Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48967168

    törölt tag

    Páran érdeklődtetek az Assetto Corsa-ról, tegnap este végre eljutottam a kormányos próbáig.

    Előjáróban annyit hogy a PC verziót szinte a megjelenése óta gyűröm, ugyan nem tartozom az online kemény mag közé, de offline a karriert meg a challengeket már majdnem végigpörgettem. Úgyhogy akarva-akaratlan csak ahhoz tudom hasonlítani, meg ugye a FM6 és pC ami mérték lehet jelen esetben.

    Nos, a kezelőfelület teljesen át lett szabva, jóval "konzolosabb" de rendben van. A jármű és pálya a hivatalosan kiadottaknak megfelel, ennek ellenére elég jó áron lehetett megvenni a programot. Fekete pont hogy rögtön van hozzá egy DLC (japanese, meg pár aprósággal) amit hozzátéve már teljes árú lesz a csomag.

    A beállítások között jóval kevesebb dologban kontárkodhatunk, érdekes módon a PC legnagyobb erőforrás-zabáló filterek megmaradtak. A Fanatec-szettemet (WB2-full) rendben kezeli, persze csak akkor ha már csatlakoztatva és bekapcsolva volt a XO indítása előtt, de ez inkább XO probléma. Érdekes hogy a H-s váltót egy picit máshol kell engedélyezni, és hogy az analóg kéziféket nem is látja itt, holott drift-ben meg szépen lehet húzogatni.

    Ha már kormányzás, az FFB-től nem kell félni, szerintem XO-n ez eddig a legjobb, messze megelőzi a konkurenciát. Idő hiányában nem kezdtem el finomhangolni, de már most kitűnőnek látszik.

    A versenyek alatt maximum 15 ellenfél ellen csapathatunk, de nem véletlenül lett az alapbeállítás 9, erről később... Ne álmodozzunk különböző autótípusok egyszerre pályára engedéséről, vagy csak egy típus, vagy egy kategória (pl: DTM 90's) ellen küzdhetünk.

    A grafika hozza a várható szintet, mármint aki nem vár egy belépő PC-től jobb képminőséget. Itt sajnos fényévekkel jár előrébb a Forza, effektek terén meg a pC. Mondjuk ez nem kifestőkönyv, szóval a versenyzés élménye attól még lehet jobb.

    De ehhez 60fps kellene, ami viszont szemlátomást nincs meg. Persze lehet hogy a szememmel van baj (PC-n 3440x1440-ben tolom G-Sync-el) és el van kényeztetve de a látvány elég lehangoló... Ami nagyobb baj, hogy hogy a 60fps inkább 30, és még nem is próbáltuk a multit... :(

    Ennek ellenére single-be tök jól el lehet játszani vele, a kormány nagyon él, a PC-s hangulat átjön.

    A Multi viszont siralom! PC-n is hajlamos elzabálni már egy i5-ös procit is több versenytársnál, egy-két extrémebb igényeket támasztó kartárs 6 magról beszél (nyilván kissé túlzás) de itt szinte folyamatosan szaggat, 20 fps környéke a max. Ezt remélem ki tudják peccselni, vagy fejleszteni tudnak a szerverparkon, de így elfogadhatatlan.

    Összefoglalva egy eleve rétegjáték mégszűkebbre húzása után kaptunk egy érdekes próbálkozást. Aki csak XO-n keres versenyszimulátort annak jó alternatíva lehet, bár az az igazság, hogy a pC mostanra már olyan szintre fejlődött, hogy jelen pillanatban az a jobb játék. (még akkor is ha a fizikai modell nekem az AC-ben jön be jobban). A száguldás élménye pedig az árkádosodása ellenére is a FM6-ban van meg jobban, az szemkápráztató. Pár hónap múlva tuti 4 számjegyű lesz az ára, addigra remélem reszelnek is rajta, úgyhogy akkor biztos megér egy próbát...

Új hozzászólás Aktív témák