Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • l.skywalker

    félisten

    Szerintem ez is pont olyan kérdés, mint a legtöbb mostanában felkapott "luxus" hobbi/eszköz/márka. Minden az igényeken múlik és szerintem az esetek 99%-ában a felhasználói igényekhez alakult hozzá a piac. Én 1 éve vettem "gaming PC-t". Semmi nagy dolog: 1080Ti + Ryzen 5 2600. Laikusként álltam hozzá, azt vettem meg amire volt pénzem. Használtan a teljes konfig úgy 210ezer volt, tény azóta egy használt 1080Ti ára is felment már annyira, hogy ma már ez a setup is többe kerülne. DE! Meglepetésemre nagyon kevés kompromisszumot kellett kötnöm eddig. A legtöbb játék fut 4K/60FPS-el, játéktól függően Ultra vagy Hight beállításokon, az első ami kifogott rajtam az a Cyberpunk volt, de mivel van FullHD monitor is kötve a gépre, így arra átrakva már ott is minden jól futott ill. Medium-ra téve 4K-ban is már élvezhető volt. És nem csak ősrégi játékokkal játszok, most a New World-el és a Marvel Avengers-el is "teszteltem" és ott is számomra tökéletes volt minden, az Avengers esetében kellett kicsit állítgatnom. Visszakanyarodva az elejére, minden az igényeken múlik. A mai világban egy Samsung és egy iPhone évenként ad ki új félmillió forintos telefont és az emberek évenként megveszik. Van ilyen ismerősöm. É-v-e-n-k-é-n-t!!!
    De maradva a gaming-nél is, a fórumon is van olyan, aki amint kijön egy fél generációs gép vagy amint megvan egy új generáció, azonnal adja el a régit és veszi az újat. És vannak olyanok, akik még ma is FAT One-al játszanak. Az előbbiek is elégedettek és az utóbbiak is. Mert mindenki a saját igényeihez mérve alakítja ki a környezetét, de a gaming ipar értelem szerűen ebből arra fog fókuszálni, aki évente veszi az új eszközt. Én még mindig One X-el tolom, mert még nem volt olyan játék ami érdekelt volna és ne jelent meg volna PC-re vagy lett volna már meg PC-re vagy ne futott volna ugyanolyan jó minőségben One X-en, a betöltési időt kivéve. A PC piacot úgy érzem kicsit igazságtalanul bélyegzik meg most sokan azzal, hogy "milliókba" kerül. Persze, ha valaki 3090-et akar, akkor igen, de mire kell mindenkinek a legújabb VGA mikor régieket is lehet kapni és használtan elég pofás gépeket lehet összerakni. Igen emelkedtek az árak, de mi az ami nem emelkedett? A chip hiány hatással van az egész világra, a VGA-k, SSD-k ára a kriptobányászat miatt van az egekben, de egy PS5/XsX ára is folyamatosan változik, bolttól/kereskedőtől függően. De a PC piac sokkal nagyobb árszegmensben érhető el, de sokan mindig csak a felső határához viszonyítanak. Nem szeretem azt, amikor egy konzolt megpróbálnak belőni egy PC-hez, hogy kb. milyen erőviszonyban van, de a saját itthoni tapasztalatom szerint az 1080Ti az eddig megjelent játékok esetében majdnem felér egy XsX-el, persze ahogy haladunk előre az időben ez egyre inkább nem lesz igaz, habár a Ray Tracing ahogy látjuk nem éppen egy must-have konzol feature lesz.

    Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Új hozzászólás Aktív témák