Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • ALEX131

  csendes tag

  Olvasgatom a hozzászólásokat azt van 1-2 amin jókat mosolygok :)
  Pár jó tanács: Ne rohanj előre, ha csak nem vagy scout járgánnyal! Aki elsőnek támad az szokott elsőnek meghalni is... Sok csatát lenyomtam már és rengetegszer láttam azt, hogy erősebb csapat elkezd támadni fejetlenül és csesznek a védekezésre, erre a gyengébbnek látszó team simán befoglalja a bázist... elég csak 3 tanknak bejutni és 30s alatt befoglalják!
  Az alaptaktikának annak kéne lenni, hogy felvenni 1 védelmi alakzatot ahol a tankok vannak elől, mögöttük a TD-k és leghátul a lövegek. Bevárni az ellen támadását és koncentrált tűzzel ledarálni a támadókat. Miután az ellen támadását sikerült hárítani, na akkor lehet támadni, lehetőleg 1 irányba. Fontos, hogy a lövegek mellett mindig maradjon védelem!
  A map elején az artyk pásztázzák az ellen bázisán az olyan helyeket ahova az artyk szoktak bújni, ha a scoutok odaérnek akkor 1ből tudják bemérni a célt, illetve láthatják a tüzelő artyt és látatlanba oda pörkölhetnek neki.
  Ha olyan helyzetbe kerültök ahol több tank harcol akkor mindig azt az ellent célozzátok amelyiknek kevesebb a HPja és van tűzereje is, így a lehető leggyorsabban tudjátok csökkenteni a rátok tüzelők számát. Ilyenkor nem szabad a kis célpontokra figyelni mert a nagyok jelentenek igazi veszélyt a csapatra. JagdTigerrel szoktam menni és sokszor jártam úgy hogy hagytam mögém kerülni aT34, Pz3, VK30-36-os tankokat és a nagyobb Tigrisre, VK45, IS3,IS4 vagy IS7re lőttem inkább mert azok sokkal nagyobb kárt tudnak okozni nekem is és a csapatnak is. Haverokkal szoktunk játszani és ventrilon beszélgetünk közben, azt ha megjelenik valami komolyabb ellenséges tank akkor szoktuk mondani 1másnak, hogy lődd xy-t. Ezen módszer olyan hatásos, hogy többször is előfordult már, hogy csak mi maradtunk életben, volt olyan eset amikor 2en maradtunk 7 ellenséges tankra, köztük is4 és Tiger2 vel. A végére még is sikerült lehozni a meccset a csapatmunkának hála :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz frame>24 #336 üzenetére

  Peddig itt figyel a garázsomban a jagdtiger :) esetleg ha belenézel a fejlesztési vonalba akkor láthatod a Német páncélvadászok végén ott figyel :) Vagy csak keress rám (ALEX131) és ott a player detailsban meg tudod nézni mivel is szoktam harcolgatni :)
  A csapatmunka részben kommunikáció kérdése, például a csata kezdete elött van 30s arra, hogy beszélgessenek a csapattársak és akkor le lehet beszélni, hogy mi is történjen...

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz K3NZO #439 üzenetére

  Mit vártál 1 olyan játéktól amit az Oroszok csináltak??? Rémesen eltúloztak benne dolgokat!
  Én JagdTigerrel tolom és csak nevetni tudok már azon amikor a sima ISről lepattanok...
  Elvileg a 128mmes lövedéknek akkora a becsapódási energiája, hogy már az önmagában harcképtelenné teszi a legtöbb szövetséges tankot! Ráadásul az első páncél a JTn 250mm!!! Ennek ellenére sokszor szemből eltalál valami fogpiszkálós szutyok és sérülnek a személyzetem vagy a tank...
  A valóságban 1 alap tigris kilövéséig 6 szövetséges tank semmisült meg! A háború végéig nem tudtak a szövetségesek olyan tankot felmutatni ami szemtől szembe kiállhatott volna a királytigris ellen! Az IS3 is csak az utolsó hetekben került bevetésre de azt is a királytigris távolabbról tudta kiszedni mint forditva...
  Mivel ruszki játék ezért talán ez így is marad és érdemesebb lesz a szovjet vonalon haladni.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Eagle16 #441 üzenetére

  nem várom, hogy 1 lövéssel kilöjek nagy tankokat, de legalább ne huzzák le a Német technikát mert ez így gagyi...
  Azt tudom a királytigrisekről, hogy a Magyarországi harcokban ledarálták az Oroszokat :)
  A balatoni ellentámadásnál -ahol Magyar tigrisek is harcoltak- nagyon nagy veszteségeket okoztak a ruszkiknak. Még az is az igazsághoz tartozik, hogy a német lövegek minőségileg nagyban felülmúlták bármely szövetséges löveget. Ennek eredményeképpen jött létre az IS3 amire 122mm-es löveget szereltek mert a tigris I és II hatásos lőtávját csak így tudták elérni.
  Amcsi oldalon meg a háború végére alkották meg a Phersinget 90mm-es löveggel aminek a tulajdonságai csak megközelitették a németek 88mm-es lövegét.
  A királytigrisek L71-es 88mm-es lövege 457 méterről 182 mm páncélzatot tudott átlőni ami az IS-2 ellen több mint elegendő volt!
  A tigris 112 mm-t tudott ilyen távból átütni (L56)
  A jagdpanther 226 mm-t (L71) 88mm-es lövegével
  Ezen értékekkel szemben a játékban igen csak alárendelt szerepben vannak ezen tankok az ISekkel szemben...

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz K3NZO #447 üzenetére

  Ha jobban megnézed akkor láthatsz általában minden csapatban ilyen kis pajzsos játékosokat. Ez a platoon rendszer...

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Vaktyuk1 #455 üzenetére

  Osztom a véleményed, teljesen jól látod a dolgokat! Sajnos nem a tényleges fizikai erőt alkalmazza a szerver, hanem belenyúl az értékekbe.... Nagyon röhejes az amikor 1 szaros IS3nál a 7 lövésemből(JTvel) 3 lepattan és a 4. bevitt találatom után marad még 2-3% élete...
  Vagy amin most a hétvégén akadtam ki az az volt, hogy a T34-85 szemtől szembeni harcban kilőtte a lövészem miközben a JagdTiger frontpáncélja 250mm!!! Éljen az orosz technika!
  Elindultam a T44 ágon, most T34-85nél tartok és 100 milis lövegével megyek, 1v1 harcban a tigrist kicsináltam vele 100%ról miközben én már 85-90%on voltam.... Ezen dolgok miatt mondom azt, hogy ez a játék messze van a tökéletestől! Kiváncsi vagyok a következő patchelésnél mik változnak :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Pár perce történt hogy JagdTigerrel harcoltam IS4 ellen, 5 lövést adtam le rá és abból 3 lövésem 1szerüen eltűnt... nem érkezett célba, nem robbant sehol se! 2 lövésem talált de 1 lepattant a másikra meg azt mondta, hogy nem sikerült átütni a páncélzatot, tehát 0%-ot sebeztem rajta... na ennyit az orosz tankok fölényéről... A 3 lövésem ami eltűnt az szinte 100, hogy az amcsi szerverek hibája, folyamat 140-180 közt van a ping. Többen is észrevettük már, hogy amióta amcsiba vitték a szervereket azóta előfordulnak olyan hibák, hogy benyomjuk a javítást/gyógyítást ám nem történik semmi! De a csomag elhasználása megtörtént... itt (illetve a már említett eltűnt lövéseknél) másra nem tudok gondolni mint csomagvesztés a rossz kapcsolat vagy szerver miatt.
  Ha reset lesz mikor behozzák az amcsikat akkor elgondolkodok azon, hogy érdemes-e Német oldalon mennem, persze az artyt kivéve.

  [ Szerkesztve ]

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz belaazallat #523 üzenetére

  A pontszámítás az okozott sérüléseket/damage/ veszi figyelembe. Van olyan, hogy kilősz 5 tankot és még is az a társad kap többet aki csak 1et lő ki viszont mellette még 5 tankot sebesített meg.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Na ezt fejtsétek meg nekem! :((
  Jagdtigerem páncélja szemből 250mm, + a spall liner. Tigrisnek a legerősebb lövegével 203mm az átlagos átütőképessége! Szemtől szemben állunk kb 20 méterre és első lövésével kiszedi a motorom ami hátul van! Ezek szerint átlőtte a homlokpáncélom és a küzdőtéren áthatolva a motortérben landolt a gránát... Érdekes....
  Hasonló esetek amikor szintén JTvel T34-85,T43,T44 szemből első lövésre a lövegemet, valamelyik kezelőmet szedi ki, Ha oldalról, hátulról akkor azt megértem, de szemből???
  A valóságban a Jagdtigerekből 70db-ot gyártottak és semmilyen szövetséges tank nem tudta szemtől szembeni harcban kilőni, ellenben 3500 méterről bármely ellenséges tankot megsemmisíthettek. Ami veszteségeket szenvedtek azokat nagyrészt a légierő illetve az üzemanyaghiány és meghibásodás okozta.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Pár hete beszélgettünk arról, hogy a szerver belenyúl az értékekbe bizonyos helyzetekben.
  Az alábbi képet azért teszem fel mert mutatni szeretném, hogy hogy is van az a szerver oldali belenyúlás a játékba. Nagyon sokszor tapasztaltam azt, hogy valamelyik csapat papíron sokkal erősebb és még is simán veszít. Ezen a képen ha megnézitek akkor papíron mi álltunk jobban, igaz nem sokkal de még is jobban. A végét ugye nem kell magyarázni...
  2 napja az ellenfél 3 IS4 és kettő IS3-al állt ki ellenünk, mi 2 IS7, 2 IS4 és egy Jagdtigerrel voltunk az első 5öt tekintve. lejjebb már kiegyenlített volt a mezőny. A végén simán vereséget szenvedtünk. Közös megállapításunk az volt, hogy szokatlanul sok találatunk volt hatástalan ellenben minket könnyedén sebeztek és lepattanás töredéke annyi volt mint szokott.
  Tegnap meg Rebel85 IS-7-es tankjával mentem pár kört. Belecsöppentünk egy olyan leosztásba ahol szintén erőteljes fölényben voltunk PAPÍRON! Aztán 1 IS3 400akat sebzett belém és közben crew és felszerelés sérüléseket is okozott, az én lövéseim meg sorra pattogtak le... vereség lett a vége.

  [ Szerkesztve ]

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz ALEX131 #615 üzenetére

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz KBjunior #617 üzenetére

  Ha megnézed a leosztást akkor azt láthatod, hogy a 2 IS4-esünk összessen 1 kilövést produkált, a 2 Tigris, T44, Hummel meg semmit! Mi is Kucsekkel folyamat hatástalan lövéseket adtunk le és amiket kiszedtünk azt is a csapatmunkának köszönhetjük.
  Abban igazad van, hogy a jó taktika nagyon sokat számít! Ezért is szoktam javasolni a map elején, hogy mindenki védjen és amikor az ellenfél első támadóhullámát illetve scoutjait megfogtuk akkor lehet támadni. Persze a támadásokat sem fejetlenül kell végrehajtani. ha 2 irányból megy a támadás akkor könnyen elvérezhet az 1ik csapat mert nincs elegendő tűzerejük. Ha támadásról van szó akkor nem szabad beállni mikor ellenféllel találkozik az ember, vagy továbbmenni közéjük hajtani(mindenki, kivéve a TDket) vagy általános visszavonulás. Mert az a legbutább halál amikor 1esével támad a csapat és a koncentrált tűz pillanatok alatt végez velük

  UI: Azt elfelejtettem hajnalban hozzátenni, hogy az 1ik IS4 a map elején az első percben 1etlen 1 lövéstől megsemmisült! A srác kissé kiakadt amit megértek mert a SU8 nem tudhat akkorát lőni, sőt még az S51 se.

  [ Szerkesztve ]

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Eagle16 #644 üzenetére

  Az amcsiknak nem voltak Tankdestroy(tankvadász/rohamlöveg) tankjaik.
  Páncélozott tüzérségük az volt többféle is, de mivel még 1 normális tankott sem tudtak legyártani :) ezért TDt sem kell várni tőlük :D
  Csak 1 adalék: A Sherman Firefly -ami nem mellesleg angol átalakítás- 450 méteren belülről tudta csak sebezni a Panthert, ellenben a Panther 1000 méteres távolságból már kilőhette :)

  Arra azért kiváncsi leszek, hogy a Sherman minden változata benne lesz-e, mert anno vagy 1 tucat változatot csináltak.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Eagle16 #646 üzenetére

  Ezek nem "klaszikus" páncélvadászok :)
  Tankok ugyan úgy mint a sherman csak kicsit átszerkesztve, meg van a forgatható tornyuk igaz van amelyiknél a torony teteje nyitott volt. Az Angoloknak is szálítottak de ők betették a maguk ágyujukat mert hát az eredeti amcsi lövegek valahol a béka segge alatt voltak :D
  Erre a legjobb példa, hogy a Tigrisek 88 milis lövegének az értékét csak megközelíteni tudták az amcsi Phersing tank 90 milis lövegével... és akkor a Királytigris L71-es lövegéről ne is beszéljünk :) Persze a kifejlesztések közt évek teltek el Német előnnyel...
  Amúgy ezek az úgynevezett ami "tankvadászok" páncélzatban nagyon gyengék voltak, főleg oldalt és hátul mert az amik támogatóként a háttérből vetették be őket.
  Elvileg 6600 db "tankdestroyert" vetettek be az amik, nem véletlen, hogy nem sok infó van a harctéri cselekményeikből :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Nálam a letöltés nem müxik :((
  Ha esetleg valaki áttudna dobni 1 torrent fájlt azt megköszönném!

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz ALEX131 #664 üzenetére

  Na nagy nehezen 1 órás kínlódás után lejött a torrentje, mehet a letöltés :)

  Akinek esetleg ugyan ez a gondja akkor az innen leszedheti a torrentfájlt és kezdheti a letöltést torrentkliensen keresztül!

  [link]

  Nem a hivatalos oldalról szeded le, ezt már onnan leszedtem és azért tettem fel máshova mert a WoTos oldal kicsit le van terhelve!

  [ Szerkesztve ]

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Ahogy vártam, az amcsi oldal nagyon gyengécske :D igaz a tűzgyorsaságuk picit jobb...

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz ALEX131 #666 üzenetére

  Na belecsaptam a lecsóba....KB mint a valóságban lehetett:D
  Elindultam az Ami Heavy tankok irányába, ne tegyétek!!!
  T1 es tapasztalataim:
  Életerő: kevés és elfogadható közt

  Páncélvédettség: Minimális! PZ3 simán sebzi és kinyírja (1v1), járókeretes nagymama a botjával is sebzi...

  Löveg: 76mm... a fejlesztett is ennyi csak hosszabb csővel.... KV felettiekre nem jelent veszélyt szemtől szemben, az alap löveg a KVra sem... Hátulról azért a tigrist még lehet sebezgetni. Az ürméretből adódóan gyorsan lehet puffogtattni (16/perc).

  Mozgás: alap cuccokkal a T1hez képest a Jagdtigerem Usain Bolt :DD Fejlesztésekkel azért sokkal jobb lesz, főleg a lánctalp csere után.

  Látótáv: 360 és 380m, elfogadható ezen a szinten

  Ezen írásommal nem túlzok, Kucsekkel indultunk el ezen a vonalon és hát sírtunk kínunkban amikor a T-34, PZ3 tankok ellen az életünkért remegtünk :( Elvileg nehéztank... csak hát amcsi gyártmány :)
  Ezen a szinten lévő PZ4 és KV sokkal harcképesebb járgány. Az adatok szerint a végén már azért harcképesebbek lesznek az amcsi tankok.

  [ Szerkesztve ]

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Eagle16 #669 üzenetére

  hehe csak legyen türelmem eljutni odáig :D

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz XenHai #673 üzenetére

  A Jagdtiger eddig is el volt kurva... Rohadtul könnyedén tudtak elbánni vele oldalról és hátúlról, na meg arról nem is beszélve, hogy az elvileg 250mm-es homlokpáncélját még a T-34-85 100milis lövegje is átütötte... ezen nagyon sokszor kiakadtam. írtam ide párszor a véleményem ez ügyben :)
  Nekem olyan is volt vele, hogy nyertünk, életbenmaradtam valamennyi HPval és még is minuszos lett a köröm mert olyan sokat lövöldöztem, hogy a drága lőszer elvitte a bevételt.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz KBjunior #676 üzenetére

  Embert lőtt ki illetve volt amikor löveget vagy ammoracket, ezért is voltan nagyon mérges mert papíron nem tehette volna meg. Nekem van T44em és én is azt tapasztalom, hogy nagyon jól lehet vele játszadozni :) ugyan azzal a 100milis löveggel. Csak nem szabad megállni vele mert akkor kicsontoznak :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Joe-T #682 üzenetére

  Aham jó kis tank az a M3 :D én is szeretem lőni mert nagyon gyorsan elhal :D

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz marked one94 #693 üzenetére

  Hali!
  Kékhalálnál Win újrarakása a legelső, aztán a megfelelő diverek feltétele és utána próbáld meg.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz belaazallat #695 üzenetére

  A lakat azokon a kiegészítőkön van amelyeket nem tudsz úgy leszedni, hogy megmaradjanak. Tehát ha felteszed akkor érdemesebb rajtahagyni eladáskor is mert növelik a tank értékét, ellenben ha leszeded akkor eltünnek és pénzt nem kapsz értük.

  Visszatérve a kékhalálos dologra, eleve ha kékhalálok jelentkeznek akkor a Wint ujra kell tenni! Ki be lépéseknél jelentkezik akkor szerintem a memmory vagy VGA lehet a gond.
  Mindenképpen javaslom az új wint! Ha valami gond van a géppel akkor installnál nagy százalékban előjöhet a gond.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz marked one94 #711 üzenetére

  Hát a te géped azt csinálsz vele amit akarsz..... De kékhalálnál érdemes újratenni a rendszert, főleg ha az többször előfordult már!
  Ahogy elnézem a gépedhez képest a videókarid kicsit gyengécske... 8600GT kb 1 szinten lenne a gépeddel.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Elindultam a Német heavy vonalon unalmamban. Elértem a VK3601 88milis L/56-os lövegét ami a Második WHban a legjobb löveg volt, csak ugyan ezen löveg L/71es változata múlta felül. Viszont ebben a játékban olyan ratyi ez a löveg, hogy azt leírni nem is lehet....
  Elvileg a Tigrist építették a 88milis L56-al és a Királytigrincset a 88milis L71-el

  Kis technikai infó a lexikonból:
  Tiger: 88mm L/56-os löveg 457 méteren 30°-os becsapódási szögnél 112 milit ütött át!
  Tiger II: 88mm L/71-es löveg 457 méteren 30°-os becsapódási szögnél 182 milit ütött át!
  Panther: 75mm L/70-es löveg 912 méteren 30°-os becsapódási szögnél 120 milit ütött át!
  Itt van 1 kis szembetűnő ellentmondás :) mert a párduc lövege nagyobb távolságból kicsivel többet üt át mint a tigris L56-os lövegje. Ennek több oka is van, az első az, hogy a 2 löveg kifejlesztése közt évek teltek el és ugye a háborús/harctéri tapasztalatok minden tesztnél többet érnek. A második ok az az, hogy a párduc lövegét kimondottan páncéltörő lövegnek szánták és másodsorban gyalogság elleninek. A harmadik ok az a lövegcső hosszúság amit az L/56 és L/70 jelez, ebből látható, hogy a párduc lövegcsöve hosszabb és ezáltal a lövedék torkolati sebessége 935m/s amiről akkoriban a szövetségesek csak álmodni mertek :D
  Amit még hiányolok a játékból (ha már a Tigriseket ennyire leosztályozták a készítők) az az, hogy a Tigrisek az Orosz frontra kaptak leválóköpenyes űrméret alatti lőszert. Na ezt igazán betehetnék :D igaz damage értéke erősen közelítene a nullához a kaliber miatt, de tutira átvinne minden páncélt :D
  Másik érdekesség még, hogy a Nyugati frontra is vittek ebből, de ott a gyenge minőségű tankok miatt nem volt haszna. Sőt a Tigrisek is csak nagyobb távolságokból használtak páncéltörő lőszert mert közelebbi harcokba a romboló töltet nagyobb hatást tudott kifejteni :D szabályosan széttépve a Shermanokat.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Na ezt meg kell osztanom mert ha nem írom ki magamból akkor felrobbanok....

  Mi:
  VK45
  Tiger II
  Tiger
  Tiger
  IS
  KV
  Hummel
  SU8

  Enemy:
  Tiger II
  Tiger II
  Tiger
  Tiger
  IS
  IS
  KV
  Hummel x2

  Láthatóan fölényben voltunk papíron...... a vége az lett, hogy az ellenfél tankjainak fele életben maradt. A vadonat új Tigrincsemmel voltam, esélyem nem volt sebezni!!! Vagy is láncokat szedtem le 3 esetben de damage veszteséget nem okoztam! Miért lehet ez? :F
  Régebben már volt pár írás arról, hogy valamiféle kompenzáció lehet a szerveren ha valamelyik csapat erősebb lenne papíron.... 18 lövést adtam le, abból 6 talált ellenfelet, miközben általában 75 és 100% között van a találati arányom. A társaim úgy estek el, hogy sebezni nem nagyon tudták az ellent de ők maguk pillanatok alatt elestek. Átjött 1 enemy Tiger II a mi oldalunkra, 4en lőttük vagy másfél percen át mire ki tudtuk szedni, pedig a tűzerőnkre nem lehetett panasz mert VK45, Tiger II és 2 Tiger lőtte szerencsétlent.
  Nagyon nem értem a fejlesztőket, ha 1szer papíron le van írva minden tanknak a tulajdonsága akkor miért variálnak bele a szervereken keresztül??? Miért tudja 1 Szoviet 100mm-es /D10T/ löveg a Jagdtiger 250mm-es páncélját átütni szemtől szembe? Miközben annak a lövegnek az átlagos Penje 175... meg sorolhatnám az ilyen érdekességeket. Gondolom azok akik régebben is Hummeleztek azok pislogtak párat amikor a 2vel ezelötti patch után a Hummeljük elkezdett félrehordani és jóval kisebbeket sebezni mint addig. :((( Ez nem csak az én észrevételem, több társam is Hummelezik és ők is ugyan ezt tapasztalják.
  Tudom, hogy Orosz fejlesztőktől ne várjunk történelmi hitelességet, de ilyen erőteljes túlzások.... Megkaptam Rebel85 cimborám accját, hogy próbálgassam a nehéz tankjait.
  Hihetetlen, hogy mennyivel 1szerübb játszani az ISekkel, könnyedén lehet körönként 3-4-5 fraget szerezni.
  Ha lenne másik élvezhető tankos játék akkor tutira elhagynám ezt a WoT-ot
  Na megyek vissza harcolgatni a cicával, 1x talán elérem a Tiger II-t :D

  [ Szerkesztve ]

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz KBjunior #768 üzenetére

  Sajnos ezt a problémát már többen észrevették :) eddig xfire kikapcsolásával lehetett orvosolni eme problémát :) De csak az új patch óta van ez a probléma, azóta az Xfire is felismeri a játékot.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Terrorista #785 üzenetére

  Ha a jármű megmozdul akkor kell újra bemérni, minden artynak van 1 lövegmozgási szöge - ezt láthatod is balra lent. Ha eléri a mozgási szög határát akkor már a jármű is megmozdul és onnantól újra kell kezdeni a bemérést.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz GrooveHero #831 üzenetére

  Sajnos ilyen eltűnéses dolgokat én is gyakran tapasztalok. A Tigrisem és a Jagdtigerem látótávja 400m feletti erre pont tegnap nyílt terepen ahol még 1 kisebb bokor sem volt eltűnt a mozgó célpontom 240m-ről! Sajnos ezen dolgokat minden nap tapasztalom!
  Amin most nagyon kiakadtam az az, hogy a Tigrisemmel bújtam kőfal mögött és oldalról lövöldöztek rám, csak a tank orra nyúlt ki 1 picit, erre kilövi a motorom elsőre, 2. találatra felgyújt ugyan abból a szögből..... ezek szerint bárhova célozhatok a beadott sebzés random.
  Régebben erről is beszélgettünk már amikor a Jagdtigerem motorját szemtől szembe lőtték ki miközben semmi más nem sérült.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Johnny001 #845 üzenetére

  Hát ahogy elnézem semmi extra nincs feldobva a gépre ami nagyon nagy hátrány!
  Az embereid meg a pluszpontok kiosztására várnak :) Ami szintén növeli a harcértéket!

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz BoogeyM@n. #855 üzenetére

  Majd ha az amcsi vonaltól elveszik a +20% bónusz armort akkor lesznek meglepetések....
  Mert ami most megy az 1 VICC! A Jagdtigerem lövegével nem tudom a T29 torony frontpáncélját átütni :) Remélem a reset után elveszik ezt a bonuszt!
  Ha már a játékban a Német technikát leértékelték akkor az amcsikat nehogy már felhúzzák!

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz BoogeyM@n. #872 üzenetére

  Okosabb lennék? :DD Na mi van akkor ha az alsórésze takarva van? akkor hova lőjek???
  Az Oroszok bevallották, hogy +20% páncélvédelmet kaptak az amcsi heavy tankok/vagy csak a T29/ amit a kövi patch elvesz.
  De amúgy teljesen 1értelmű, hogy a JT 128mm-es lövegje 207 és 345mm közt üt át és a T29 tornyának a frontpáncélja 178, így ugye simán átkéne lőni... de eleve sárgán jelzi mikor becélzom ami igencsak durva... hozzávéve, hogy az én 250mm-es frontpáncélom néha simán átveri az orosz 100mm-es D10T löveg aminek elvileg 131-219 az átütőképessége/ha jól emlékszem/.
  Tehát igen, a Német technikát rohadtul lehúzták a játékban sajna. Holott a valóságban a Ruszkik az ISre utólag és az IS3ra gyárilag azért szerelték a 122mm-es löveget, hogy a KirályTigris L70-es 88mm-es lövegjével fel tudják venni a versenyt!!! Mert a 100mm-es lövegjeik sem tudtak megváltást hozni nekik!
  Az már megint más kérdés, hogy az IS3 Berlin ostromában már részt vett/nem sok dolguk volt már/ és a győzelmi felvonuláson szó szerint sokkolták a szövetségeseket ezen tankok mert se az amik se az angolok nem láttak még ilyen magas fejlettségi szintű páncélost.
  Gondoljunk csak bele, hogy az M26 Pershing ugyan úgy a háború végére készült el és Tigris szintű tank volt, a JT és KT messze felette állt...

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Ghostface #875 üzenetére

  IS3 Berlini harcokban szerepelt a háború végéig 350 db-ot gyártottak.
  IS4 Az IS3 továbbfejlesztett változata, hosszabb test, kicsit erősebbre akarták csinálni de végül is az IS3M mellett döntöttek. Egyes adatok szerint azért 250 db-ot legyártottak belőle máshol meg az IS3M tipust jelölik IS4ként. Az igazság az, hogy a háború után az oroszok rengeteg tankot gyártottak és futószalagon jöttek ki a jobbnál jobb típusok. Aztán az 50es években beköszöntött a T54/55 ami igen sikeres volt.
  IS7(1946-48) tervezésben volt illetve prototípus volt belőle a háború után

  Az Amik T1 és M6 tankok sem kerültek sorozatgyártásba! A háború végére készültek el a Pershingek, lényeges harcokban már nem vettek részt.
  [link]
  Nem szoktam hülyeségeket írni :D gyerek korom óta tankmániás vagyok, van is itthon tanklexikonom :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz grunge #916 üzenetére

  Wittman az Orosz fronton 1 bevetés alkalmával 27 szoviet páncélost vont ki a forgalomból.
  A nyugatifronton 1 bevetés alkalmával 28 angol páncélost semmisített meg! Na már most ebben a játékban ez az erő valahogy nem jön vissza :) Genygóc ruszkik! :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  A tigris után elértem a Tiger II-re, nagy reményekkel vettem meg ezt a szörnyeteget. De ebben a játékban 1 doromboló kiscica lett belőle sajna, hihetetlen mennyire szar az ISekhez képest! Tegnap még 1 PZ3 is sebezte! A stug meg 250 HPkat szedegetett le, ki is léptem a játékból pár órára, hogy lenyugodjak. Aztán találkoztam egy IS4-el ami 41 százalékon volt és az oldalát mutatta felém :) huuuuu gondoltam nyami lesz :s 21%ig sikerült leszednem mire ő meg kiszedett engem 100%ról, ő oldalazva állt én meg szembe a pofámat mutatva. 3 lövésem pattant le az oldaláról miközben a motorterét céloztam és véletlenül se a tornyát. Tudom, hogy az IS4 már háború utáni gép és beleépítették a tanult dolgokat, de akkor is a rettegett Tiger II amit ACÉL lemezekből gyártottak -ellentétben az Orosz és Amcsi tankokkal amiket simán vasból(hogy legyen gyártási kapacitásuk)- annyira sebezhető legyen és melléje még a tűzereje is elveszik az ISek 122es lövegje és még a T29 105-öse mellett is az már kiakaszt :s
  /Nem véletlen, hogy a Tigris I tankok a nyugati fronton nem nagyon használtak páncéltörő lövedékeket. Sima acélmagvas vagy romboló gránátokkal intézték el az Amcsi és Angol tankokat, ellenben az Orosz nehéz tankok ellen már különleges páncéltörő lőszereket is alkalmaztak amiket a szövetségesek csak elképedve bámultak :) A mai tankok is alkalmazzák ezen technikákat, az 1ik ilyen volt a sima robbanófej ami a tapadóbomba elven müködött, ugyan is a töltet ragacsos robbanóanyag volt ami rátapadt a páncélzatra és utána robbant be, így a páncélzat belső részéről repeszhatású darabok váltak le. A másik nagy találmányuk volt az a leválóköpenyes -Wolfram, Acél- lövedék ami a csőszáj elhagyása után ledobja a perselyt és így a kisebb mag kisebb ellenállással de a borzasztóan nagy indulási energiáját megtartva -1100-1200m/s- minden akkori tankot megsemmisített.

  Legyen végre nullázás és elfelejtem a Német vonalat örökre, annyira ratyi...
  2 Patchel ezelött a Hummelt is annyira legyengítették, hogy feleannyít tud mint régen. A pontosságán butítottak kb 1000m-en 3-5 métert, a papiron szereplő sebzési értéket a felére vették. Érdekes az Oroszoknál ott van a SU14 és S51 amik 1 lövéssel kiszednek egy Jagdtigert vagy KirályTigrist, erre a németek lövegjét butítják :s Volt szerencsém pár hete menni SU14-el, igaz, hogy lassú mint a járókeretes nyugdíjas és a lövegjének a mozgási szöge is feleakkora mint a Hummelé de ha elkap valakit akkor annak reszeltek. Ráadásul a legszebb az egészben, hogy a Hummel sebzési értéke: 713-1188 na de amikor telibekapok vele 1 SU14et/550HP/ akkor nem tudom kiszedni 1 lövéssel :) 100%ról, minden alkalommal amikor vadásztam rájuk akkor valamennyi megmaradt nekik...
  A német vonal védelmébe azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Mausenak nincs ellenfele 1v1ben :) arról azért már lepattognak a lövések és az életereje által rohadt sokáig húzhatja.
  Nullázás után Is4, SU-14 de lehet S51, T-44 és Mause azt hadszóljon :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz kerlac #989 üzenetére

  Igen a vizuális élmény miatt vagyok én is jelenleg a Német vonalon, de sikeresen tapasztaltam, hogy az ISekkel mennyivel jobban lehet játszani ezért nem fogok Német vonalon ujraindulni. Max a Mauset beszerzem azt karajkodom vele :D Mert kapni fogok olyan 2 milla XPt ezért az bele fog férni :)

  Nekem a kisebbik 105mm-es löveg van már fent a KT-n de az se valami ütős... bezzeg a lőszer ára az az :((

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Úgy indult, hogy December elején lesz törlés, aztán közepe lett belőle, majd aztán 28ra tették és január eleji indulást ígértek... Most meg már Január közepe... ejh de beleéltem már magam :)
  Igen a soft wipe az lesz, hogy az eddig megszerzett összes XP-d visszakapod és a garázsodban lévő tankok és felszerelések teljes értéke is visszajutt. Az aranyad megmarad és ha költöttél aranyat garázshelyre akkor azt is visszakapod.

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz ALEX131 #987 üzenetére

  Hehe érdekes ez a játék :DD
  Most jöttem 1 olyan harcból ahol az ellenfél SU-14es lövegje 1 lövéssel 2 tankot szedett ki -VK3601(100%) és Tiger I (84%)
  Ugyan ezen csatában a menekülő Hummelünk találkozott a SU-14el és oldalbalőtte kb 50m-ről, 87%-os volt a Su-14 erre a teli találat után maradt neki 13%... akkor ez, hogy is van most? :F SU14 550 életerő vs. Hummel sebzés 713-1188 :(
  Ezen dolgok nem a béta miatt vannak, itt nagyon nem stimmelnek a számok amik a tankok adatlapjain szerepelnek.
  Pár körrel ez elött olyan harcban voltam ahol az ellenfél VK45 tankját 4en lőttük! Hetzer, VK36, VK45 és én Tiger II-vel. A mi VK45ünknek a 128milis gun volt fent az ellenfél VK45nél a 105/ L70-es gun. én csupán 7(!!!!) lövést adtam le az oldalára, tornyára és az orr részére mikor szembefordult. A többiek lövését nem számolgattam, de a VK45ünk is lövöldözgette, a végére mindannyian KO-t kaptunk miközben az a VK45 83%-on maradt,persze nem 1edül szedett ki minket, volt Tigris társa meg löveg is, de azért ez érdekes volt számomra.
  Pár napja egy T1 heavyvel jártunk pont ugyan így! Hummelel mentem azt 1 T1 heavyt láttam bujkálni... huh mondom ez finom és gyors falat lesz ;] tévedtem! 3 lövésem is simán melléje ment félpályáról, akkor feltünt 1 zsírosabb célpont és arra fordultam, simán elkaptam. Kicsit később megint előtűnt a T1 és már a többiek is elkezdték lőni, nyílt terepen "szaladt" a drágaság :) Ilyent még nem láttam! rengeteg lövés ment melléje és ami elkapta az lepattogott róla, mikor én eltaláltam akkor is csak a lánca esett le, a harcot simán elvesztettük és a T1 túlélte 68%-on! Steel wall éremmel! Mentem én is T1-el és nekem papírtanknak tűnt :)
  Na erre várom a kommenteket mert ez a VK45 és T1-es történet nekem kicsit bűzlik :) ( a Hummel vs. SU14 egyértelműen a lebutított Hummel miatt volt)
  Az SROban volt ilyen amikor az admin akart picit "játszani".

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Meg van a megoldás a túlzott orosz erőfölényre! Fejlesszünk mi Magyarok is 1 ilyen játékot és a Toldi, Nimrod, Turán tankjainkat erősítsük fel benne annyira, hogy az ISek ne tudják kiszedni őket :DD
  Talán eme játék hatására valamelyik Német fejlesztőghárda összedob 1 tisztességesebb játékot....

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Joe-T #1012 üzenetére

  Na most megint sikerült kiakasztania a játéknak! A rohadt kurva a.....at az Oroszoknak!
  T-44 Himmelsdorfon az utcán lövöldöz rám(KT) és robog felém miközben 250m-re van amikor észreveszem és nem volt se a parancsnokom se a periszkópom sérült! Pár körrel elötte meg a T29 nyílt terepen lövöldözött rám miközben támadott, 355 méternél fedeztem fel! Ha nincs az arty akkor ki is szed, de a segítségnek hála sikerült begyűjtenem a "cheater" tank skalpját mielött kivégeztek :)
  Na ezt ki kellett adnom magamból :) nem jó ha bent tartja az ember a dühét...
  Kitaláltam 1 új címet a játékhoz ami többet mondana el a játékról :)
  World of Tanks- The Russian domination and American cheaters
  :DD :)) :DD

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz _seth_ #1023 üzenetére

  +20% armor védelmet adtak az amcsi nehéztankoknak azon felül ami az adatlapjukon szerepel. Bár számításaim szerint az inkább 25%! Ezért mondom rájuk, hogy cheater amcsi tankok :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz belaazallat #1027 üzenetére

  Ez király volt :D
  Majd 1x biztos összejön, hogy nyomuljunk 1üt :D

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Ezt a képet csak azért illesztettem be mert mutatni szeretném, hogy milyen jó csapatokba szokott tenni mostanság a szerver ha nem haverokkal megyek platoonba...
  Reset után még több szerencsétlennek lesz nagy(9-10 tier) tankocskája amikkel nem tudnak majd mit kezdeni. Hihetetlen harc volt, próbáltam a nagyok seggét védeni de ezeknél az összhang valahogy hiányzott, nem dolgoztak össze és nem is figyeltek 1másra. Eredménye sima vereség(ellenfélnél 5-6 tank maradt a végén) Azt örülhettem, hogy a javítás + lőszer után maradt valami kis creditem abból amit kaptam, bár a 900 XP-re nem panaszkodhatok :)

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Egy érdekes cikk 1 igazi páncélos hősről :)

  [link]

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz virkir #1044 üzenetére

  ohhh ne is mond... tegnap azért lőttem ki a map végén 1 saját Hetzert mert végignézte ahogy az IS befoglalja a pontunk miközben csak 20 pont volt az előnye!
  Messze voltam és mire odaértem már menthetetlen volt a helyzet mert az a balfasz nem mert rálőni az ISre :W ott állt végig fedezékben miközben csak pár métert kellett volna előremozognia... de a végén csattant a pofon mikor odaértem :D

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz emre #1046 üzenetére

  Nos igen szeretem az ilyen fordításokat :)
  Eredetileg tényleg tartályt jelent a tank :) Anno az első világháborúban még ez volt a harckocsik fedőneve az Angoloknál és azóta maradt meg ez a név.
  A legnagyobb gondom az, hogy még mindig nem lehet leszedni a patch-t és amikor majd lehet akkor megint server crash lesz a sok felhasználó miatt....

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  Na asszem itt 1értelmüen a kicsit régebben gyártott de "kicsivel" több HP-val rendelkező szörnyeteget fogom beszerezni reset után :D - Mause 3200HP :DD Igaz, hogy lassabb és a tornya sem valami mozgékony de azért kell! :DD

  Számolgattam, osztottam-szoroztam és A fullos IS4 + T-54/majdnem alap/+ Ob212/nagyobb löveggel + Mause ezen dolgok összege 2.400.000 XP és 15.091.000 credit.
  Asszem gyorsan össze kell szednem 4-5 millát resetig mert kell majd a kiegészítőkre is lóvé :D
  Ha valaki beszerzett új Német artyt az leírhatná, hogy mik a tapasztalatai mert ugye a Hummelt butították ahhoz képest mint ami az adatlapján szerepel.
  Pont ide tartozik 1 tegnapi eset: Jagdtigerrel kavircolok ENSK mapon a városban és a nagy győzelem küszöbén álltunk :C mikor szembetalálkoztam 1 Hummellel ami 1ből rám is pakolt 1et. Amit sebzett az nevetséges volt, 380HP-t szedett csak le közvetlen találatnál miközben az adatlapján 711-1188 damage szerepel :F
  Nagyon érdekes, hogy ha a SU14 vagy S51 csak mellém lő 1-2 méterre akkor már az életem felét leszedik minimum, miközben még felszerelés/crew is sérül. Az elöbb említett esetnél a Hummel csak HP-t szedett le, semmi másom nem sérült...

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz Eagle16 #1066 üzenetére

  Kell nekem az az egérke :) Nagyon kemény fegyver annak kezében aki tud is vele bánni!

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

 • ALEX131

  csendes tag

  válasz BoogeyM@n. #1074 üzenetére

  Hát igen, elég durva amikor a Királytigrincsem vagy Jagdtigerem elött 2-300 méterre eltűnik a célpont miközben nem bokorban van!
  A félrehordás is érdekes mert anno a Németeknél nagyon nagy hangsúlyt fektettek a lövegek pontosságára és többek közt ezért is volt az, hogy a Tigrisek 3000 méterről eltalálták az ellenfeleket! Köszönhették ezt a 88as lövegjük kiemelkedő karakterisztikájának, mert a lövedék röppályája igen alacsony volt, illetve az optikai rendszerük is messze felülmúlta a kor színvonalát. 1944ben pl. éjjellátó cuccokat szereltek a tigrisekre és a pantherek is kaptak belőle, ezen cuccokkal 500m-ig tudtak csillagos ég alatt ellátni!

  A hülyék mindig a szomszédban vannak!

Aktív témák

Hirdetés