vicces volt, hogy elmentem itthonról, de folyamatosan tudtam követni a robot helyzetét, meg egyszer ráböktem a find my robotra, és szólt, hogy I'm over hear, a család meg is lepődött :)
Most, hogy hazajöttem, betettük az egyik kihagyott szobába, és rázártuk az ajtót. Kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni, ha végez, és nem tud kijönni.
Egyelőre a porszívó megosztása nem sikerült a share funkcióval. Letöltöttem a feleségem telefonjára is a Mi Home alkalmazást, de nem jelent meg a porszívó, ezáltal a porszívó alkalmazása sem. Ha pedig párosítani szeretném, akkor gondolom az enyémmel vesztené el a kapcsolatot, hiszen a párosításhoz resetelni kell a porszívó wifijét. Ha esetleg valakinek sikerülne ez a megosztás dolog, szívesen olvasnék róla infót.

(#7) Lacci77


Lacci77
(tag)

A régiós beállításra az lett a megoldás, hogy az Mi8 tud alkalmazást klónozni. Igy lett két MI home, az egyik India a porszívónak, a másik Kína a többi kütyünek.

(#8) Yellow73_a


Yellow73_a
(tag)

Update: Sikerült megosztani a porszívót a feleségem mobiljával, ráadásul tök egyszerű volt, így:
1.) Regisztráltam a feleségemnek is egy Mi accountot.Accountra kell bökni (más nincs is)
4.) Megjelenik a Share device with your family. Ebjoy innovation together! Ide b
2.) Az én Mi home appban hosszan nyomtam rá a porszívóra, alul megjelent pár menüpont: Shortcut, move, rename, SHARE és delete.
3.) A share-re rábökve átváltott egy következő képernyőre, ahol a Share with Mi e kell írni azt az emailcímet, ami a másik Mi Home accounthoz tartozik.
5.) kis idő után a feleségem Mi Home alkalmazásában megjelent egy piros pötty az üzenetek boríték-ikonján, amire rábökve megkapta azt az üzenetet, hogy én meg szeretném osztani a Mi Robot Vacuum-ot, itt az Accept-re kattintva elfogadjuk a megosztást, és már tölti is le a másodlagos accountba a porszívó alkalmazását, és azonnal megjelenik a kék térképes főképernyő, minden információval, amit a fő-accunton futó alkalmazás is mutat.

Azonban a másodlagos telefonról nem lehet minden funkciót elérni a Settings menüben. Mik ezek?
- Nem elérhető a Vacuum settings, ahol a fő accountban beállítható az időzóna, a voice pack, a hangerőállítás, valamint a DND (do not dusturbe) időintervalluma
- Nem elérhető a Timer, amivel előre lehet programozni a tisztítási dőket
- Nem lehet be- ki kapcsolni a Notifications-t
- Nem elérhető a Care menüpont, ami mutatja a szűrő, az oldalkefe, a főkefe és a szenzorok tisztaságának százalékos értéke, illetve a szükséges karbantartásig hátralévő idő
- Nem elérhető a General settings, amiben
. átnevezhető lenne a porszívó
. meg lehetne osztani az eszközt
. ahol ellenőrizhetők lennének az elérhető a firmware frissítések
. ahol eltávolítható lenne az eszköz az alkalmazásból
. ahol kezdőképernyő shortcutocat lehetne hozzáadni
. ahol látható lennének a hálózat adatai
. ahol beállítható lenne az időzóna
. ahol Feedback-et lehetne küldeni a Xiaominak
. ahol elolvasható lenne a User Agreement és a Privacy Policy

Ezek a funkciók érhetők csak el a másodlagos telefon (ok)ról:
- Megnézhetők a korábbi takarítások térképei és adatai
- használható a távirányító
- elolvashatók a használati utasítások, a hibakeresés, a FAQ, valamint lehet írni az ügyfélszolgálatnak
- aktív a "Find my robot vacuum", vagyis a porszívó keresése menüpont, aminek megnyomására a porszívó hangos "I'm over here" szöveggel tudatja a pozícióját.

Lehet, hogy a kezdeti játszadozások után megváltoztatjuk a felállást, és a feleségem lesz az elsődleges felhasználó és én leszek a másodlagos.

(#9) Yellow73_a válasza Yellow73_a (#6) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Szóval mit is csinált a bezárt szobában? Kitakarította és visszatért arra a helyre, ahol leraktuk, és valamit mondott, amit nem hallottam a zárt ajtón keresztül. Mivel minden takarításhoz új térképet készít a robot, így innen értelemszerűen nem tud hazamenni a dokkolojához, kézzel kell a dokkolóra, vagy legalább a dokkoló hatósugarába tenni. Minden egyes ilyen művelet egy külön takarítási ciklusnak minősül, amiket elment a szerver Cleaning history menüpontjába, ahonnan később visszanézhetők a korábbi takarítások térképei és adatai.

(#10) Yellow73_a


Yellow73_a
(tag)

Egy software bug: A takarítási előzményekben az elvégzett feladatokat mindig megsokszorozza, feltételezem ahányszor belépek az appba. A takarítások jelenleg már hétszer szerepelnek a listában. Négy takarítás volt eddig (a teljes lakás, valamint 3 szobában még önállóan is kipróbáltam, rázárva az ajtót), de már 28 soros a lista. Hogy ez mitől van, és hogy lehet tőle szabadulni, nem tudom.

Most kitörölgettem egyesével a feleslegeseket. Aztán mikor újra beléptem, eltűnt a négy eredeti térkép is.

[ Szerkesztve ]

(#11) Yellow73_a


Yellow73_a
(tag)

Kipróbáltam a Spot Cleaning (helyi vagy részleges takarítás) módot is. Ez a roboton lévő Home gomb (házikó) hosszan nyomásával lehet aktiválni. Ekkor a robot körüli kb 1,5x1,5m-es területet porszívózza fel, majd miután végzett, visszatér arra a helyre ahonnan indult, (ez a négyzet középpontja) és "Finished spot cleaning" üzenettel jelzi, hogy végzett.
Úgy tűnik, ezt a feladatot nem naplózza, nem jelenik meg a cleaning historyban, se a takarítások számában, sem idejében, sem a feltakarított területek összegében.

És kipróbáltam a távirányítós "játékmódot" is. Itt mint egy távirányítóval, a telefonnal tudjuk a mozgását irányítani. Kétféle irányítási mód közül lehet választani, az egyikben három gombbal (előre megy, balra fordul, jobbra fordul), a másikban joystick szerűen lehet irányítani. Nem adja azt az élményt, mint egy távirányítós autó, a wifi kapcsolat miatt sokszor nem reagál a gombokra, hiába nyomkodtam.

(#12) norti válasza Yellow73_a (#11) üzenetére


norti
(őstag)

Nekem a remote control menünél ott a spot cleaning opció és Europe-ra van állítva a régió. Ez ugyanazt a területi takarítást végzi el, amit írsz, ahova lerakod. Szóval kiváltható vele a térképen kijelölt terület takarítás valamilyen szinten, ráadásul előtte oda is irányíthatod a robotot az appal ;)

(#13) ACE- válasza Yellow73_a (#8) üzenetére


ACE-
(őstag)

Ennél sokkal egyszerűbb, ha ugyanazzal a felhasználóval léptek be mindketten, és máris elértek minden funkciót.

(#14) Yellow73_a válasza norti (#12) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Valóban, nekem is ott van, csak az irányítógombok nyomkodásának hevében nem vettem észre :)

(#15) Yellow73_a válasza ACE- (#13) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Na erre nem is gondoltam :)
De a gyerekeknek nem fogok teljes hozzáférést adni, velük csak megosztom a kütyüt :)

(#16) He-Nike


He-Nike
(tag)

Srácok sikerült megoldanom a zónázást ezen az európai régiójú porszívón is.
Egyszerűen a miui.hu-s fúrumon a "Magyar Mi Home és plug-in" témában az ott leírtak alapján magyarítottam a MiHome alkalmazást és feltettem alá a magyar porszívó plugint. És lám nemcsak, hogy magyar lett, de még megjelent alul két új funkció is:
"Menj ide" --> A térképen egy megadott pontra megy a Porszívó
"Zónázott" --> Kijelölsz egy négyzetet a térképen és ott dolgozik a kicsike...
Már csak be kéne valahogy integrálni a kínai szerveres rendszerembe és minden tökéletes lenne.

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#17) zsolt1225


zsolt1225
(aktív tag)

Tegnapi napon ismerősöm vett nekem egyet, ma kaptam meg. Alig várom, hogy hazavigyem és kipróbáljam. Nagyon kíváncsi vagyok mit tud. Remélem nem lesz csalódás és azt mondom majd, hogy na ez megért ennyit.

(#18) norti válasza zsolt1225 (#17) üzenetére


norti
(őstag)

Biztosan nem, én 100-ért vettem 2 év garanciával és még így is azt mondom, az év vásárlása volt, kiváló termék.

(#19) Yellow73_a válasza He-Nike (#16) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Szia,
Becopyznád ide, hogy az olyan láma felhasználók, mint én, meg tudják csinálni? Odaát nekem kicsit túl sok az információ, és félek, hogy elbaltáznék valamit :) (Hogy egy klasszikust idézzek: Túl öreg vagyok már ehhez)
Újra kell utána telepíteni a porszívót? (wifi reset, stb?)
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#20) spiderpig820 válasza Yellow73_a (#19) üzenetére


spiderpig820
(aktív tag)

Biztos, hogy így szól az idézet?
Mármint, ha a Galálos fegyverre gondolsz!

4B

(#21) Yellow73_a válasza spiderpig820 (#20) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Lehet, hogy nem idéztem pontosan, de a lényege remélem átjött, nálam már a B oldal forog, bár sokan itt már talán azt sem tudják, hogy mi az a oldal :). Igen, a Halálos fegyverből volt.

[ Szerkesztve ]

(#22) zsolt1225


zsolt1225
(aktív tag)

Megvolt az első takarítás vele. Tele lett a portartály. Valószínű olyan helyre is be tudottt menni, bútor alá ahova mi nem érünk be. De nagyon látványos volt az első takarítása, majd holnap kiderül mennyit fog gyűjteni. Egy két helyen elakadt, de nyílván nekünk is meg kell tanulni úgy rendezni a dolgokat, hogy neki is jó legyen.

(#23) He-Nike válasza Yellow73_a (#19) üzenetére


He-Nike
(tag)

Mármint mit copyzzak? Az egész fórumot?
A miui.hu->Xiaomi kütyük->Xiaomi Smart Home Kit-> "[APP]Magyar Mi Home és plug-in" téma. Azon belül pedig az első hozzászólásban világosan le van írva, hogy kell magyarítani a MiHome appot.
De leírom részletesen hátha segít:
-Letörlöd a telefonodról a play áruházból telepített MiHome appot
-helyette feltelepíted a fórumból letöltött verziót.(aláhúzott Mihome alkalmazás link) Telefonodra letöltöd, feltelepíted kész.
-Elindítod az újonnan feltelepített appot
-bejelentkezel, (ha most vetted a Lurdyba a porszívót akkor az Európai régióba).
-Akkor már látod a porszívót mert a dolgokat a szerverre szinkronizálja.
-Rányomsz a porszívó ikonjára, mint amikor akarsz vele csinálni valamit. Ekkor letölti a megfelelő plugint.
-Ne ijedj meg még angol lesz
-Bezárod a MiHome-ot
-Letöltöd a "134 Robotorszívó 13605.apk (Mi Vacuum) Frissítve: 06.04" apk-t a miui.hu-ról
-A telefonodon egy filekezelő segítségével megkeresed a Belső tárhely(nem az sd kártya)/plugin/install/mpk/80 mappa alatt a 713.apk fájlt. Töröld le!
-A miui fórumról letöltött 13605.apk-t nevezd át és 713.apk-ra és másold be az előzőleg kitörölt helyére (tehát cseréld ki a két fájlt)
-indítsd el a Mihome-ot bökj a porszívóra és ez fog fogadni:

Semmit nem tudsz a fenti folyamattal elrontani, mert nem a Porszívó szoftwerébe túrkálsz, ha valami nem sikerülne max letörlöd a MiHome-ot és újra telepíted. Wifi resert sem kell.
Sajna nem tudom részletesebben leírni. Nem bonyolult, csak telón kell csinálni és kicsit macerás, de ha gyakorlott vagy az egész kb 3 perces folyamat. A porszívó a 36.eszköz a MiHome Okosotthon rendszeremben és nagyjából mind magyarítva van. Már ez egyfajta rutinná vált mire mindent bekonfiguráltam.

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#24) Yellow73_a válasza He-Nike (#23) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Köszönöm szépen, pont erre gondoltam. Az általad leírt lépések fele sincs leírva a miui.hu-n.
Sehol nem írja pl. hogy a meglévő mi home appot töröljem le, és nem "rátelepíteni" kell a magyarítottat.
Sehol nem írja, hogy nem kell újra párosítani, resetelni a wifit, hiszen már az accountomban ott a porszívó.
Sehol nem írja, hogy le kell törölnöm a 713.apk-t és a letöltött 13605.apk-t át kell nevezni 713.apk-ra, és úgy berakni a célkönyvtárba.

Szóval nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad.
Mivel nem nyúlok a porszívóban lévő softwarebe, így gondolom bárhol meg tudom ezt a magyarítást csinálni, nem kell a porszívó mellett lennem. Vagy mégis?
Hiszen gondolom ez a magyarítás egyben egy firmware frissítéssel is együtt jár, mert valahogy a porszívóval is meg kell tanítani a zónázást, nem csak a kezelő softwarerrel. Vagy nem így van?

(#25) Yellow73_a


Yellow73_a
(tag)

Még egy kérdés merült fel bennem.
A szüleim is gondolkoznak egy robi vásárlásán, de előtte ki szeretnék próbálni, hogy náluk hogyan működik.
A kérdésem az, ha átviszem hozzájuk, nekik is létrehozok egy Mi home accountot, az ő wifijükkel is párosítom a robotot, attól még az én accountomban is megmarad minden, vagy elvesztem a robotot és megint újra kell párosítanom otthon?

(#26) He-Nike válasza Yellow73_a (#24) üzenetére


He-Nike
(tag)

Nagyon szívesen!
Én speciel tegnap a munkahelyemen csináltam meg a magyarítást mikor írtam a posztot akkor is még a melóhelyemen voltam,csak ugye távolról is le tudtam tesztelni, hogy működik-e mert ugye látom merre jár a robi. Szerintem a firmware alapból tudja ezeket a funkciókat csak a csak az európai MiHome van ezek szerint lekorlátozva.
Másik kérdésedre.: Szerintem ha rácsatlakoztatod egy másik wifi hálózatra egy másik accounttal. Utána, ha visszahozod tuti resetelni kell a wifijét és újra csatlakoztatni.

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#27) Yellow73_a válasza He-Nike (#23) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Én már itt elvéreztem:
"-A telefonodon egy filekezelő segítségével megkeresed a Belső tárhely(nem az sd kártya)/plugin/install/mpk/80 mappa alatt a 713.apk fájlt"

Nem találok ilyet. Xiaomi Redmi 4X gyári filekezelőjével próbálkoztam.
A filekezelő keresőjébe beírtam a plugin-t, nincs találat. Beírtam az install-t, nincs találat, beírtam az mpk-t nincs találat, beírtam az apk-t, nincs találat.

(#28) He-Nike válasza Yellow73_a (#27) üzenetére


He-Nike
(tag)

Az előző lépéseket megcsináltad?
Ha feltelepítetted a magyar nyelvű appot és rákattintottál a porszívóra ikonra akkor el kell fogadni valami engedélyt, akkor letölti a plugint. Ha letöltötte meg kell jelenjen a belső tárhelyen a plugin mappa. onnan meg már leírtam hogyan tovább. Ha kihagytad valamelyik előző lépést akkor nincs ott a mappa...

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#29) joco83 válasza Yellow73_a (#27) üzenetére


joco83
(csendes tag)

Telepítsd fel a letöltött MI Home_5.33.15 apk-t (nem a play storebol) csatlakozz a porszívóhoz és utána lesz ilyen mappád. Én is igy akadtam el elsőre. :-) Szintén Redmi 4X - azóta megoldva

[ Szerkesztve ]

UE40D5000

(#30) joco83


joco83
(csendes tag)

Ezt a magyar hang leírást próbálta már valaki?

[link]

Meló után kipróbálom otthon az tuti :)

Videó róla: [link]

[ Szerkesztve ]

UE40D5000

(#31) He-Nike válasza joco83 (#30) üzenetére


He-Nike
(tag)

Szia!
Igen, fel flash-eltem a magyar hangot. Működik frakón. Hozzám magyarul szól a robi.
Ja amúgy bocsi, ha valamit félreérthetően írtam...

[ Szerkesztve ]

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#32) Yellow73_a válasza He-Nike (#28) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

He-Nike és joco83:
Köszi. Nem csináltam meg :) Azt hittem, a gyári MI Home alkalmazás felépítése ugyanolyan, mint a magyar MI Home_5.33.15. Ezért csak elméleti síkon foglalkoztam a kérdéssel, és az első lépések kihagyásával azt próbáltam ki, hogy egyáltalán boldogulok-e a file managerrel, meg elméletben a filecserével.
Szóval ezek szerint azért nem találom a plugin mappát, mert még nincs :)

(#33) sentinel válasza joco83 (#30) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Szia,

én megvettem (Lurdy) és egyből ezzel a magyarosítással kezdtem, csak a férfi hanggal. Minden ok. (EU-s régió)

Nekem a szőnyeggel van bajom: ügyetlen a gép rajta :( Nem tudom miért nem tudja érzékelni és nagyobb fokozatba kapcsolni, meg kikapcsolni az oldalsó kefét ha szőnyegen van? Ahogy pörög oldalt, nekem elviszi félre állandóan, meg el is akad emiatt. A S50 állítólag ebben jobb.

Továbbá rohadtul örülnék ha a mélység érzékelőjét lehet állítani hogy min ne menjen le. Nekünk határeset lehet és vagy leugrat vagy nem. Jó lenne ha ezt az értéket állítani lehetne :(

(#34) sentinel válasza sentinel (#33) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Bér ahogy olvasom a német fórumot, ott írják hogy improválták a szőnyegen vagy szőnyegre haladását az új firmware-el... Remélem is,

(#35) dugesz77 válasza sentinel (#34) üzenetére


dugesz77
(őstag)

Ma próbáltam én is, még nem akarom elkiabálni ,de tényleg jobb. Nem tudom mit csináltak de nekem a szőnyeg szélén elég sokszor megakadt/kerregett (IKEA ÅDUM szőnyeg) félkör íveket került. Most akár, zóna takarításnál egyből felmegy hangtalanul. (a magyar nyelvű Mihome alatt eddig is volt nemzetközi Gen1-nek zóna takarítás? Sima EU regisztráció.) Eddig nem használtam ezt az app-ot de így elérhető az is.

[ Szerkesztve ]

(#36) Yellow73_a válasza sentinel (#33) üzenetére


Yellow73_a
(tag)

Nálunk ügyesen dolgozik szőnyegen is. Egyedül akkor van egy kis gondban, amikor a parkettáról a szőnyeg sarkánál vinné fel a tervezett nyomvonalra. De ezt is megoldja, arrébb megy, és körkörös mozgással megy fel a szőnyegre, majd folytatja jól megtervezett útját.
Vasárnap délelőtt dolgoztattuk, igaz, akkor quiet módban, ma délután megint munkába fogtuk, de már turbo és max speed módokban, rengeteg port összeszedett megint. Igaz, most elhúztuk az ágyakat, meg pár kisbútort a fal mellől, hogy ott is kitakarítson, ahol normál porszívóval sohasem fértünk hozzá rendesen, valószínűleg a kpor zömét ezekről a helyekről gyűjtötte be.
Továbbra is csak ámulok, hogy milyen okos, és hogy milyen alaposan takarít.

[ Szerkesztve ]

(#37) dugesz77 válasza dugesz77 (#35) üzenetére


dugesz77
(őstag)

Találtam képmentést a frissítés előtti állapotról is ,talán így jobban kivehető mi a különbség.
Frissítés előtt, a dokkolónál látszik,hogy megakadt a szőnyeg sarkában a kijelölt helyet sem igazán tartja be illetve nagy íveket tesz:

Frissítés után, szögegyenesen megy mindenhol ,szépen leköveti a vonalakat, nem akad el:

(#38) sentinel válasza dugesz77 (#35) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Örülnék ha jobb lenne.
Sajnos nekem nem magyar a Mihome és nem ajánlja fel még az új firmware-t (EU régió).

(#39) dugesz77 válasza sentinel (#38) üzenetére


dugesz77
(őstag)

Magyar app és az életre keltése (#23) He-Nike leírta :R
Friss firmware-t meg én írtam,hogy lehet felrakni a robotposzívós topikban.

[ Szerkesztve ]

(#40) sentinel válasza dugesz77 (#39) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Igen, olvastam, köszönöm! :)
Azt nem írtátok viszont hogy a telepített férfi magyar hang feltehető vagy megmarad? Ha nem akkor inkább nem teszem fel az újat fw-t még...

Más:
Ebben a videóban elmossa csap alatt a hepa szűrőt a nő. A miénket is lehet mosni csap alatt? Lehet az is hogy tök ugyanaz a szűrő a két gépben? Kinézetre úgy tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#41) dugesz77 válasza sentinel (#40) üzenetére


dugesz77
(őstag)

Én először firmware-t frissítettem utána magyarítottam, felment rá simán a magyar hang. Előtte nem volt magyar hangom tehát azt nem tudom,hogy leszedi-e.

A mosható szűrőt szerintem a roborock-hoz hozták ki de mivel csereszabatos a gen1-hez is használható. A gyári gen1-hez adottat viszont tudtommal nem lehet mosni. Én utángyártott szűrőt vettem nemrég az mosható viszont ahogy válaszban megkaptam nincs nagy értelme mosni.

(#42) zsolt1225 válasza dugesz77 (#39) üzenetére


zsolt1225
(aktív tag)

És az iOS-t használokkal mi a helyzet? Se magyar hang, se új fw? :D

(#43) He-Nike válasza zsolt1225 (#42) üzenetére


He-Nike
(tag)

Csak van egy androidos ismerősöd? Az övével megcsinálod az fw frissítést és a hang telepítést, majd használod tovább az iphone-oddal mintha mi sem történt volna.

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#44) sentinel válasza dugesz77 (#41) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Most frissítem a fw-t.
Idáig maradt magyar addig, hogy kérem várjon amíg a rendszer frissítse... blabla

(#45) sentinel válasza sentinel (#44) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Magyarul beszél, tehát firmware frissítés után megmarad a telepített magyar nyelv :)
Most nekem is a legfrisebb van fent.
Ellenben szőnyegen továbbra is szeret forogni és nem egyenese menni. Bár még csak keveset teszteltem.

(#46) sentinel


sentinel
(aktív tag)

Befrissítettem a MiHome-ot is magyarra ahogy itt írtátok. Köszi!
Annyi van, hogy töltéskor a státusznál kínai betűk vannak nekem. A többi nagyjából ok.

(#47) dugesz77 válasza sentinel (#45) üzenetére


dugesz77
(őstag)

Igaz én csak zónázás alatt néztem hirtelen ott egyértelműen jobb volt. Így belegondolva lehet csak annyi a varázslat,hogy nem tekeri az főkefét míg oda nem ér a zónához. Délután meglesem meg futtatok egy teljes lakás takarítást is ,eltér-e valamiben.

(#48) sentinel válasza dugesz77 (#47) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Egy valami nem tetszik ebben a magyaroított MiHome-ban: menet közben nincs ikon a csendesség megváltoztatására. A gyárin volt, tudtam menet közben állítani. Itt most menübe kell lépni (?) vagy lehet valahol kirakni?

(#49) He-Nike válasza sentinel (#48) üzenetére


He-Nike
(tag)

Ezért ez megbocsájtható. A két új funkció szerintem hasznosabb. Nem nagyon szoktam a teljesítményen állítani. Nálam többnyire akkor dolgozik mikor nem vagyunk otthon, akkor meg mehet tőlem maxigázon is nem zavar a hangja...

Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.

(#50) sentinel válasza He-Nike (#49) üzenetére


sentinel
(aktív tag)

Igen, valóban :)
Köszi szépen a segítséget.
A porszívó valóban jobban megy a szőnyegen ezzel az új firmware-el!
Nekem az vált be ha kijelölöm a szőnyegt, zónatakarításra nyomok és akkor csinálja jobban meg.
Amúgy sima takarításkor eléggé bénázik a szőnyegen.
De jó így.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.