Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • godzsy2

    senior tag

    válasz akooos #159353 üzenetére

    Az én véleményem szerint az Xbox One X-et FullHD-s megjelenítésnél van igazán értelme használni. Szerintem fontosabb a nagyobb fps szám. Ha 4K-s TV-n játszol X-el, ugyan azt az élményt kapod, mint az Xbox One S-el FullHD-n. És különbséget sem látsz, mert a grafika nem változik, csak a felbontás igazodik a TV-dhez.

    A 4K 30 fps semmivel sem jobb, mint a FullHD 30 fps, viszont FullHD-ban az X-ből kisajtolt 60 fps sokkal észrevehetőbb. Supersamplingot nem érdemes bekapcsolni. Persze, ha nem kell a tűéles kép a 4K-s TV-n is beállíthatod, hogy a játék a képkockasebességet preferálja (már ha van benne ilyen opció), ilyenkor viszont kicsit homályosodik a kép, de ez a játék hevében úgysem tűnik fel. (Havernál néztem meg 4K-s TV-n a különbséget.)

    Én a Black Ops 4 és a Shadow of the Tomb Raider miatt váltottam FAT-ről X-re, pedig csak FullHD monitorom van és jobb lett a játék. Csak kezdj el forogni mondjuk a Tomb Raiderbe, fel fog tűnni mennyibel smooth-abb a játék, ha a képkockasebességet választod opcióként. (Ha a játékban van lehetőség a motion blurt lehúzni, akkor azt is ajánlom 0-ra csökkenteni, valamit a film grain-t is minél alacsonyabb értékre állítani.) Ekkor kezdj el a kamerával forogni, tetszeni fog. Én értem miért jó a PC-seknek, ha több fps-t ki tudnak sajtolni a gépükből. Ezt az egyet irigylem tőlük. Persze nem annyira, hogy saját PC-t építsek e miatt, hisz akkor csak a videókártyám kerülne kétszer annyiba, mint a One X.

Új hozzászólás Aktív témák