- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukinyo
addikt
Használ valaki RR-N-v5.8.5 romot?
Kérdésem az hogy melyiket érdemes feltelepíteni amin minden működik, jó az akkuidő, stb,stb.
Mert én találtam többet is és nem csak a készítés időpontja nem egyezik, hanem más-más készítő jegyzi. -
kukinyo
addikt
válasz
KamuMazsola #15192 üzenetére
"szinkronizáld a Gmail fiókomba a névjegyzéket"
Az miért nem jó ha a saját fiókjába szinkronizálja?Nehogy komolyan vedd, csak ez kihagyhatatlan volt.
-
hazai
tag
sziasztok
hogy tudom xiaomi redmi note 4 3/32 sim card szinkronizálását elvégezni? behelyeztem a kártyát és nem látja a telefonszámokat ami a sim kárlyán van . segítségeteket megköszönöm . -
lekka2
csendes tag
Sziasztok! Megjelent aTelenor kínálatában a Note 4. Az ottani leírás szerint vízhatlan a telefonunk. Vagy ez egy újabb példánya az amúgy sem kevés fajta note 4-nek?
-
z0d1@Ku$
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy merre találom azt a menüpontot, ahol meg lehet adni az egyes alkalmazások hozzáférését a mobilinternethez?
-
vigyori78
őstag
-
kukinyo
addikt
(I)"jól néznénk ki ha a felajánlott alapértelmezett "gyalu" lenyomná a rádiós dolgok (pl. az LTE modem, neve NOS_HLOS.bin) működéséhez használt partíciókat meg pl. a EFS partíciót : D A fact. reset nem törli a /system-et"(/I)
Félreértettél, én ezt írtam: "Tudomásom szerint egy teljes törlés a TWRP-ből mindent legyalul."
Ezalatt azt értettem amit minden új rom telepítése előtt megcsinálok TWRP-ben. Vagyis nem fact. reset, hanem kiválasztom amit kell. Dalvik/ART cache, cache, system, data, akár az internal storage-t is.
Ez természetesen az általad említett partíciókhoz nem nyúl. Vagyis a telefon "alap" funkciói megmaradnak (viszont készen áll egy új rom fogadására), pl, EFS. Bár jártam már úgy pár rommal hogy törölte az IMEI számokat."Én pl. azt nem értem, hogy miért van egy csomó leírásban, hogy wipedalvik+cache > ROM install > wipedalvik+cache.. semmi értelme az égvilágon."
Persze hogy nincs értelme. Mivel ezek olyan adatokat "is" tartalmaznak amik a működéshez kellenek. Indításnál építheti fel magát újra.
Mindenesetre kíváncsivá tettél, nem mintha nagyon értenék hozzá de azért belenézek abba a zip-be. -
Oldman2
nagyúr
válasz
KamuMazsola #15176 üzenetére
Köszi, ez sem a legjobb, régebben (lehet hogy az is Dev volt), a Név is szerepelt a fájlnévben. Most Dev alatt is kb. ennyire informatív.
Jut eszembe, a Hangrögzitő alkalmazásban is csak ennyit látni, ott sem jelenik meg a számhoz tartozó Név a Címjegyzékből ?
-
kelly416
veterán
válasz
helixP #15161 üzenetére
Ebben igazatok van vipviformmal (és akkor itt válaszolnék a privátodra egyúttal, ha nem bánod). Az omnivision szenzorról meg is feledkeztem, mert annyira fura nekem, hogy bárki is raw-ban akar egy ilyen kamerával fényképezni. És nyilván, a szervizes cseréltetés játszik, de kíváncsi lennék a garira utána. De ok, meggyőztetek, beemelem az összefoglalóba, hiszen releváns kérdés, de linket nem szeretnék bele tenni, ha nem haragszotok meg. Relatíve sokat változnak, én meg nem tartanám a hátam sem egy megszűnt link sem egy gyenge minőségű kamera miatt. Keressen mindenki magának olyant és annyiért, amilyent szeretne, vagy kérdezzen a fórumon aktuális ajánlat után. Vagy van esetleg garantált linketek?
szetcsuszott:
Senki nem úgy született, hogy már az anyja hasában nyomkodta a manuál beállításokat, még ha sok filmben úgy is tűnik, hogy kamerával a kezében jön világra a gyerek.De komolyra fordítva, ha lusta vagy megtanulni, mi mit csinál, mivel mit tudsz korrigálni, akkor ne fogd rá semmire, mert Te vagy lusta elővenni a telefont, keresni egy témát, ami akár egy kinder figura is lehet egy asztal szélén, és tesztelheted a kamerádat. Olyan nincs, hogy véglegesen elrontod, mert egyrészt van alap értékek visszaállítása, ha az sem segít, ott a beállítások, alkalmazások, kamera alkalmazás, adatok törlése gomb.
juve600:
Kérdezz rá a topikjában. -
ht42
senior tag
Én sem értem ezt a SOT misztifikációt... Valóban hatalmas SOT érhető el, ha nem csinál a telefon semmit, csak az ikonokat mutatja, de elérhetünk simán 10 perc SOT-ot is, ha a masinánk a háttérben a Tejútrendszer és az Androméda 4 milliárd év múlva esedékes összeütközését szimulálja...
Persze ki lehet találni valami tesztet, ami mutat valamit: pl. teló gyári állapot, valami sztenderd film elindítása, oszt hadd menjen, míg be nem horpad az akku... -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
KamuMazsola #15168 üzenetére
A "témaindító" hozzászólásban leírtam, hogy a Fájlnévvel van gondom...
A fájlnév maga milyen felépítésű?
-
juve600
nagyúr
üdv
RR 5.8.5 alá feltettem a MiFit appot de nem megy a lépésszámláló benne,mi lehet a gond ? miui9 alatt simán ment gps bekapcsolása nélkül is
thxmost rendeltem a két fiamnak MiBand2 -t és lenovo k3 note telójuk van,remélem azzal megy majd,mert ugye ahhoz is a MiFit app kell
-
crok
Topikgazda
Széljegyzet egy nagyon-nagyon régi hsz-emre:
?: Mennyire nem mérvadó a SoT mint egzakt mérőszám?
!: 5 óra képernyőbekacsolás egy wakelock-al alacsony fényerőn (15% körül) de nincs app ami futna - eredmény: 10% akku merülés.
Ha ezt veszem alapul a telefon SoT-ja 50 óra is lehetne? Akár.. de csak ha nem fut semmi, csak be van kapcsolva a képernyő.. alig van háttérben futó dolog (pl. sync) és stabil a rádió jel is és nem keres-kutat az LTE modem se.. mert ezt jelenti a SoT. És mivel a felhasználó több, mint valószínű hogy használja a telefont (kihangosítva telefonál, appokat nyomogat, videot néz.. et cetera) ha be van kapcsolva a képernyő így a SoT csak egy irányadó mérték, semmi más.. felesleges összehasonlítani a SoT számokat anélkül, hogy valós használatstatisztika lenne mögötte. Csak ennyit akartam mondani.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
kelly416 #15160 üzenetére
"csak sokan még arra is lusták, hogy manuálisan állítgassák a dolgokat."
Mondjuk magamból kiindulva nem lustaság ez, hanem én pl. olyan hülye vagyok hozzá, hogy azt se tudom, mihez nyúljak, mit állítsak és merre, és sanszosan jóval kakább eredményt tudnék elérni, mint gyári állapotban, továbbá lehet vissza se tudnám állítgatni.
Legfeljebb akkor nyúlnék hozzá, ha lenne valahol valami szájbarágós, direkt fényképészeti análfabékák számára készült beállítási leírás, másképp soha. -
helixP
nagyúr
válasz
kelly416 #15160 üzenetére
Teljesen egyetértek. Sony és Samsung között semmi különbség nincs!
Töksötétben lehet, hogy egy-két zajpixellel kevesebbet produkál a Sony, de olyan sötétben még így is simán kuka mind a két szenzor teljesítménye, használhatatlan. Szóval szerintem félrevezető, ha valaki beesik a topicba akkor azt látja, hogy cserélni kell a szenzort, ha nem Sony, mert másképp használhatatlan.Az más kérdés, hogy az Omnivision szenzorosok RAW-hibája tényleg fájó lehet.
-
kelly416
veterán
Az összefoglalóban benne van a módszer, amivel meg lehet nézni, csak nem, mint "kamera modul beazonosításául szolgáló kód", hanem mint szerviz kód, ahol sok mindent meg lehet lesni. Ha rosszul emlékszem, akkor beállítások- telefonról- kernel verziót böködöd, bejön a szerviz menü. És kérdésedre a válasz, szerintem fikarcnyi értelme sincs beírni az összefoglalóba, hogyan szedd szét az unibody telefont, hogyan cserélj kameramodult, hogy a végén vagy ne működjön a telefon, vagy ne legyen érdemi javulás, mivel kameramodul és kameramodul között szinte semmi eltérés, de manuál mód és automata fényképezés között jóval nagyobb eltéréseket lehet felfedezni, csak sokan még arra is lusták, hogy manuálisan állítgassák a dolgokat. Mert akárhogy is nézem, nem sokan szednék szét és raknák össze teljes sikerrel a telefont, rengetegen panaszkodnának. Szerintem.
Szerk.:
Nem volt benne, most benne van mindkét verzió. -
crok
Topikgazda
válasz
kukinyo #15151 üzenetére
"Tudomásom szerint egy teljes törlés a TWRP-ből mindent legyalul." - jól néznénk ki ha a felajánlott alapértelmezett "gyalu" lenyomná a rádiós dolgok (pl. az LTE modem, neve NOS_HLOS.bin) működéséhez használt partíciókat meg pl. a EFS partíciót : D A fact. reset nem törli a /system-et mert az a ROM-ok 99.999%-ban a ROM telepítő script része - ellenben a cache-t, a /data-t és a Dalvik/ART cache-t azt törli mert úgy tűnik el az adatod, hiszen a fact. resetnél az a cél hogy a ROM-ot üresen indítsd el. De a teljes-teljes törlés az megint más, abban az összes elérhető partíció törlése benne van.. olyat szerintem nem akarsz csinálni (sd-ext, internal storage..). Én pl. azt nem értem, hogy miért van egy csomó leírásban, hogy wipedalvik+cache > ROM install > wipedalvik+cache.. semmi értelme az égvilágon.
Ha megnyitod a zip-et megnézheted milyen image-ek és milyen binárisok vannak benne, akkor látszik, hogy azért firmware upgrade a neve mert firmware-t upgrade-el. Az upgrade a 7.2.9-ben jött ki először és visszafelé kompatibilis a firmware-ek működése - de a Nougat alapú ROM-ok működéséhez elengedhetetlen fixeket tartalmaz, a Nougat ROM-ok már patch-elve vannak az új firmware-ekhez, a Marsmallow-nak meg mindegy mert visszafelé kompatibilis.
@aytukabozs: a Lineage-be bele lett integrálva, azt írták egy changelog-ban
-
-
Termi92
tag
válasz
bollokcs80 #15118 üzenetére
Ebben lehet valami, XDA-ra már felkerült valami kiszivárgott stabil 9-es verzió (de csak a kínai verzió, play áruház és multilang nélkül).
-
kukinyo
addikt
válasz
DJ Diablo #15153 üzenetére
Sajnálom.
Egyébként az én telefonomat is csak az eszközkeresőben látja, a főoldalon 0 connected van. Viszont az én előző telómnak nyoma sincs.Az unlock program mégis megadta a 72 órás várakozást, igaz többszöri próbálkozásra. Lépj ki a fiókból (ha kell többször is) pc-n illetve a telódón is.
Hátha kell neki valamennyi idő míg felfogja hogy változás van.
Vagy ha kell küldess magadnak SMS-t, elvileg azzal regisztrálja a SIM-et a készülékkel együtt.
Mert lehet az zavarkodik be hogy régi SIM, új készülék. -
kukinyo
addikt
Olvasgatom holozis_HUN blogbejegyzését az összefoglalóból (nagyon hasznos dolgokat ír le érthetően), és az ebben foglaltak egy részéről kérdeznék:
"Figyelem! Ha MIUI-ról térünk át CM alapú rendzserre (pl Lineage OS) ajánlott ez a firmware telepítése, mielőtt az új rendszert feltesszük. Ennek a feltelepítése és az új rendszer feltelepítése között NE rebootoljunk!"
Mi ez a kb 50Mb-os firmware, mit csinál, miért van erre szükség?
Tudomásom szerint egy teljes törlés a TWRP-ből mindent legyalul. -
DJ Diablo
tag
Sziasztok!
Én is lecseréltem a RN2-t.
Olyan gondom van, hogy a MI Acc-ból nem tudom törölni a régi telefont. Letörlöm, de amint újra belépek vagy lefrissítem az oldalt újra megjelenik. A RN4-en be tudok lépni az acc-ba, de webes felületen nem látszik csak az eszközkeresésben. A telefonon az egyéb eszközökbe ott a régi telefon. A MI flash reklamál, mert csak a RN2-t látja. Mi lehet a gond? Az asszony telefonjával nem volt ilyen. Lehet az volt a probléma, hogy beléptem egyidejűleg a még aktív RN2 mellett?
Várom az ötleteket. Végső megoldásként regelek újat.Köszi!
-
trebrona
nagyúr
válasz
aytukabozs #15139 üzenetére
Új HSZ=>Korábban feltöltött képeim listája=>Kiválasztott kép töröl
Nem kell hozzá modker.
-
Fejlesztő13
tag
válasz
vipviform #15133 üzenetére
Tudom, aktívan követem a fórumot. Mivel ők már kicserélték gondolom nem cserélik vissza egy teszt kedvéért ha elégedettek. Különböző beállítású (fények, téma, mozgás, stb.) előtte-utána videók pedig nem szolgálnak érdemi eredménnyel. Ezért írtam neked, hogy amíg megjön a szenzorod addig fel tudj készülni ha érdekel a dolog.
-
vipviform
senior tag
válasz
aytukabozs #15135 üzenetére
Ott a pont, Te mélyebbre mentél, én csak a felső sort olvastam.
-
vipviform
senior tag
válasz
Fejlesztő13 #15123 üzenetére
Nagyon szívesen, de nekem még nem jött meg a szenzor, utána mindenképpen. Két fórumtárs már cserélt szenzort, egy picit olvass vissza.
-
vispisti
csendes tag
Szervusztok.! Van egy Nokia Lumia 920-am. Most lett egy Xiaomi Redmi Note 4 - em. Több más mellett az a legfőbb problémám, hogy fogalmam sincs hogy tudnám átrakni a telefonjegyzéket a Windowsosról az Andridosra.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
vipviform
senior tag
válasz
aytukabozs #15122 üzenetére
Én se habla espanol, de a kiírás szerint a tpu tok az csak plusz ajándék...
-
Janou
őstag
Srácok!
Látom nagyon be van feszülve mindenki erre a kamera modul témára.
Először is mivel tudjátok megnézni, hogy milyen modul van benne? Ha jól értelmezem gyárilag bármi lehet benne.
Másodszor szerintetek ezt nem lenne érdemes beleírni az összefoglalóba? -
-
ratobi
senior tag
Sziasztok, egy ismerősöm küzd a telefonnal. A simen látja a telefon számokat, de hívást nem lehet indítani, mobilhálózat nem elérhető. Nem tudom az számít-e, hogy csak egy mikro sim van a telefonban.
-
-
Kobe
veterán
MIUI Global 8.5 Stabil, 8.5.8.0 NCFMIED változatra kellett volna mrá jönnie 9es frissítésnek ?
-
-
-
Jqwertyz
csendes tag
Sziasztok!
Ket napja van meg a telefonom es rogton lenne ket kerdesem.
Nincs benne digitalis csak analog ora? Vagy csak en nem talalom?
Masik telefonomon a dokkolo savban van egy ikon amire ha kattintok akkor megjelenik az osszes app. Itt hogyan lehet elocsalni oket?
Koszonom! -
vipviform
senior tag
válasz
szetcsuszott #15116 üzenetére
Ha gyorsan szeretnéd, akkor itt egy spanyol forrás az Ebay-ről. https://www.ebay.com/itm/PROTECTOR-SCREEN-GLASS-TEMPERED-FULL-3D-XIAOMI-REDMI-NOTE-4X-FUNDA-4-X/292195462176?epid=1271792432&hash=item440834ec20:g:~twAAOSwFFZZd76W
Egyébként az összefoglalóban is találsz megoldást.
-
bollokcs80
Korrektor
Úgy néz ki, nem lesz új béta, de két héten belül itt a végleges MIUI9
-
aytukabozs
addikt
válasz
szetcsuszott #15116 üzenetére
Itt az ideje akkor hogy megismerd.
Én is ódzkodtam tőle pár éve, merthogy "jaj nincs paypal", de állítom;mára az alipay vevővédelme korrektebb mint a paypal.
van itt ali topic, ahol naprakész tippeket, segítséget kaphatsz.
Szóval megéri -ha nem is váltani, de- bevenni a repertoárodba az alit. -
szetcsuszott
aktív tag
Na hali.
Beszálltam a buliba egy 4/64-essel, ebayről rendelnék egy MSVII tokot meg full cover üveget. Az üvegre adjatok már tippet pls, honnan, melyiket, mert 200-5000 forintig mennek, és mindnél ugyanazok a képek vannak, nemtom melyiket érdemes. Légyszi olyan válaszoljon, aki ebayről rendelt, az alit nem ismerem..persze ami linket találtam a fórumon fóliára az mind alisKöszi!
-
kukinyo
addikt
Mikor belépek a MI Unlock alkalmazásba, megnézi hogy van e nyitási engedélyem és egyből ezt az oldalt dobja fel:
Ezek szerint van engedélyem?
Nincs go gomb, nem dob fel semmilyen weblapot, viszont hiába kapcsolom hozzá a telefont nem csinálja meg.Szerk: Na most feldobta a 72 órás várakozást.
Akkor ne is próbáljak már engedélyt kérni? Ezek szerint, meg van? -
iff
senior tag
válasz
vipviform #15097 üzenetére
Én simán "körömmel"
szedtem szét. Pedig nincs nagy körmöm.
Először is a sim tálcát kiszedtem, majd finoman felülről egyből pattant is le a hátlap. Az oldalán volt kicsit nehezebb. Alul valószínű jobban passzolt, zárt, mert ott nagyon fogta. Kíváncsiságból szedtem le megnéztem az akkut .
Ha javítana a sony szenzor ezen , akkor lehet én is cserélnék.
Nekem Samsung van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest