Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz jaroslav #91861 üzenetére

    "Hát én egyszerűen azt gondolom, hogy a kép minőséget a pixelszám/felületegység mutatja objektíven, és a képminőség érzetet ezen érték, és a képernyőtől való távolság határozza meg."

    Ugyanarról beszélünk, csak máshogy fogalmaztad meg. A képátló szorosan összefügg a pixelmérettel, a nézési távolság pedig azzal, hogy pixelesnek látod-e a képet. Egy 43"-es TV esetén is lehet értelme a 4K-nak, ha elég közelről nézed.

    De egyébként a képminőség megítélése ennél sokkal sokrétűbb, vehetjük a betekintési szögeket, kontrasztarányt, színtér fedést, színmélységet, utánhúzást vagy a mozgások darabosságát és még lehetne sorolni. A felbontás csak egy paraméter a sok közül. A 4K csak egy felbontás, az UHD viszont egy komplett szabvány család, ami a fenti dolgok egy részét is leírja (beleértve a 4K vagy 8K felbontásokat, Rec.2020 színteret, képfrissítéssel és egyéb paraméterekkel együtt, mint például a fő HDR szabványok kompatibilissé tétele a Rec.2020 leírással). Azt kell mondanom az UHD elég nagy minőségbeli ugrás az FHD-hoz képest és ez nem csak a felbontásban mutatkozik meg. Aki ezt gondolja, sajnos nem tud még eleget arról, hogy mit jelent az UHD.

    A monitort meg azért bátorkodtam megemlíteni, mert sokan játszanak konzollal asztali PC monitorral. Sokkal olcsóbb játékra alkalmas monitorral játszani, mint TV-vel és nagyon sokan nem vennének TV-t csak amiatt, mert konzolt is. Ha nem kellene a sorozatokhoz és filmekhez a TV, akkor nekem sem lenne, inkább ide tenném az asztali PC mellé az Xboxot, a monitorom amúgy is több bemenetet kezel, egy gombnyomásra tudok váltani közöttük.

    Szóval azért a 4K játék képernyő oldalról nem feltétlenül több százezres tétel. Meg ugye amit linkeltem korábban táblázat, abból azért látszik, hogy belépő szinten is van már 4K TV, ami alkalmas játékra (akár jobban, mint néhány top márka több százezres 4K készüléke). A Scorpio árát meg még nem tudjuk. Én arra tippelek, hogy a Microsoft inkább benyeli a masszív buktát, de nem fog nagyon elszállni a PS4 Pro-hoz képest. Vagy ha nem tudja lejjebb szorítani az árat, akkor amolyan otthoni mindenes számítógép lesz, amivel játszani lehet, fotót szerkeszthetsz vele, videót vághatsz, fut rajta egy teljes értékű Windows 10, stb.

Új hozzászólás Aktív témák