Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz tDr1v3r #77383 üzenetére

    Amiről te beszélsz az a Gold előfizetés, de a Live egyes elemei már most is meg vannak osztva a két platform között, például a piactér, ahol játékokat, DLC-ket meg egyéb dolgokat vásárolhatsz a PC-re áthozott Xbox játékokat is itt kell megvenned, ha mindkét platformra bezsebelnéd. A Microsoft minden tranzakcióra jutalékot számít fel, mint a Steam is teszi.

    Jelenleg a Windows áruházban elég siralmas a felhozatal, a megvehető tartalmak többsége mobilos játék, ezen kívül van még Tomb Raider, Quantum Brake és az ingyenes Forza 6 Apex. A Microsoftnak létkérdés, hogy kiadókat csábítson át ide, ne csak Steamen legyenek jelen.

    Mellesleg előfizetést PC-seknek is el lehet adni, lásd még: EA Access van PC-re is, de ott van még a Humble Montly is, nem beszélve rengeteg havidíjas MMO-ról, igaz ezek sorra mennek át free-to-play modellre (amelyik pay-to-win felállást erőltet, hamar megy a süllyesztőbe, de 10-15 dolcsit így is nagyon sokan elköltenek havonta). Kitalálhat ilyen megoldásokat bármelyik kiadó. Ezeket a Microsoft piacterén keresztül eladva mind bevételt termel.

    Erre mondom én, hogy a Microsoft próbálja elmosni a határt Xbox és PC között (mellesleg ezt szó szerint is sokszor kijelentették a Windows 10 bemutatásakor, csak akkor még nem részletezték). Ahelyett, hogy a két platform versenyezne egymással, inkább együttműködnének és erősítenék egymást. Én ezt jó iránynak tartom. Ez nem az Xbox pozícióját gyengíti, hanem éppen erősíti, mert több kiadót sarkall majd arra, hogy közös PC + Xbox fejlesztésekbe tegye a pénzét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák